Ook geen groen licht voor alternatieve versie 

Tot onze grote spijt moeten we melden dat er ook dit jaar, net als in 2020, geen Hyacintenjogging kan georganiseerd worden wegens de coronacrisis. Ondanks het feit dat we een alternatieve, corona-veilige editie in elkaar hadden geknutseld, kregen we zeer recent toch geen toelating van de stad Halle.

Wij wensen jullie ondanks alles toch leuke loopmomenten toe, individueel of in kleine groepjes en volgens de geldende regels! Hou het veilig en gezond!

Hopelijk kunnen we dan in 2022 onze langverwachte 39e editie wél laten doorgaan...

Het organisatiecomité.

Knappe ereplaatsen op BK cross

Een beetje een vreemde editie van het Belgisch Kampioenschap Veldlopen afgelopen zondag onder de bollen van het Atomium: geen toeschouwers, een nagenoeg leeg park van Laken en slechts een selecte groep atleten aan de start. Daaronder ook 'maar' vier OEH'ers. Bij de heren keerde Simon Debognies met een bronzen medaille terug uit Brussel, hij werd in de korte cross 3e na de verrassende winnaar Ruben Querinjean en Thomas Vanoppen. Thomas De Bock, in volle voorbereiding op de marathon van Hamburg op 11 april, finishte op de 13e stek op de lange afstand.

Onze dames streden ook mooi mee voorin, maar eindigden net naast het podium. Paulien Nelissen, aan haar heroptreden toe na een vervelende blessure, werd mooi 5e in de korte cross en Lisa Rooms behaalde een knappe 4e plaats op de lange cross.

"Nu mikken op EK-finale"

U had nog een terugblik op het voorbije atletiekweekend van ons te goed. Wat later dan u doorgaans van ons gewend bent - waarvoor excuses - maar de mooie prestaties van onze OEH-atleten op meetings in Gent en Luxemburg zijn, zelfs met wat 'retard', zeker nog een nieuwsberichtje op onze clubwebsite waard. Zo zijn we nu nog altijd onder de indruk van de razendsnelle 3000m die Isaac Kimeli vorige zaterdag neerzette op de IFAM Indoor in Gent.

 

En nog twee tickets voor Toruń!

Alweer een internationaal atletiekweekend achter de rug en opnieuw kunnen we met heel veel trots terugblikken op prima prestaties van onze OEH-atleten. Onze 60m horden-man Michael Obasuyi zette vrijdagavond in Berlijn al meteen de toon door zich te kwalificeren voor de komende Europese Kampioenschappen in zaal, één dag later griste ook Robin Hendrix op een meeting in Metz voor alle zekerheid nog een tweede ticketje voor dat EK in Toruń mee. Een startbewijs voor de 1500m had hij al op zak, zaterdag dook Robin héél vlot onder de limiet op de 3000m.

Eerste indoorweekend meteen succesvol

Isaac Kimeli (op de 3000m) en Robin Hendrix (op de 1500m) hebben van het allereerste echte wedstrijdweekend op Europese bodem meteen gebruik gemaakt om zich in deze nog steeds vreemde (atletiek)tijden alvast te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen Indoor in het Poolse Toruń (van 5 tot 7 maart). Ook Jonathan Sacoor, die zijn indoorseizoen een tiental dagen terug opende met een snelle 400m in het Amerikaanse College-circuit, is als lid van de Belgian Tornados in principe zeker van een ticketje Polen.

"Geen kansen om goeie vorm te tonen"

Robin Hendrix kreeg afgelopen weekend op training een TV-ploeg van Sporza in zijn zog. In een reportage voor Sportweekend had hij het, samen met Eline Berings, Renée Eykens en Ben Broeders, over de onzekere coronatijden waarin onze Belgische topatleten momenteel blijven trainen. "Ik ben nu 26. Mijn topjaren komen eraan en op training voel ik dat de vorm goed zit. Dan is het bijzonder jammer dat er nu geen wedstrijden zijn", zegt Hendrix.

De Sporza-reportage kan je hier (her)bekijken.

Ook op de officiële website van de VAL blikt Hendrix vooruit naar de komende maanden. Door het wegvallen van de CrossCup-wedstrijden, mikt Robin nu volop op het EK Indoor in het Poolse Toruń. En later op het jaar zijn er (hopelijk) ook nog de Spelen in Tokio uiteraard.

Het interview met Robin Hendrix op de VAL-site lees je hier.

Foto: Sporza

Voorzitter te gast bij Radio Victoria

Op de eerste zondag van 2021 was onze voorzitter Jean-Pierre De Staercke te gast in de studio van de bekende regionale zender Radio Victoria.

In het gesprek werd er teruggeblikt op het moeilijke corona-jaar 2020 en met voorzichtig enthousiasme uitgekeken naar wat het nieuwe jaar hopelijk te bieden heeft. En uiteraard ging het ook 'even' over de spraakmakende transfer van Team Borlée naar onze club.

Het interview (her)beluisteren? Dat doe je hier.

Op één seconde van Europees record

Op de allerlaatste dag van een bewogen 2020 heeft Robin Hendrix nog een héél straffe prestatie uit zijn oranje Adidas-sloffen getoverd. Op de BOclassic, de jaarlijkse eindejaarscorrida in het Noord-Italiaanse Bolzano, pakte Hendrix de tweede plaats in een sterk bezette 5 km-wegrace, net na de Oegandese winnaar Oscar Chelimo.

Hendrix finishte in een ronduit fenomenale 13'19". Dat is slechts één luttele seconde boven het Europese record van de Fransman Jimmy Gressier. Jammer, maar 'onze' Robin houdt er natuurlijk wel een erg mooi Belgisch record op de 5 km op de weg aan over.

"Spijtig van die ene seconde", reageerde Hendrix bij Atletieknieuws en Sporza. "Maar ik ben nu wel de snelste Belg ooit. En deze bevestiging van mijn goede vorm is uiteraard ook een opsteker naar 2021, een jaar waarin alles in het teken staat van de Olympische Spelen in Tokio."

De hele race (her)bekijken kan hier.

Foto: Runners' Lab Athletics Team

“Ineens hofleverancier van Team Belgium”

Het gerucht ging al een aantal weken vrolijk rond in atletiekland, vandaag kunnen we het opmerkelijke ‘transfernieuws’ ook officieel bevestigen: de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en Belgian Cheetah Camille Laus zijn voortaan lid van OEH. Een rechtstreeks gevolg van de recente beslissing van Team Borlée om voortaan met de VAL en Sport Vlaanderen te gaan samenwerken. OEH is uiteraard erg blij met de komst van deze topatleten, onze club krijgt er in één klap ‘zomaar’ vier Olympiërs bij.

"Op naar een beter 2021"

Beste vrienden van OEH,

2020 zal ongetwijfeld in ons geheugen gegrift blijven als het jaar waarin oudere, 'vergeten' termen vanonder het stof werden gehaald (pandemie, corona, ...), als het jaar waarin ook nieuwe woorden werden gecreëerd (Covid-19, knuffelcontact en anderhalvemeterregel) én het jaar waarin we met ons allen de mond vol hadden van 'bubbels', zonder daarbij enig risico op dronkenschap te lopen weliswaar.

2020 was een moeilijk jaar waarin helaas minder kon of mocht. Waarin we ons als club continu dienden aan te passen aan steeds weer nieuwe of bijgestuurde corona-maatregelen. Binnen die speciale context heeft het OEH-bestuur al die tijd slechts één doel voor ogen gehouden: zoveel mogelijk leden, klein en groot, maximale kansen schenken om te kunnen (blijven) sporten. 

Dat is ons ook gelukt! Dankzij de steun van onze trouwe en ook nieuwe sponsors, hardwerkende medewerkers en trainers, niet-aflatende atleten en steeds supporterende ouders en familieleden. Daarom mijn allergrootste dank aan allen die ervoor gezorgd hebben dat OEH nog steeds 'alive and kicking' is. Dikke merci!

Namens het bestuur van OEH wens ik jullie dan ook allemaal een vreugdevol, sportief en - meer dan ooit op zijn plaats! - gezond 2021 toe.

 

Jean-Pierre De Staercke

Voorzitter OEH

Atletiekinfo


Benieuwd naar resultaten over een wedstrijd? Wedstrijdkalender? Andere atletiekinfo?
Kijk dan zeker eens naar de website van atletiekinfo

Andere interessante links:

Vlaamse atletiekliga
LBFA
EAA
World athletics
Running & Co

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com