Winkel bij Spar Halle en steun OEH

Je wekelijkse boodschappen doen en tegelijk je favoriete club een financieel duwtje in de rug geven? Dat kan! Nog de hele maand november organiseert Spar Halle, een trouwe sponsor van OEH, de jaarlijkse verenigingsactie.

Hoe werkt het?

  • Ga winkelen bij Spar Halle (Nijvelsesteenweg 116) en ontvang nog t.e.m. 30 november een jeton per aankoopschijf van € 25
  • Deponeer je jeton(s) in de urne van OEH
  • 1% van het totaalbedrag in de OEH-urne gaat rechtstreeks naar onze club, elke jeton is dus € 0,25 waard
  • De 3 verenigingen met het hoogste totaalbedrag ontvangen daarbovenop nog een bonus van respectievelijk € 500, € 300 en € 200. En bij OEH staan we graag op het podium...

 

In deze moeilijke corona-tijden zonder (inkomsten van) meetings, eetfestijnen en 't Olympickse is alle steun welkom. Alvast bedankt!

Parking gesloten op woensdag en vrijdag

Zoals eerder al gemeld, vindt op woensdag 28 oktober de 'overgang' voor onze jeugd plaats. Zowat de helft van onze jonge leden maakt dan de overstap naar een nieuwe, 'hogere' leeftijdscategorie: sommige kangoeroes mogen naar de benjamins, de oudste benjamins worden pupil, de tweedejaarspupillen schuiven door naar de miniemen, ...

Alle kinderen kregen in principe al een briefje mee met daarin alle praktische afspraken voor die belangrijke dag.

Toch nog even dit: om organisatorische redenen en vooral voor de veiligheid van onze kinderen, zal de parking van de atletiekpiste gesloten zijn op woensdag 28 oktober en vrijdag 30 oktober. Gelieve op die dagen gebruik te maken van de parking van Grill-Resto Boelekewis. OEH en het Provinciedomein Huizingen zorgen ervoor dat de poorten open zijn zodat iedereen zich makkelijk van Boelekewis tot op de parking van de piste kan begeven. Daar worden de kinderen opgevangen door hun trainers, zodat iedereen 'coronaproof' de piste kan betreden.

We herhalen ook nog eens dat onze jonge atleten enkel aan de training kunnen deelnemen indien ze vooraf zijn aangemeld. Zolang er door de coronamaatregelen enkel gesport mag worden in bubbels van maximaal 50 atleten, werken we verder met het inschrijvingssysteem via Twizzit.

Op woensdag 4 november en vrijdag 6 november is er geen training voor kangoeroes, benjamins en pupillen. Tijdens de herfstvakantie organiseert OEH immers een atletiekkamp. Voor wie zijn of haar vakantie graag actief wil doorbrengen: er zijn nog enkele plaatsjes vrij! Meer info vind je hier.

 

Geen toeschouwers meer op trainingen

Als rechtstreeks gevolg van de strengere coronamaatregelen die vorige vrijdag werden afgekondigd door de overheid en die sinds maandag 19 oktober van kracht zijn, is ook OEH genoodzaakt om de algemene regels en richtlijnen op en om de piste nogmaals bij te stellen.

 

 

Nieuwe richtlijnen voor (groot)ouders en publiek

Als gevolg van het snel toenemende aantal COVID-19-besmettingen, worden de corona-maatregelen van nationale, regionale en gemeentelijke overheden alweer gevoelig bijgesteld. Zo is sinds woensdag 14 oktober 'code oranje' van kracht voor sportverenigingen. Dat heeft geen directe impact op onze club, omdat bij OEH uitsluitend in de buitenlucht wordt gesport.

Op vraag van de gemeente Beersel worden er - met onmiddellijke ingang - wel een aantal bijkomende richtlijnen ingevoerd i.v.m. de aanwezigheid van (groot)ouders en publiek tijdens de trainingen.

Kimeli en Hendrix domineren van start tot finish

Isaac Kimeli is afgelopen zondag in Lokeren Belgisch kampioen 10 km op de weg geworden. Na een 'two men show' met trainingsmakker Robin Hendrix, bleek Kimeli in de tweede helft van de race over net iets snellere benen te beschikken. Hij pakte de Belgische titel in een nieuw parcoursrecord van 28'17", Hendrix bolde een handvol seconden later als tweede over de streep. Bij de dames pakte Lisa Rooms knap brons.

43 duo's op corona-veilige Erwinloop

Afgelopen zondag 20 september deed de ontmoetingsplek 'Achtdreven' in het Hallerbos voor de zoveelste keer dienst als start- en aankomstplaats van de Erwinloop, de jaarlijkse wedstrijd voor duo's georganiseerd door de Masters en Recreanten-afdeling van OEH. Geen sinecure om een evenement op poten te zetten in 2020, maar de organisatieploeg ging de uitdaging aan en kan met trots terugblikken op een geslaagde, corona-veilige editie van deze altijd gesmaakte klassieker.

 

Samen tegen corona!

Jullie hebben het zeker al gemerkt: het aantal coronabesmettingen neemt opnieuw dag na dag toe. Als oorzaken van die heropflakkering worden onder andere de heropening van de scholen en de verhoogde activiteit bij sportclubs genoemd.

Bij OEH houden we de situatie nauwlettend in de gaten en stellen we nog altijd alles in het werk om de trainingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Om de kans op besmettingen binnen onze club zo klein mogelijk te houden, rekenen we ook op de medewerking van alle atleten en ouders. In die context willen we graag enkele afspraken maken met jullie allen.

Overstap naar nieuwe leeftijdscategorie op 28 oktober

De korte atletiekzomer 2020 loopt op zijn laatste benen en in de herfst maakt zowat de helft van onze jonge atleten dan traditioneel de overstap naar een nieuwe, 'hogere' leeftijdscategorie: sommige kangoeroes mogen naar de benjamins, de oudste benjamins worden pupil, de tweedejaarspupillen schuiven door naar de miniemen, ...

Die overgang naar een nieuwe trainingsgroep zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 28 oktober. De kinderen worden ook op die dag op het gewone, huidige aanvangsuur op de OEH-piste verwacht.

 

Om alles vlot te laten verlopen, kunnen we op 28 oktober uitzonderlijk géén aspirant-leden verwelkomen die voor de eerste keer van een atletiektraining willen komen proeven.

Nog vragen? Neem contact op via info@oeh.be.

Beste leden, sponsors en sympathisanten,

Het bestuur van Olympic Essenbeek-Halle had u ook in 2020 graag uitgenodigd op het jaarlijkse Mosselfestijn van onze club.

Maar ook hier dwingt dat verdomde coronavirus ons tot het nemen van een moeilijke beslissing. Met spijt in het hart, maar tegelijk met de gepaste dosis gezond verstand heeft OEH beslist om de 83e editie van ons Mosselfestijn te annuleren. Geen afspraak begin oktober in Essenbeek dus, maar hopelijk kunnen we u allen opnieuw 'smakelijk eten' wensen in 2021.

OEH maakt van de gelegenheid gebruik om alle jaarlijkse bezoekers, de vele medewerkers en de trouwe clubsponsors te bedanken voor hun steun.

 

 

Interesse om kennis te maken met atletiek en OEH?

Kom dan samen met je ouders informatie inwinnen en al je mogelijke vragen stellen tijdens de info-momenten die onze club elke woensdag en vrijdag van september organiseert in het clubhuis 't Olympicske, gelegen aan de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen (ingang via de Alsembergsesteenweg).

Je bent er op volgende dagen welkom tussen 17u30 en 20u:

  • woensdag 2, 9, 16, 23 en 30 september
  • vrijdag 4, 11, 18 en 25 september

 

Met sportieve groeten en... tot binnenkort?

Atletiekinfo


Benieuwd naar resultaten over een wedstrijd? Wedstrijdkalender? Andere atletiekinfo?
Kijk dan zeker eens naar de website van atletiekinfo

Andere interessante links:

Vlaamse atletiekliga
LBFA
EAA
World athletics
Running & Co

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com