OEH nodigt je uit voor zijn jaarlijks mosselfestijn

We zijn verheugd jullie te kunnen meedelen dat ons mosselfestijn dit jaar kan doorgaan!
Tijdens het weekend van 1 oktober kan je komen smullen van lekkere mosselen, vol-au-vent of een noors visbord.

De sportkampen voor volgend jaar liggen ook al vast. Dus noteer deze alvast in jullie agenda

We hopen jullie massaal te mogen ontvangen op ons mosselfestijn

 

  


 

Mooie prestaties van onze eigen jeugd

Net geen 200 enthousiaste pupillen en miniemen, een sportieve, gezellige sfeer en een pak knappe prestaties van al dat jonge atletiekgeweld: OEH blikt met tevredenheid terug op de 25e editie van haar VVBO Jumbomeeting, die afgelopen zaterdag werd georganiseerd op onze piste in Huizingen. Uiteraard nam ook een flink aantal van de eigen OEH-jeugdatleten deel aan deze wedstrijd en enkelen onder hen wisten zelfs een plekje op het podium te bemachtigen.

Interesse om kennis te maken met atletiek en OEH?

Kom dan samen met je ouders informatie inwinnen en al je mogelijke vragen stellen tijdens de info-momenten die onze club elke woensdag en vrijdag van september organiseert in het clubhuis 't Olympicske, gelegen aan de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen (ingang via de Alsembergsesteenweg).

Je bent er op volgende dagen welkom tussen 17u30 en 20u00:

  • woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 september 2021
  • vrijdag 3, 17 en 24 september 2021

 

Met sportieve groeten en... tot binnenkort?

OEH-leden nemen gratis deel

Op zaterdag 11 september 2021 organiseert OEH de VVBO Jumbo-meeting voor pupillen en miniemen, met de zeer gewaardeerde steun van De Slaapadviseur, trotse shirtsponsor van onze jongste atleten.

Tijdens de meeting vindt ook het PK polsstokspringen voor miniemen plaats.

 

De verschillende disciplines en het tijdschema kan je hier raadplegen.

Deelname aan deze meeting is volledig gratis voor de eigen OEH-atleten. Vooraf inschrijven, via atletiek.nu, is wel vereist.

 

Bevestig je deelname - 45 minuten - voor het officieel startuur van de wedstrijd waaraan men deelneemt.

 

 

Goud voor Ben Vermaut en Jasper Spits

Na alle Flanders Cup-drukte van de voorbije dagen schenken we ook graag even aandacht aan de opkomende talenten van onze club. Zo keerde OEH afgelopen zondag met twee gouden medailles terug van het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren in Deinze. Bij de cadetten werd Ben Vermaut met een nieuw PR van 52"33 Vlaams kampioen op de 400m, terwijl jongere broer Lars Vermaut mooi 5e werd op de 100m horden in 15"84. Bij de scholieren kroonde Jasper Spits zich tot kampioen op de 400m horden, met zijn winnende chrono van 54"80 zette ook hij een nieuwe persoonlijke besttijd op de tabellen. Bij de dames werd Manon Wyns 4e in het speerwerpen met een worp van 36m13, terwijl La-My Loenders (5m06) en Lotte Seghers (4m62) respectievelijk 5e en 7e eindigden in het verspringen. Dikke proficiat aan onze jonge atleten en hun coaches!

Clubrecord voor Obasuyi, nieuw 3.000m-PR voor Debognies

Nog recordnieuws, maar dan bij de iets oudere jongens en meisjes: afgelopen donderdag veegde Michael Obasuyi een 'stokoud' clubrecord uit de rijke OEH-annalen. Tijdens een uitje op de 100m vlak op de Sprintmeeting van Vlierzele Sportief liet onze hordeloper de klok stoppen na 10"62. Daarmee deed hij beter dan de 10"73 van Kris Poté uit ... 1982. Op diezelfde meeting in Oordegem werd Camille Laus 3e op de 200m in 23"93. Nog op donderdag scherpte Simon Debognies zijn PR op de 3.000m verder aan: op de Grand Prix in het Finse Lahti liep Simon naar een bijzonder fraaie 7'46"24. Daarmee is hij nu de achtste snelste Belg aller tijden op die afstand.

Foto's: Cindy Lefever en Bieke Keunen

        

 

Geslaagde avond met zomerzon en  veel PR's

Een heleboel sterke prestaties op ongeveer alle nummers. Dat is in het kort waar de BMW Louyet Flanders Cup-meeting van OEH voor stond afgelopen zaterdag. De omstandigheden waren dan ook ideaal: quasi windstil en aangename, zomerse temperaturen. Tof voor het aanwezige publiek én de atleten, die alweer vanuit alle hoeken van de wereld naar Huizingen waren afgezakt. Het werd dan ook een hoogstaande meeting met, vanuit Belgisch oogpunt, een hoofdrol voor de sterke Rani Baillievier op de 800m bij de dames en ook meer dan aardige prestaties van onze eigen OEH-toppers Lisa Rooms, Jonathan Sacoor en Simon Debognies.

Steun aan de slachtoffers van wateroverlast in Wallonië

Drie weken na de natuurramp worden in de provincie Luik nog steeds hulp geboden aan de getroffen inwoners van de verschillende overstroomde gebieden en dit door vele vrijwilligers. Daarom besliste het OEH-comité, dat ieder jaar de Hyacintenjogging organiseert in het Hallerbos, om hun stock van 250 kilogram spaghetti te schenken aan het rampgebied. Samen met nog wat andere voedingsmiddelen werd alles vorig weekend ter plaatse geleverd. In Jupille werden warme maaltijden klaargemaakt en vrijwilligers brachten deze rond in de zwaargetroffen gemeenten Trooz en Pepinster.

OEH verwelkomt internationaal deelnemersveld

Op zaterdag 14 augustus 2021 organiseert Olympic Essenbeek Halle op de eigen piste in het Provinciedomein Huizingen de 7e editie van zijn traditionele Flanders Cup-meeting, dit jaar met de gewaardeerde steun van partner BMW Louyet als naamsponsor. Na een jaartje noodgedwongen afwezigheid op de atletiekkalender als gevolg van de coronapandemie, is de club erg verheugd komende zaterdag alweer een topmeeting met een sterk en internationaal getint deelnemersveld te kunnen aanbieden. Een van de blikvangers wordt ongetwijfeld onze eigen Jonathan Sacoor, die voor de gelegenheid aantreedt op de 200m en samen met enkele andere OEH-Olympiërs in de bloemetjes gezet zal worden voor hun mooie prestaties in Tokio. 

Net niet voor Tornados

In de laatste aflevering van onze Tokio Telex-reeks blikken we nog even terug op de knappe prestaties van onze nationale 4x400m-ploegen, die met Camille Laus, Jonathan Sacoor en Dylan, Kevin en Jonathan Borlée op een stevige OEH-inbreng mochten rekenen.

Beide teams deden het voortreffelijk, maar keren elk toch met een ander gevoel terug uit Tokio. De Cheetahs, met kapitein Camille Laus telkens als slotloopster, liepen zowel in de reeksen als in de finale naar een Belgisch record. Met hun nieuwe besttijd van 3’23″96 legde het damesteam uiteindelijk beslag op een mooie 7e plaats. Een prestatie waar iedereen terecht trots en tevreden over was.

De mannenploeg daarentegen bleef na de finale achter met een bittere smaak. Nadat een strijdende en doorbijtende Jonathan Borlée, ondanks een hamstringblessure, de Tornados mooi tot in de finale had geloodst, eindigde het verhaal van Alexander Doom en OEH'ers Jonathan Sacoor, Dylan en Kevin Borlée in die eindstrijd op de meest ondankbare plaats. Vierde. Een plek waarop Team Belgium wel een abonnement leek te hebben de afgelopen twee weken. De ontgoocheling onmiddellijk na de race was te begrijpen, maar 4e op de Olympische Spelen, óók al in een nieuw Belgisch record (2’57″88) bovendien: da's iets waar je achteraf alleen maar trots op moet zijn.

Bij OEH zijn we zeker trots op onze 8 Olympiërs! Proficiat Camille Laus, Michael Obasuyi, Robin Hendrix, Isaac Kimeli, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée, Kevin Borlée en Jonathan Borlée. Jullie maakten ons trots. En voor de meesten onder jullie: rendez-vous in Paris 2024!

Exit voor Obasuyi, Hendrix en Kimeli

In deze aflevering van onze Tokio Telex minder goed nieuws van onze jongens op de Spelen helaas. Michael Obasuyi sneuvelde dinsdagmiddag al in de reeksen van de 110m horden en even later op de dag slaagden ook Robin Hendrix en Isaac Kimeli er niet in om zich te plaatsen voor de finale van de 5.000m. Voor onze drie clubgenoten is hun Japanse avontuur daarmee ook meteen afgelopen. Op maandag werd ook Jonathan Sacoor al uitgeschakeld in de halve finales van de 400m, maar net als Kevin Borlée - die door hinder aan de hamstrings forfait moest geven voor zijn halve finale - komt hij mogelijk nog wel in actie met de Belgian Tornados.

 

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com