Eindelijk ook heropstart voor allerjongsten

We hadden het beloofd! Van zodra Veiligheidsraad en overheid versoepelde fysical distancing-regels voor kinderen zouden aankondigen, gingen wij meteen alles in het werk stellen om onze jongste atleetjes opnieuw op de piste te kunnen verwelkomen.

En we hebben woord gehouden. Dankzij de inspanningen van de club en haar trainers, konden de kangoeroes, benjamins  en pupillen afgelopen donderdag opnieuw hun favoriete sport komen beoefenen bij hun favoriete club.

Het werd dan ook een groot feest voor al deze jonge atleetjes en hun ouders. Zelden zoveel hartelijke verbroederingen en verzusteringen gezien als afgelopen donderdag...
Extra zomerkamp in de maand juli! VOLZET

Aangezien we ons paaskamp hebben moeten annuleren wegens de Corona-maatregelen, hebben we als club besloten om nog een extra kamp te organiseren in de maand juli (van 13/07/2020 tem 17/07/2020).

Tot op de dag van vandaag hebben we nog altijd geen groen licht gekregen van de overheid of deze sportkampen mogen doorgaan. We hebben echter heel goede hoop dat alles kan doorgaan zoals gepland, aangezien jeugdbewegingskampen ook mogen doorgaan. Voorlopig zijn al deze kampen nog onder voorbehoud.

Inschrijven voor het nieuwe kamp kan via de website (onder rubriek "organisaties - atletiekkampen"). Leden kunnen zich inschrijven via de app twizzit (ons communicatiekanaal). Er is ook nog altijd plaats voor het kamp begin augustus (3 tem 7/08/2020). Het kamp eind augustus is volzet. 

Bekijk het leuke filmpje voor het extra kamp hieronder"Nieuwe versoepeling: groepstraining per discipline mogelijk"

Beste leden van de OEH-familie,

Afgelopen woensdag kwam de Nationale Veiligheidsraad nogmaals bijeen. Opnieuw werd er beslist om de corona-maatregelen wat te versoepelen en zo alweer een beetje meer vrijheid te schenken aan ons allemaal.

Voor onze atletiekclub betekent dit concreet dat we, vanaf maandag 18 mei, trainingsgroepen van 19 personen + 1 trainer kunnen vormen. Het blijft echter noodzakelijk om de afstand van 1,5 meter tussen alle deelnemers te bewaren en alle maatregelen op het vlak van ontsmetting en hygiëne te respecteren.

Spijtig genoeg kunnen we met deze versoepeling nog niet iedereen toelaten de atletiektrainingen te hernemen.

“Toch even naar structuur moeten zoeken”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: ook al zijn sommige maatregelen sinds Fase 1A van de exit-strategie al wat versoepeld, toch blijft ons (atletiek)leven nog steeds bepaald - en beperkt - door Covid-19. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Nog steeds verdwijnen er wedstrijden en competities van de kalender, zodat plannen, doelen en trainingsschema’s telkens moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Next up: Thomas De Bock.

 

We trainen weer!

Eerder deze week konden we met plezier melden dat onze piste in Huizingen vanaf maandag 4 mei opnieuw mocht worden opengesteld voor atletiektrainingen, zij het in beperkte mate en onder zeer strikte voorwaarden.

De eerste mini-groepjes wedstrijdatleten hebben intussen de trainingen hervat. We hebben al kunnen vaststellen dat iedereen zich prima aan het speciale 'corona-reglement' houdt.

Als club hebben we alles in het werk gesteld om onze atleten en hun trainers in de best mogelijke en tegelijk ook veilige omstandigheden te laten werken. Hopelijk mogen we binnenkort AL onze leden weer verwelkomen op de piste!

 

 

 

VAL annuleert alle wedstrijden tot eind juli

De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdagnamiddag beslist dat alle sportcompetities verboden blijven tot en met 31 juli 2020. Logisch gevolg is dat ook de Vlaamse Atletiekliga geen andere keuze heeft dan alle wedstrijden en meetings tot en met 31 juli af te gelasten. Daardoor verdwijnen onder meer de Flanders Cup-meetings van Kortrijk, Ninove en Leuven van de kalender. Eerder waren ook al de manches in Lokeren, Lier, Oordegem en de IFAM Outdoor gesneuveld.

Of onze eigen Allonsius Sport Flanders Cup-meeting in Huizingen - op zaterdag 1 augustus 2020 - kan plaatsvinden, is nog onzeker. Vlaams minister-president Jan Jambon benadrukte na de Veiligheidsraad dat de voorlopige 'einddatum' van 31 juli niet automatisch betekent dat sportwedstrijden vanaf 1 augustus wel opnieuw zullen kunnen doorgaan. Een beslissing over wat na 31 juli eventueel wel weer mag, zal pas later genomen worden. Ook wat trainingen betreft, kwam er deze woensdag geen update. Voorlopig wordt de huidige, strikte regeling dus aangehouden.

"Voorzichtige heropstart vanaf 4 mei"

Beste leden van de OEH-familie,

Vorige week vrijdag besliste de Nationale Veiligheidsraad om de maatregelen op het vlak van sport te versoepelen. Er werd daarbij zelfs het woord 'atletiek' gebruikt!

Onmiddellijk schoot de club in actie en onderzochten we wat dit voor onze atleten en hun trainingen kon betekenen.

Na grondige analyse van de teksten en hun interpretaties, blijkt de 'versoepeling' uiteindelijk zeer beperkt te zijn.

Maar omdat onze atleten ons nauw aan het hart liggen, hebben we het onderste uit de kan gehaald om hen binnen de geboden mogelijkheden toch opnieuw te laten proeven van de piste.

We kunnen echter nog niet iedereen tevreden stellen. De voorwaarden om toch te kunnen trainen zijn immers zo streng, dat we vanuit de club helaas verplicht zijn om moeilijke keuzes te maken. We hebben ervoor geopteerd om, in deze fase van de exit-strategie, vanaf 4 mei te starten met trainingen voor wedstrijdatleten die cadet of ouder zijn. Zij moeten zich wel houden aan allerhande regeltjes inzake afstand, hygiëne, gebruik en ontsmetten van materiaal, enz. De betrokken atleten zullen via hun trainers gecontacteerd worden.

Van zodra de overheidsmaatregelen ons toelaten om meer atleten te laten trainen, zullen we meteen alles in het werk stellen om zo veel mogelijk leden opnieuw naar de piste uit te nodigen. Dat is beloofd!

Intussen dank ik iedereen die de corona-richtlijnen mooi heeft opgevolgd. Dankzij hen kunnen we nu opnieuw een beetje meer sporten en zullen we in de - hopelijk nabije -  toekomst de draad weer helemaal kunnen opnemen en elkaar terugzien op en rond onze geliefde atletiekpiste in het Provinciaal Domein te Huizingen.

Blijf tot dan gezond en wel, en blijf vooral met elkaar contact houden via alle mogelijke technische middelen. 'Uit het oog, uit het hart' mag bij OEH geen realiteit zijn. Blijf dus zeker ook nog jullie trainingsfoto's insturen (via run@oeh.be) zodat we elkaar via deze website kunnen blijven 'zien'.

Groetjes en hopelijk tot zeer binnenkort, want ik mis jullie allemaal!

 

Jean-Pierre

Geen OEH-barbecue eind mei

Het Covid 19-virus blijft ons dagelijks leven en bijgevolg ook de werking van onze geliefde club danig overhoop gooien. Als gevolg van de huidige coronacrisis en de bijhorende overheidsmaatregelen, ziet het Feestbestuur van OEH zich genoodzaakt om de jaarlijkse OEH-barbecue - gepland op 23 mei 2020 - te annuleren. Alweer een beslissing die met pijn in het hart moet worden genomen.

Van zodra het weer mag en kan, hoopt het OEH-feestbestuur u allen opnieuw te mogen verwelkomen in onze clubtent 't Olympicske voor een lekker drankje en een gezellige babbel. Hopelijk tot gauw!

“Zonder grote doelen de zomer door”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Ook Bram Ghuys werkte graag mee aan deze reeks.

 

 

"Op dit ogenblik nog veel vraagtekens"

Een nieuwsploeg van de VRT was zaterdag 25 april naar de piste in Huizingen afgezakt om onze voorzitter Jean-Pierre De Staercke te interviewen over het eventueel hervatten van de atletiektrainingen in de loop van de maand mei.

Op dit ogenblik heeft de club nog geen beslissing genomen over wanneer precies de piste opnieuw opengesteld kan worden voor haar leden en op welke manier de trainingen georganiseerd zullen worden. "Er zijn nog te veel vraagtekens. We moeten rustig bekijken wat wel en wat niet kan." Van zodra er meer duidelijkheid is, zal OEH alle atleten hierover informeren, via deze website en via de twizzit club-app.

De VRT-reportage is te (her)bekijken op de Sporza-website.

Foto: VRT

Atletiekinfo


Benieuwd naar resultaten over een wedstrijd? Wedstrijdkalender? Andere atletiekinfo?
Kijk dan zeker eens naar de website van atletiekinfo

Andere interessante links:

Vlaamse atletiekliga
LBFA
EAA
World athletics
Running & Co

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com