Robin Degrève breekt eigen clubrecord

In onze rubriek ‘Sprintjes’ bundelen we op regelmatige basis de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, interessante weetjes en ander clubnieuws van de voorbije dagen. Zo blijft u nog beter op de hoogte van wat er allemaal leeft binnen OEH.

“Die laatste negen centimeters moeten er echt nog bij”

Vanessa Sterckendries heeft zondag voor de tweede keer deze zomer haar eigen Belgisch record hamerslingeren verbeterd. Op een wedstrijd in het Duitse Leverkusen was het bij de eerste poging al ‘direct prijs’ voor Vanessa: 69m91, ruim anderhalve meter verder dan haar ‘oude’ record (68m39) van begin juli.

 

Belgische titels voor Obasuyi, Bras en Sterckendries

Afgelopen weekend veroverden drie OEH-atleten de nationale titel op het BK ‘Alle Categorieën’: Michael Obasuyi en Tuur Bras domineerden de hordennummers in het Koning Boudewijnstadion, Vanessa Sterckendries werd even verderop in Kessel-Lo kampioen in het hamerslingeren. Met daarbovenop ook nog brons voor Lindsey De Grande op de 5000m en enkele gouden plakken voor onze para-atleten Liesbeth Moons en David Delespesse, kan onze club trots terugblikken op een succesvol BK.

Mondmaskerplicht op en rond piste

De gemeente Beersel heeft sinds dinsdag 11 augustus het dragen van een mondmasker verplicht op en rond de sportterreinen op het Beerselse grondgebied. Uiteraard valt ook de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen onder deze maatregel.

Dat betekent dat vanaf nu iedereen die niet aan het sporten of training aan het geven is, verplicht is een mondmasker te dragen op en rond onze piste. Atleten, trainers en alle andere bezoekers die aankomen op de parking moeten dus een mondmasker dragen tot ze op de piste zijn (of op de verzamelplaats waar hun trainingsgroep zich bevindt). Dit geldt enkel voor personen vanaf 13 jaar.

De nodige infoborden zullen rond de piste aangebracht worden.

OEH dankt iedereen voor het naleven van deze en alle andere reglementen met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus.

Micromeeting vervangt ‘Open Meeting met Jeugd’

OEH heeft beslist om de ‘Open Meeting met Jeugd’, gepland op zaterdag 29 augustus 2020 op de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen, te annuleren. Aangezien er door corona momenteel geen toeschouwers zijn toegelaten op sportevenementen, is het uit praktische overwegingen quasi onmogelijk om wedstrijden voor de jeugd te organiseren. Onze club vervangt de geschrapte meeting door de GROUP S micromeeting, een kleinschalige organisatie waarmee we de eigen atleten toch een wedstrijd op de thuispiste wensen aan te bieden.

OEH meteen op de afspraak in ‘openingsweekend’

Nadat de coronacrisis het (sport)leven de voorbije maanden in ‘lockdown’ had gelegd, betekende het tweede weekend van augustus eindelijk de ‘echte’ start van een ultrakorte atletiekzomer. De hittegolf bleek geen rem op het enthousiasme van de atleten, want hier en daar vielen erg knappe prestaties te noteren. Daarbij eisten ook enkele OEH’ers hun (verdiende) deel van de aandacht op. We zetten de uitschieters van het voorbije weekend voor u op een rijtje.

Volgende week geen training voor kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen

Van 3 tot en met 7 augustus vindt op de atletiekpiste van Huizingen het tweede Vakantiesportkamp van deze zomer plaats. Onze club heeft alle nodige maatregelen genomen om dit sportkamp 'corona-proof' te laten verlopen. 75 kinderen zijn ingeschreven, onze monitoren en trainers staan klaar om er een mega-leuke week vol sport en spel van te maken.

Door het sportkamp is er op woensdag 5 augustus en vrijdag 7 augustus geen OEH-training voor onze kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen.

 

KVV voor cadetten, scholieren en masters afgelast

Het corona-virus blijft de opstart van het korte zomerseizoen danig in de war sturen. Nadat vele clubs, waaronder ook OEH, hun meeting dienden te annuleren omwille van de stijgende corona-cijfers en de verscherpte maatregelen uitgevaardigd door de Nationale Veiligheidsraad, heeft nu ook de Vlaamse Atletiekliga beslist om het KVV voor cadetten (23 augustus in Heusden) en scholieren (22 augustus in Deinze) af te gelasten. Het KVV Masters, gepland op 20 september in Heusden, is eveneens geannuleerd.

OEH Flanders Cup-meeting wordt afgelast

Olympic Essenbeek-Halle (OEH) moet jammer genoeg meedelen dat de geplande Flanders Cup-meeting van zaterdag 1 augustus 2020 in Huizingen wordt AFGELAST.

Dit is een beslissing die uiteraard niet licht werd genomen. Natuurlijk hadden we atleten en fans veel liever een dag vol topsport en atletiekplezier willen aanbieden. Een topmeeting zoals u die van ons gewend bent, zelfs in corona-tijden. De voorbije dagen hebben we tal van mogelijke scenario’s bestudeerd om de BMW Louyet Vandeperre Flanders Cup Light toch te kunnen organiseren. Geen enkel draaiboek bleek voldoende ‘corona-proof’, zeker nu de besmettingsgraad opnieuw in snel stijgende lijn is en wellicht verscherpte preventiemaatregelen verwacht mogen worden.

Als club hebben we bovendien ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De gezondheid en veiligheid van atleten, wedstrijdofficials, toeschouwers, eigen OEH-medewerkers en de hele samenleving staan voorop. We willen absoluut vermijden dat het virus zich via onze wedstrijd zou verspreiden. In de huidige omstandigheden valt het voor OEH dan ook niet te verantwoorden om een evenement van dergelijke omvang te organiseren.

"Gezien de felle toename van het aantal besmettingen en andere belangrijke criteria die duidelijk aantonen dat de situatie steeds ernstiger aan het worden is, konden we de veiligheid van de atleten, toeschouwers, medewerkers, juryleden en genodigden niet meer garanderen", motiveert OEH-voorzitter Jean-Pierre De Staercke de moeilijke beslissing. "Met de (figuurlijke) tranen in de ogen, maar met opgeheven hoofd, verlaten we de arena. In de overtuiging dat we een wijze beslissing genomen hebben. Terwijl we afgelopen vrijdagavond nog dachten het risico op besmettingen tot een minimum te kunnen herleiden door de meeting te laten doorgaan zonder publiek en dus puur voor de atleten en de atletieksport te kiezen, zijn we er nu van overtuigd dat ook dit scenario onvoldoende garanties biedt. Niemand binnen de club wil het op zijn geweten hebben dat er tijdens een meeting van OEH, op onze eigen piste, een nieuwe besmettingshaard zou ontstaan."

We beseffen dat we veel mensen teleurstellen, vooral de atleten die nu al maanden hunkeren naar wedstrijdatletiek. Hun enthousiasme was immers enorm. Meerdere topatleten uit binnen- en buitenland hadden hun deelname reeds bevestigd. OEH dankt iedereen voor de getoonde interesse.

Hopelijk kunnen we volgend jaar een even mooi deelnemersveld verwelkomen op een ‘gezonde’ Flanders Cup 2021.

 

70 meter komt in zicht

Vanessa Sterckendries heeft de goede vorm duidelijk te pakken. Enkele dagen terug in Winterthur (Zwitserland) had ze haar zomer al prima ingezet met een evenaring van haar eigen Belgische record hamerslingeren. Woensdagavond, op een regionale meeting in het Noord-Franse Lille, deed onze OEH-kampioene daar nog een fikse schep bovenop. Met een worp van 68m39, maar liefst 61 centimeter verder dan haar oude record, zette Sterckendries een nieuw Belgisch record op de tabellen. Vanessa's droom om voorbij de 'magische' 70m-grens te gooien, komt zo alweer wat dichterbij.

Proficiat met je nieuwe BR, Vanessa! 

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com