Massa medailles voor masters

Afgelopen zondag werd het zaalseizoen afgesloten met het BK Indoor voor masters. Op datzelfde kampioenschap werd langs Vlaamse kant tegelijk ook om de provinciale titels gestreden. Dat onze dames en heren OEH-masters steevast meedingen naar de podiumplaatsen op dergelijke afspraken, hebben ze intussen al meermaals bewezen. Ook nu keerden ze met een massa medailles terug uit Gent.

Robin Hendrix kampioen korte cross

Een oppermachtige Robin Hendrix heeft afgelopen zondag zoals verwacht de Belgische titel – en tegelijk ook de eindzege in de CrossCup – gepakt op de korte cross. Onder de bollen van het Atomium waren er verder ook medailles voor Paulien Nelissen (3e in de korte cross dames), Isaac Kimeli (3e in de lange cross heren) én pupil Lenny Barra, die zijn sterke crosswinter op gepaste wijze afsloot met BK-goud.

Alweer nieuwe PR’s voor La-My, Ben en Jasper

Drukke atletiekzondag zo op de eerste dag van maart, want naast het BK veldlopen in Brussel stonden in de Topsporthal in Gent ook nog de nationale indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren gepland. Geen titels of medailles voor de mini-delegatie van OEH, maar drie van onze veelbelovende atleten hebben sinds vorig weekend wel een nieuw indoor-PR achter hun naam.

Drie medailles voor beloftenploeg

Febe Ameys, Dani Maluta en Tuur Bras hebben het OEH-rood alweer flink laten schitteren op het Belgisch Kampioenschap Indoor voor junioren en beloften in Louvain-la-Neuve. Geen nationale titels voor onze jonge talenten weliswaar, wel drie blinkende medailles: brons voor Febe, zilver voor Dani en Tuur.

Nieuwe datum voor BK veldlopen

Het Belgisch Kampioenschap Veldlopen gaat door op zondag 1 maart.
Normaal zou het BK Cross vorig weekend plaatsvinden, maar het stormweer zorgde voor uitstel.
Het voorziene uurrooster van 23 februari wordt integraal overgenomen.
Mensen die reeds tickets hadden aangekocht, kunnen met dezelfde tickets nu zondag de wedstrijd bijwonen.
Een uitgebreide samenvatting van het Belgisch Kampioenschap zal uitgezonden worden op Sporza na de uitzending van de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne.

Hendrix en Obasuyi met PR naar goud

OEH is sinds zondag alweer twee Belgische kampioenen rijker. Op het BK Indoor ‘Alle Categorieën’ in de Gentse Topsporthal snelden Robin Hendrix en Michael Obasuyi, allebei in een nieuw persoonlijk record, naar de nationale titel. Hendrix was overduidelijk de sterkste op de 3.000 meter, Obasuyi pakte het goud op de 60m horden. Podiumplaatsen waren er verder ook voor Lindsey De Grande (1.500m, zilver), Bram Ghuys (hoogspringen, zilver) en Jaan Bal (polsstokspringen, brons).

OEH lanceert nieuwe communicatie-tool

Sinds kort kunnen alle OEH-leden de twizzit-app installeren, om zo nog beter op de hoogte te zijn van komende activiteiten binnen de club, in te schrijven voor een wedstrijd en nog zoveel meer...
Twizzit wordt voor elke atleet binnen onze club onmisbare tool!
Geen e-mail gekregen om de app te installeren? Stuur dan een berichtje naar webmaster@oeh.be

Nelissen stormt naar mooie 2e plaats

Terwijl er in heel het land manifestaties en sportwedstrijden waren geannuleerd wegens storm Ciara, werd er afgelopen zondag in Rotselaar toch gewoon gecrosst. Twintig moedige OEH’ers trotseerden de natuurelementen rond de befaamde ‘Plas’ en enkelen onder hen deden dat met brio: Paulien Nelissen stormde naar een mooie 2e plaats in de korte cross bij de dames, pupil Lenny Barra vloog naar een zoveelste zege en nog een aantal clubgenoten waaiden binnen op een knappe top 10-plaats.

 

"OEH steunt mij enorm hard"

Een fenomeen!

OEH is zo trots op Vanessa Sterckendries, 24 jaar jong en Belgisch recordhoudster in het hamerslingeren.

Onze regionale zender RingTV zocht Vanessa op en sprak met haar over haar Olympische ambities.

Bekijk de reportage hier

Vlaamse titel voor hoogspringer Ghuys  

OEH-hoogspringer Bram Ghuys heeft afgelopen weekend in Gent goud behaald op het Vlaams Kampioenschap Indoor ‘Alle Categorieën’. Ook Nell Van Hansewyck, Jaan Bal en Jitse Mievis wisten een medaille mee te pikken uit de Topsporthal.

 

 

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com