Lekker eten én OEH steunen: win-win!

Na het grote succes van onze vorige take away, vliegt het feestcomité van OEH er eind deze maand nogmaals in voor een tweede editie: onze lente-take away op vrijdag 30 april 2021. Afhalen gebeurt op coronaveilige manier in 't Olympicske (de witte tent op onze atletiekpiste in Huizingen) van 18 tot 20 uur.

Deze keer heeft u de keuze uit lasagne bolognese, vol-au-vent, plat spécial en vegetarische spaghettisaus (+ een pak pasta). Ook iets drinken? Dat kan, want samen met wijnhandel VINENCO zochten we een mooie selectie lekkere wijnen uit.

We hopen dat onze leden, hun families, vrienden en andere sympathisanten van onze club even enthousiast bestellen als vorige keer. Want we doen er niet flauw over: in deze moeilijke coronatijden zonder inkomsten uit meetings, eetfestijnen en onze clubtent 't Olympicske, is alle steun via initiatieven als deze take away meer dan welkom. Dus lekker eten én tegelijk jouw geliefde club steunen? Gewoon doen!

Bestellen kan tot woensdagavond 21 april 2021, in het clubsecretariaat op de piste of heel makkelijk (en coronaproof) via dit bestelformulier.

Alvast bedankt!

Merci voor alles, Jos

Met grote droefheid vernamen we aan het begin van het paasweekend dat OEH-trainer Jos De Becq op vrijdag 2 april is overleden na een slepende ziekte. Jos was enkele dagen voordien pas 69 jaar geworden. Jos was één van de oprichters van Joggers Beersel, in die rol ook één van de drijvende krachten achter de Lentejogging in Dworp en door zijn inzet en enthousiasme voor de loopsport een bekend en graag gezien figuur in het joggingmilieu van onze regio. De voorbije jaren was Jos ook actief als trainer in de jeugdwerking van onze club. We zullen hem missen.

Langs deze weg wil het OEH-bestuur, in naam van de hele club, zijn steun en medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Jos.

Welkom BMW Louyet, bedankt Group S

BMW Louyet, de bekende autogroep met een vestiging in Sint-Pieters-Leeuw, wordt vanaf het komende zomerseizoen hoofdsponsor van Olympic Essenbeek Halle. Vorige week werd, in aanwezigheid van OEH-ploegkapiteins Isaac Kimeli en Vanessa Sterckendries, een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar ondertekend. Bijzonder goed nieuws voor onze club, nadat eerder ook al Group S, onze andere hoofdsponsor, al had toegezegd om OEH te blijven ondersteunen. Ook nevensponsor De Slaapadviseur en veel van onze 'kleinere' partners blijven aan boord. Waarvoor dank!

 

 

Geen wedstrijd, maar individueel lopen mag

In normale tijden zou op zaterdag 20 maart het joggingseizoen in onze streek geopend worden met de Lentejogging in Dworp, een loopklassieker die OEH sinds enkele jaren organiseert in samenwerking met de bevriende joggingclubs Leeuwerik en JC Oetingen. Intussen weten we allemaal al dat we helaas niet in normale tijden leven. Door corona ook geen Lentejogging in de 'gewone' wedstrijdvorm dus, maar we kregen van de gemeente Beersel (waarvoor dank!) wel de toelating om een mooie, pittige omloop van zo'n 8,5 km te bepijlen die de leden van de organiserende clubs dit weekend individueel of in kleine, coronaveilige groepjes kunnen afleggen.

De pijltjes hangen er op vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 maart (tot 17 uur). Start en aankomst bevinden zich in de onmiddellijke omgeving van Zaal Ons Huis, Vroenenbosstraat 4 in 1653 Dworp. Of je het parcours nu één, twee of meerdere keren aflegt, bepaal je helemaal zelf. Tijden en foto's delen op je sociale media? Graag! Vergeet dan de hashtags #oeh en #privatelentejogging niet.

Veel loopplezier! Hou het veilig.

Mogelijk nieuwe datum voor PK en BVV

Door de onduidelijkheid omtrent de timing van mogelijke versoepelingen vanuit de overheid, heeft de Vlaamse Atletiekliga (VAL) afgelopen week beslist om alle wedstrijden in de maand april te annuleren. Dat houdt ondermeer in dat er ook dit jaar geen Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen (voorzien in het weekend van 17 en 18 april), noch Provinciale Kampioenschappen Alle Categorieën (24 en 25 april) georganiseerd zullen worden. Afhankelijk van verdere overheidsbeslissingen in verband met de heropstart van sportcompetities, zal de federatie nog wel de mogelijkheid onderzoeken om beide evenementen eventueel een nieuwe plaats op de kalender te geven.

Het volledige communiqué van de VAL kan je hier lezen.

Isaac Kimeli pakt zilver op EK Indoor

Wat een fantastisch atletiekweekend hebben we achter de rug! Team Belgium keerde met maar liefst 5 medailles terug van de Europese Kampioenschappen in zaal in het Poolse Toruń. Nafi Thiam en Noor Vidts zetten op vrijdag al de toon met goud én zilver op de vijfkamp, Elise Vanderelst werd één dag later erg knap Europees kampioene op de 1500m en de beloftevolle hoogspringer Thomas Carmoy zweefde in de ochtendsessie op zondag over 2m26 naar brons. Mooi, heel mooi zelfs, maar helemáál wild werden we toen Isaac Kimeli op zondagavond zomaar naar zilver snelde op de 3000m. Wat een race! Wat een atleet! En 't is ene van ons...

 

Ook geen groen licht voor alternatieve versie 

Tot onze grote spijt moeten we melden dat er ook dit jaar, net als in 2020, geen Hyacintenjogging kan georganiseerd worden wegens de coronacrisis. Ondanks het feit dat we een alternatieve, corona-veilige editie in elkaar hadden geknutseld (met enkel voorinschrijvingen, een maximum aantal deelnemers, individuele start, slechts één afstand, geen bevoorrading, ...), kreeg ook dit concept toch een negatieve beoordeling mee van de stad Halle. Een beslissing waar we uiteraard begrip voor kunnen opbrengen, maar die we vanzelfsprekend niet zo prettig vinden.

Wij wensen iedereen ondanks alles toch fijne loopmomenten toe, individueel of in kleine groepjes, en volgens de geldende coronaregels! Hou het vooral veilig en gezond!

Hopelijk kunnen we dan in 2022 de 39e editie van onze mooie Hyacintenjogging wél opnieuw organiseren.

Het organisatiecomité

Knappe ereplaatsen op BK cross

Een beetje een vreemde editie van het Belgisch Kampioenschap Veldlopen afgelopen zondag onder de bollen van het Atomium: geen toeschouwers, een nagenoeg leeg park van Laken en slechts een selecte groep atleten aan de start. Daaronder ook 'maar' vier OEH'ers. Bij de heren keerde Simon Debognies met een bronzen medaille terug uit Brussel, hij werd in de korte cross 3e na de verrassende winnaar Ruben Querinjean en Thomas Vanoppen. Thomas De Bock, in volle voorbereiding op de marathon van Hamburg op 11 april, finishte op de 13e stek op de lange afstand.

Onze dames streden ook mooi mee voorin, maar eindigden net naast het podium. Paulien Nelissen, aan haar heroptreden toe na een vervelende blessure, werd mooi 5e in de korte cross en Lisa Rooms behaalde een knappe 4e plaats op de lange cross.

"Nu mikken op EK-finale"

U had nog een terugblik op het voorbije atletiekweekend van ons te goed. Wat later dan u doorgaans van ons gewend bent - waarvoor excuses - maar de mooie prestaties van onze OEH-atleten op meetings in Gent en Luxemburg zijn, zelfs met wat 'retard', zeker nog een nieuwsberichtje op onze clubwebsite waard. Zo zijn we nu nog altijd onder de indruk van de razendsnelle 3000m die Isaac Kimeli vorige zaterdag neerzette op de IFAM Indoor in Gent.

 

En nog twee tickets voor Toruń!

Alweer een internationaal atletiekweekend achter de rug en opnieuw kunnen we met heel veel trots terugblikken op prima prestaties van onze OEH-atleten. Onze 60m horden-man Michael Obasuyi zette vrijdagavond in Berlijn al meteen de toon door zich te kwalificeren voor de komende Europese Kampioenschappen in zaal, één dag later griste ook Robin Hendrix op een meeting in Metz voor alle zekerheid nog een tweede ticketje voor dat EK in Toruń mee. Een startbewijs voor de 1500m had hij al op zak, zaterdag dook Robin héél vlot onder de limiet op de 3000m.

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com