"Voorzichtige heropstart vanaf 4 mei"

Beste leden van de OEH-familie,

Vorige week vrijdag besliste de Nationale Veiligheidsraad om de maatregelen op het vlak van sport te versoepelen. Er werd daarbij zelfs het woord 'atletiek' gebruikt!

Onmiddellijk schoot de club in actie en onderzochten we wat dit voor onze atleten en hun trainingen kon betekenen.

Na grondige analyse van de teksten en hun interpretaties, blijkt de 'versoepeling' uiteindelijk zeer beperkt te zijn.

Maar omdat onze atleten ons nauw aan het hart liggen, hebben we het onderste uit de kan gehaald om hen binnen de geboden mogelijkheden toch opnieuw te laten proeven van de piste.

We kunnen echter nog niet iedereen tevreden stellen. De voorwaarden om toch te kunnen trainen zijn immers zo streng, dat we vanuit de club helaas verplicht zijn om moeilijke keuzes te maken. We hebben ervoor geopteerd om, in deze fase van de exit-strategie, vanaf 4 mei te starten met trainingen voor wedstrijdatleten die cadet of ouder zijn. Zij moeten zich wel houden aan allerhande regeltjes inzake afstand, hygiëne, gebruik en ontsmetten van materiaal, enz. De betrokken atleten zullen via hun trainers gecontacteerd worden.

Van zodra de overheidsmaatregelen ons toelaten om meer atleten te laten trainen, zullen we meteen alles in het werk stellen om zo veel mogelijk leden opnieuw naar de piste uit te nodigen. Dat is beloofd!

Intussen dank ik iedereen die de corona-richtlijnen mooi heeft opgevolgd. Dankzij hen kunnen we nu opnieuw een beetje meer sporten en zullen we in de - hopelijk nabije -  toekomst de draad weer helemaal kunnen opnemen en elkaar terugzien op en rond onze geliefde atletiekpiste in het Provinciaal Domein te Huizingen.

Blijf tot dan gezond en wel, en blijf vooral met elkaar contact houden via alle mogelijke technische middelen. 'Uit het oog, uit het hart' mag bij OEH geen realiteit zijn. Blijf dus zeker ook nog jullie trainingsfoto's insturen (via run@oeh.be) zodat we elkaar via deze website kunnen blijven 'zien'.

Groetjes en hopelijk tot zeer binnenkort, want ik mis jullie allemaal!

 

Jean-Pierre

Geen OEH-barbecue eind mei

Het Covid 19-virus blijft ons dagelijks leven en bijgevolg ook de werking van onze geliefde club danig overhoop gooien. Als gevolg van de huidige coronacrisis en de bijhorende overheidsmaatregelen, ziet het Feestbestuur van OEH zich genoodzaakt om de jaarlijkse OEH-barbecue - gepland op 23 mei 2020 - te annuleren. Alweer een beslissing die met pijn in het hart moet worden genomen.

Van zodra het weer mag en kan, hoopt het OEH-feestbestuur u allen opnieuw te mogen verwelkomen in onze clubtent 't Olympicske voor een lekker drankje en een gezellige babbel. Hopelijk tot gauw!

“Zonder grote doelen de zomer door”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Ook Bram Ghuys werkte graag mee aan deze reeks.

 

 

"Op dit ogenblik nog veel vraagtekens"

Een nieuwsploeg van de VRT was zaterdag 25 april naar de piste in Huizingen afgezakt om onze voorzitter Jean-Pierre De Staercke te interviewen over het eventueel hervatten van de atletiektrainingen in de loop van de maand mei.

Op dit ogenblik heeft de club nog geen beslissing genomen over wanneer precies de piste opnieuw opengesteld kan worden voor haar leden en op welke manier de trainingen georganiseerd zullen worden. "Er zijn nog te veel vraagtekens. We moeten rustig bekijken wat wel en wat niet kan." Van zodra er meer duidelijkheid is, zal OEH alle atleten hierover informeren, via deze website en via de twizzit club-app.

De VRT-reportage is te (her)bekijken op de Sporza-website.

Foto: VRT

“Focussen op wat controleerbaar is”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In onze serie ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. In deze aflevering geeft Lindsey De Grande een kleine inkijk in haar ‘lockdown life’.

 

“Heel veel zin in wedstrijden”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Vandaag: Simon Debognies.

Leuke trainingsfoto's nog steeds welkom

Trainen in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: we kunnen mekaar al even niet ontmoeten op de club en het ziet er helaas niet naar uit dat we onze piste in Huizingen op korte termijn opnieuw zullen mogen openstellen. Toch roepen we alle leden op om actief te blijven in deze bizarre periode. Via onze actie #RunAloneTogether willen we jullie motiveren om ook nu te blijven bewegen. Alleen helaas, maar toch ook samen. Stuur ons je leukste trainingsfoto en toon ons die fantastische OEH-spirit. Want samen komen we erdoor!

“Garage omgebouwd tot krachthonk”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: meetings en clubtrainingen zijn afgelast, sporten in groep is verboden, onze geliefde piste in Huizingen is ‘op slot’. Het (atletiek)leven ziet er door Covid-19 plots helemaal anders uit. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Wedstrijden en competities verdwijnen van de kalender. Plannen, doelen en trainingsschema’s moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we de komende weken hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Als allereerste aan de beurt: Vanessa Sterckendries.

"Mannen zoals Henri maken ze niet meer"

Trainingsmakkers Jean-Pierre Van Impe en Henri Lenoir voorstellen is niet nodig. Binnen OEH - en zelfs tot ver daarbuiten - kent iedereen deze kranige tachtigers. Onder hun beidjes bezorgen ze onze club al vele jaren lang tal van provinciale, nationale en internationale titels en medailles.

Onze regionale televisiezender RingTV volgde beide heren op het BK Indoor voor masters, dat begin maart - dus nog net vóór de 'lockdown' - plaatsvond.

Bekijk hier de reportage van Simon Van Glabeke.

Foto: Vincent Scherer

Ook tijdens deze corona crisis blijven onze jongste atleten in beweging

Spike, de mascotte van de Vlaamse atletiekliga, zorgt ervoor dat ook de allerjongsten binnen onze club in beweging blijven.
De paasvakantie is begonnen maar ook Spike moet nog even in zijn kot blijven .
Vanaf vandaag starten we met de #spikechallenge, doe Spike zo goed mogelijk na in je cluboutfit en wie weet komt Spike wel bij jouw club op bezoek! Vergeet Vlaamse Atletiekliga niet te vermelden in je bericht en gebruik #spikechallenge, veel succes!


Spike challenge deel 1 klik hier
Spike challenge deel 2 klik hier

Atletiekinfo


Benieuwd naar resultaten over een wedstrijd? Wedstrijdkalender? Andere atletiekinfo?
Kijk dan zeker eens naar de website van atletiekinfo

Andere interessante links:

Vlaamse atletiekliga
LBFA
EAA
World athletics
Running & Co

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com