Eerste indoorweekend meteen succesvol

Isaac Kimeli (op de 3000m) en Robin Hendrix (op de 1500m) hebben van het allereerste echte wedstrijdweekend op Europese bodem meteen gebruik gemaakt om zich in deze nog steeds vreemde (atletiek)tijden alvast te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen Indoor in het Poolse Toruń (van 5 tot 7 maart). Ook Jonathan Sacoor, die zijn indoorseizoen een tiental dagen terug opende met een snelle 400m in het Amerikaanse College-circuit, is als lid van de Belgian Tornados in principe zeker van een ticketje Polen.

"Geen kansen om goeie vorm te tonen"

Robin Hendrix kreeg afgelopen weekend op training een TV-ploeg van Sporza in zijn zog. In een reportage voor Sportweekend had hij het, samen met Eline Berings, Renée Eykens en Ben Broeders, over de onzekere coronatijden waarin onze Belgische topatleten momenteel blijven trainen. "Ik ben nu 26. Mijn topjaren komen eraan en op training voel ik dat de vorm goed zit. Dan is het bijzonder jammer dat er nu geen wedstrijden zijn", zegt Hendrix.

De Sporza-reportage kan je hier (her)bekijken.

Ook op de officiële website van de VAL blikt Hendrix vooruit naar de komende maanden. Door het wegvallen van de CrossCup-wedstrijden, mikt Robin nu volop op het EK Indoor in het Poolse Toruń. En later op het jaar zijn er (hopelijk) ook nog de Spelen in Tokio uiteraard.

Het interview met Robin Hendrix op de VAL-site lees je hier.

Foto: Sporza

Voorzitter te gast bij Radio Victoria

Op de eerste zondag van 2021 was onze voorzitter Jean-Pierre De Staercke te gast in de studio van de bekende regionale zender Radio Victoria.

In het gesprek werd er teruggeblikt op het moeilijke corona-jaar 2020 en met voorzichtig enthousiasme uitgekeken naar wat het nieuwe jaar hopelijk te bieden heeft. En uiteraard ging het ook 'even' over de spraakmakende transfer van Team Borlée naar onze club.

Het interview (her)beluisteren? Dat doe je hier.

Op één seconde van Europees record

Op de allerlaatste dag van een bewogen 2020 heeft Robin Hendrix nog een héél straffe prestatie uit zijn oranje Adidas-sloffen getoverd. Op de BOclassic, de jaarlijkse eindejaarscorrida in het Noord-Italiaanse Bolzano, pakte Hendrix de tweede plaats in een sterk bezette 5 km-wegrace, net na de Oegandese winnaar Oscar Chelimo.

Hendrix finishte in een ronduit fenomenale 13'19". Dat is slechts één luttele seconde boven het Europese record van de Fransman Jimmy Gressier. Jammer, maar 'onze' Robin houdt er natuurlijk wel een erg mooi Belgisch record op de 5 km op de weg aan over.

"Spijtig van die ene seconde", reageerde Hendrix bij Atletieknieuws en Sporza. "Maar ik ben nu wel de snelste Belg ooit. En deze bevestiging van mijn goede vorm is uiteraard ook een opsteker naar 2021, een jaar waarin alles in het teken staat van de Olympische Spelen in Tokio."

De hele race (her)bekijken kan hier.

Foto: Runners' Lab Athletics Team

“Ineens hofleverancier van Team Belgium”

Het gerucht ging al een aantal weken vrolijk rond in atletiekland, vandaag kunnen we het opmerkelijke ‘transfernieuws’ ook officieel bevestigen: de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en Belgian Cheetah Camille Laus zijn voortaan lid van OEH. Een rechtstreeks gevolg van de recente beslissing van Team Borlée om voortaan met de VAL en Sport Vlaanderen te gaan samenwerken. OEH is uiteraard erg blij met de komst van deze topatleten, onze club krijgt er in één klap ‘zomaar’ vier Olympiërs bij.

"Op naar een beter 2021"

Beste vrienden van OEH,

2020 zal ongetwijfeld in ons geheugen gegrift blijven als het jaar waarin oudere, 'vergeten' termen vanonder het stof werden gehaald (pandemie, corona, ...), als het jaar waarin ook nieuwe woorden werden gecreëerd (Covid-19, knuffelcontact en anderhalvemeterregel) én het jaar waarin we met ons allen de mond vol hadden van 'bubbels', zonder daarbij enig risico op dronkenschap te lopen weliswaar.

2020 was een moeilijk jaar waarin helaas minder kon of mocht. Waarin we ons als club continu dienden aan te passen aan steeds weer nieuwe of bijgestuurde corona-maatregelen. Binnen die speciale context heeft het OEH-bestuur al die tijd slechts één doel voor ogen gehouden: zoveel mogelijk leden, klein en groot, maximale kansen schenken om te kunnen (blijven) sporten. 

Dat is ons ook gelukt! Dankzij de steun van onze trouwe en ook nieuwe sponsors, hardwerkende medewerkers en trainers, niet-aflatende atleten en steeds supporterende ouders en familieleden. Daarom mijn allergrootste dank aan allen die ervoor gezorgd hebben dat OEH nog steeds 'alive and kicking' is. Dikke merci!

Namens het bestuur van OEH wens ik jullie dan ook allemaal een vreugdevol, sportief en - meer dan ooit op zijn plaats! - gezond 2021 toe.

 

Jean-Pierre De Staercke

Voorzitter OEH

Spar-actie brengt 280 euro op

Een tijdje geleden lanceerden we hier de warme oproep om jullie favoriete club te steunen door deel te nemen aan de jaarlijkse verenigingsactie van Spar Halle, al jaren een trouwe sponsor van OEH.

De hele maand november werden een heleboel jetons in onze OEH-box gedeponeerd, waardoor onze club dankzij deze sponsoractie het erg mooie bedrag van 280 euro mag ontvangen. Een plezant extraatje voor de clubkas in deze moeilijke corona-tijden.

Aan iedereen die een (of meerdere) jeton(s) in onze box dropte: hartelijk bedankt voor de steun!

Ook een dikke merci aan Wim en Carla van Spar Halle (Nijvelsesteenweg 116) voor deze fijne actie én voor de erg gewaardeerde sponsoring van onze club.

 

Winkel bij Spar Halle en steun OEH

Je wekelijkse boodschappen doen en tegelijk je favoriete club een financieel duwtje in de rug geven? Dat kan! Nog de hele maand november organiseert Spar Halle, een trouwe sponsor van OEH, de jaarlijkse verenigingsactie.

Hoe werkt het?

  • Ga winkelen bij Spar Halle (Nijvelsesteenweg 116) en ontvang nog t.e.m. 30 november een jeton per aankoopschijf van € 25
  • Deponeer je jeton(s) in de urne van OEH
  • 1% van het totaalbedrag in de OEH-urne gaat rechtstreeks naar onze club, elke jeton is dus € 0,25 waard
  • De 3 verenigingen met het hoogste totaalbedrag ontvangen daarbovenop nog een bonus van respectievelijk € 500, € 300 en € 200. En bij OEH staan we graag op het podium...

 

In deze moeilijke corona-tijden zonder (inkomsten van) meetings, eetfestijnen en 't Olympickse is alle steun welkom. Alvast bedankt!

Parking gesloten op woensdag en vrijdag

Zoals eerder al gemeld, vindt op woensdag 28 oktober de 'overgang' voor onze jeugd plaats. Zowat de helft van onze jonge leden maakt dan de overstap naar een nieuwe, 'hogere' leeftijdscategorie: sommige kangoeroes mogen naar de benjamins, de oudste benjamins worden pupil, de tweedejaarspupillen schuiven door naar de miniemen, ...

Alle kinderen kregen in principe al een briefje mee met daarin alle praktische afspraken voor die belangrijke dag.

Toch nog even dit: om organisatorische redenen en vooral voor de veiligheid van onze kinderen, zal de parking van de atletiekpiste gesloten zijn op woensdag 28 oktober en vrijdag 30 oktober. Gelieve op die dagen gebruik te maken van de parking van Grill-Resto Boelekewis. OEH en het Provinciedomein Huizingen zorgen ervoor dat de poorten open zijn zodat iedereen zich makkelijk van Boelekewis tot op de parking van de piste kan begeven. Daar worden de kinderen opgevangen door hun trainers, zodat iedereen 'coronaproof' de piste kan betreden.

We herhalen ook nog eens dat onze jonge atleten enkel aan de training kunnen deelnemen indien ze vooraf zijn aangemeld. Zolang er door de coronamaatregelen enkel gesport mag worden in bubbels van maximaal 50 atleten, werken we verder met het inschrijvingssysteem via Twizzit.

Op woensdag 4 november en vrijdag 6 november is er geen training voor kangoeroes, benjamins en pupillen. Tijdens de herfstvakantie organiseert OEH immers een atletiekkamp. Voor wie zijn of haar vakantie graag actief wil doorbrengen: er zijn nog enkele plaatsjes vrij! Meer info vind je hier.

 

Geen toeschouwers meer op trainingen

Als rechtstreeks gevolg van de strengere coronamaatregelen die vorige vrijdag werden afgekondigd door de overheid en die sinds maandag 19 oktober van kracht zijn, is ook OEH genoodzaakt om de algemene regels en richtlijnen op en om de piste nogmaals bij te stellen.

 

 

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com