"Op dit ogenblik nog veel vraagtekens"

Een nieuwsploeg van de VRT was zaterdag 25 april naar de piste in Huizingen afgezakt om onze voorzitter Jean-Pierre De Staercke te interviewen over het eventueel hervatten van de atletiektrainingen in de loop van de maand mei.

Op dit ogenblik heeft de club nog geen beslissing genomen over wanneer precies de piste opnieuw opengesteld kan worden voor haar leden en op welke manier de trainingen georganiseerd zullen worden. "Er zijn nog te veel vraagtekens. We moeten rustig bekijken wat wel en wat niet kan." Van zodra er meer duidelijkheid is, zal OEH alle atleten hierover informeren, via deze website en via de twizzit club-app.

De VRT-reportage is te (her)bekijken op de Sporza-website.

Foto: VRT

“Focussen op wat controleerbaar is”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In onze serie ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. In deze aflevering geeft Lindsey De Grande een kleine inkijk in haar ‘lockdown life’.

 

“Heel veel zin in wedstrijden”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Vandaag: Simon Debognies.

Leuke trainingsfoto's nog steeds welkom

Trainen in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: we kunnen mekaar al even niet ontmoeten op de club en het ziet er helaas niet naar uit dat we onze piste in Huizingen op korte termijn opnieuw zullen mogen openstellen. Toch roepen we alle leden op om actief te blijven in deze bizarre periode. Via onze actie #RunAloneTogether willen we jullie motiveren om ook nu te blijven bewegen. Alleen helaas, maar toch ook samen. Stuur ons je leukste trainingsfoto en toon ons die fantastische OEH-spirit. Want samen komen we erdoor!

“Garage omgebouwd tot krachthonk”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we de komende weken hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Als allereerste aan de beurt: Vanessa Sterckendries.

"Mannen zoals Henri maken ze niet meer"

Trainingsmakkers Jean-Pierre Van Impe en Henri Lenoir voorstellen is niet nodig. Binnen OEH - en zelfs tot ver daarbuiten - kent iedereen deze kranige tachtigers. Onder hun beidjes bezorgen ze onze club al vele jaren lang tal van provinciale, nationale en internationale titels en medailles.

Onze regionale televisiezender RingTV volgde beide heren op het BK Indoor voor masters, dat begin maart - dus nog net vóór de 'lockdown' - plaatsvond.

Bekijk hier de reportage van Simon Van Glabeke.

Foto: Vincent Scherer

Ook tijdens deze corona crisis blijven onze jongste atleten in beweging

Spike, de mascotte van de Vlaamse atletiekliga, zorgt ervoor dat ook de allerjongsten binnen onze club in beweging blijven.
De paasvakantie is begonnen maar ook Spike moet nog even in zijn kot blijven .
Vanaf vandaag starten we met de #spikechallenge, doe Spike zo goed mogelijk na in je cluboutfit en wie weet komt Spike wel bij jouw club op bezoek! Vergeet Vlaamse Atletiekliga niet te vermelden in je bericht en gebruik #spikechallenge, veel succes!


Spike challenge deel 1 klik hier
Spike challenge deel 2 klik hier

Beste leden van onze grote OEH-familie,

De maatregelen van de regering om de corona-crisis in te dijken werden zonet verlengd tot 19 april. De kans dat die nadien doorgetrokken worden naar begin mei is echter zeer reëel.

De atletiekfederatie heeft alle activiteiten reeds stilgelegd tot zondag 10 mei, wat OEH dan ook deed beslissen hetzelfde te doen. Vanmorgen heb ik het informatiebord aan de piste vervangen door een bord met deze nieuwe datum.

Wanneer we terug zullen kunnen samenkomen om te trainen, een pintje te pakken of voor een gezellige babbel rond de piste of in het Olympicske, niemand die het nu reeds weet.

Wat ik wel weet, is dat we daarna toch een pittig feestje zullen bouwen in ons vertrouwde Olympicske. Daarvoor reken ik op mijn vriend Gust en zijn fantastische feestcomité. 

Maar dat zijn bekommernissen voor later.  Nu denk ik vooral aan jullie, jong en oud, en wens ik dat niemand iets overkomt!

Daarom hoop ik dat iedereen zijn uiterste best doet om alle nodige maatregelen secuur op te volgen en vooral vol te houden tot de overheid ze begint af te bouwen! Dit geldt ook voor de 'onaantastbaren' onder jullie, die denken dat een coronavirus geen vat op hen kan hebben. Dat is best mogelijk, maar daar gaat het hier niet om. Het gaat erom dat iedereen een ander, zwakker en minder onaantastbaar persoon, kan besmetten met dat verdomde virus. En dat moeten we absoluut vermijden, zodat ik iedereen na deze moeilijke periode opnieuw kan omhelzen, de hand kan schudden, een kus kan geven, enz.

Hoe lang het nog zal duren weet ik niet, maar ik kan jullie alvast zeggen dat het feit dat ik écht uitkijk naar die dag waarop ik, samen met jullie allemaal op de piste of in het Olympicske, het coronavirus kan uitwuiven, mij voldoende energie geeft om het verder vol te houden.

Hou daarom vol en laat de moed niet zakken! Er komt een dag dat dit gevaarlijke virus onder controle zal zijn en dat we ons gewone leven opnieuw op de sporen zullen kunnen zetten.

Blijf intussen contact houden met elkaar, maar dan door middel van de technologie. Er bestaan immers vele apps die je in staat stellen om met elkaar te communiceren met klank en beeld.  Op onze website is sinds vandaag een nieuwe rubriek gecreëerd, waar leuke berichtjes en foto’s kunnen gezet worden over jullie activiteiten in tijden van corona.  Bedankt Leen en Jan voor dit bijzonder leuk initiatief.  Dit is ook een manier om in contact te blijven met de OEH-familie.

Zorg intussen goed voor elkaar en voor jezelf.

Groetjes,

Jean-Pierre.

Stuur ons je leukste trainingsfoto

Trainen in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: het is niet altijd even gemakkelijk. Doelen en schema’s moeten worden bijgesteld, (Olympische) dromen zijn eventjes opgeborgen en samen sporten op de club is momenteel onmogelijk. Via de actie #RunAloneTogether willen we jullie motiveren om ook nu te blijven bewegen. Alleen helaas, maar toch ook samen. Stuur ons je leukste trainingsfoto en toon ons die fantastische OEH-spirit. Want samen komen we erdoor!

Hyacintenjogging 2020 afgelast

Met pijn in het hart zien we ons genoodzaakt onze geliefde Hyacintenjogging, gepland op zaterdag 25 april, dit jaar af te gelasten.

Door de coronacrisis zijn er een aantal overheidsmaatregelen uitgevaardigd met als doel onze gezondheid te beschermen. In het verlengde daarvan heeft ook het Agentschap Natuur en Bos de ons al eerder toegestane licenties voor de passage in het Hallerbos ingetrokken. Deze maatregelen zijn nooit eerder gezien, maar de gezondheid van de lopers en de samenleving in zijn geheel krijgen uiteraard absolute voorrang!

Een uitstel naar het najaar hebben we overwogen, maar deze optie bleek om allerlei redenen niet realistisch.

We hopen als organisatie dat deze crisis niet al te lang zal duren en dat we dan voluit kunnen gaan voor de organisatie van de 39e Hyacintenjogging in 2021.

Houd het ondertussen gezond en veilig!

Gezonde groeten van het comité.

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com