"Mannen zoals Henri maken ze niet meer"

Trainingsmakkers Jean-Pierre Van Impe en Henri Lenoir voorstellen is niet nodig. Binnen OEH - en zelfs tot ver daarbuiten - kent iedereen deze kranige tachtigers. Onder hun beidjes bezorgen ze onze club al vele jaren lang tal van provinciale, nationale en internationale titels en medailles.

Onze regionale televisiezender RingTV volgde beide heren op het BK Indoor voor masters, dat begin maart - dus nog net vóór de 'lockdown' - plaatsvond.

Bekijk hier de reportage van Simon Van Glabeke.

Foto: Vincent Scherer

Ook tijdens deze corona crisis blijven onze jongste atleten in beweging

Spike, de mascotte van de Vlaamse atletiekliga, zorgt ervoor dat ook de allerjongsten binnen onze club in beweging blijven.
De paasvakantie is begonnen maar ook Spike moet nog even in zijn kot blijven .
Vanaf vandaag starten we met de #spikechallenge, doe Spike zo goed mogelijk na in je cluboutfit en wie weet komt Spike wel bij jouw club op bezoek! Vergeet Vlaamse Atletiekliga niet te vermelden in je bericht en gebruik #spikechallenge, veel succes!


Spike challenge deel 1 klik hier
Spike challenge deel 2 klik hier

Beste leden van onze grote OEH-familie,

De maatregelen van de regering om de corona-crisis in te dijken werden zonet verlengd tot 19 april. De kans dat die nadien doorgetrokken worden naar begin mei is echter zeer reëel.

De atletiekfederatie heeft alle activiteiten reeds stilgelegd tot zondag 10 mei, wat OEH dan ook deed beslissen hetzelfde te doen. Vanmorgen heb ik het informatiebord aan de piste vervangen door een bord met deze nieuwe datum.

Wanneer we terug zullen kunnen samenkomen om te trainen, een pintje te pakken of voor een gezellige babbel rond de piste of in het Olympicske, niemand die het nu reeds weet.

Wat ik wel weet, is dat we daarna toch een pittig feestje zullen bouwen in ons vertrouwde Olympicske. Daarvoor reken ik op mijn vriend Gust en zijn fantastische feestcomité. 

Maar dat zijn bekommernissen voor later.  Nu denk ik vooral aan jullie, jong en oud, en wens ik dat niemand iets overkomt!

Daarom hoop ik dat iedereen zijn uiterste best doet om alle nodige maatregelen secuur op te volgen en vooral vol te houden tot de overheid ze begint af te bouwen! Dit geldt ook voor de 'onaantastbaren' onder jullie, die denken dat een coronavirus geen vat op hen kan hebben. Dat is best mogelijk, maar daar gaat het hier niet om. Het gaat erom dat iedereen een ander, zwakker en minder onaantastbaar persoon, kan besmetten met dat verdomde virus. En dat moeten we absoluut vermijden, zodat ik iedereen na deze moeilijke periode opnieuw kan omhelzen, de hand kan schudden, een kus kan geven, enz.

Hoe lang het nog zal duren weet ik niet, maar ik kan jullie alvast zeggen dat het feit dat ik écht uitkijk naar die dag waarop ik, samen met jullie allemaal op de piste of in het Olympicske, het coronavirus kan uitwuiven, mij voldoende energie geeft om het verder vol te houden.

Hou daarom vol en laat de moed niet zakken! Er komt een dag dat dit gevaarlijke virus onder controle zal zijn en dat we ons gewone leven opnieuw op de sporen zullen kunnen zetten.

Blijf intussen contact houden met elkaar, maar dan door middel van de technologie. Er bestaan immers vele apps die je in staat stellen om met elkaar te communiceren met klank en beeld.  Op onze website is sinds vandaag een nieuwe rubriek gecreëerd, waar leuke berichtjes en foto’s kunnen gezet worden over jullie activiteiten in tijden van corona.  Bedankt Leen en Jan voor dit bijzonder leuk initiatief.  Dit is ook een manier om in contact te blijven met de OEH-familie.

Zorg intussen goed voor elkaar en voor jezelf.

Groetjes,

Jean-Pierre.

Stuur ons je leukste trainingsfoto

Trainen in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: het is niet altijd even gemakkelijk. Doelen en schema’s moeten worden bijgesteld, (Olympische) dromen zijn eventjes opgeborgen en samen sporten op de club is momenteel onmogelijk. Via de actie #RunAloneTogether willen we jullie motiveren om ook nu te blijven bewegen. Alleen helaas, maar toch ook samen. Stuur ons je leukste trainingsfoto en toon ons die fantastische OEH-spirit. Want samen komen we erdoor!

Hyacintenjogging 2020 afgelast

Met pijn in het hart zien we ons genoodzaakt onze geliefde Hyacintenjogging, gepland op zaterdag 25 april, dit jaar af te gelasten.

Door de coronacrisis zijn er een aantal overheidsmaatregelen uitgevaardigd met als doel onze gezondheid te beschermen. In het verlengde daarvan heeft ook het Agentschap Natuur en Bos de ons al eerder toegestane licenties voor de passage in het Hallerbos ingetrokken. Deze maatregelen zijn nooit eerder gezien, maar de gezondheid van de lopers en de samenleving in zijn geheel krijgen uiteraard absolute voorrang!

Een uitstel naar het najaar hebben we overwogen, maar deze optie bleek om allerlei redenen niet realistisch.

We hopen als organisatie dat deze crisis niet al te lang zal duren en dat we dan voluit kunnen gaan voor de organisatie van de 39e Hyacintenjogging in 2021.

Houd het ondertussen gezond en veilig!

Gezonde groeten van het comité.

Geen atletiek tot 10 mei

De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) heeft beslist om alle wedstrijden, competities en meetings in ons land af te gelasten tot en met 10 mei. Uiteraard een zoveelste nieuwe maatregel in deze barre corona-tijden. De KBAB deelt ook mee dat de geannuleerde wedstrijden niet worden uitgesteld naar een latere datum. Het gaat wel degelijk om een definitieve afgelasting, wat dus betekent dat er dit zomerseizoen al zeker geen PK 'Alle Categorieën', Beker van Vlaanderen en Interclub op de kalender staan. Enkel geannuleerde Belgische kampioenschappen krijgen mogelijk nog een nieuwe datum.

Naar aanleiding van deze mededeling heeft het OEH-bestuur ook beslist de complete afgelasting van alle clubtrainingen verder aan te houden tot en met 10 mei.

 

Paaskamp afgelast

In het kader van de maatregelen rond het coronavirus, besliste Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle eerder deze week dat er geen jeugdkampen mogen plaatsvinden in de Paasvakantie.

Deze beslissing is eveneens van toepassing op sportkampen en dus is ook OEH genoodzaakt het geplande Paaskamp (van 6 t.e.m. 10 april) te annuleren. De club doet dit met pijn in het hart, maar in de huidige situatie komt de gezondheid van iedereen uiteraard op de allereerste plaats.

Het OEH-bestuur heeft beslist om het inschrijvingsgeld voor dit Paaskamp terug te betalen. We doen onze uiterste best om alle reeds ingeschreven deelnemers hun geld terug te storten voor half april.

Conform de richtlijnen van de overheid, blijven ook de groepstrainingen op de piste uiteraard tot nader order opgeschort.

 

Trainingen afgelast tot einde maart

Beste atleten, beste ouders,

Als clubbestuur volgen we de evolutie i.v.m. het coronavirus (COVID-19) op de voet.
Gezien de recente ontwikkelingen van vandaag worden alle trainingen afgelast en dit al tot einde maart. 
Omdat de toestand i.v.m. het coronavirus uiteraard kan wijzigen, blijven wij als bestuur de situatie verder opvolgen en bekijken we welk advies de overheid en de sportfederatie geven.
Uiterlijk einde maart sturen we een nieuwe update door over de trainingen in april, alsook wat er met het Paaskamp zal gebeuren.

We houden jullie dus zeker verder op de hoogte via onze kanalen.
Zit je toch nog met vragen dan kan je altijd bij je trainer terecht of bij het bestuur.
In de app kan je sowieso met je groep en trainer communiceren.
Mailen kan altijd naar info@oeh.be

Atletiekliga volgt corona-advies van overheid

De VAL-Jeugddag, die komende zaterdag 14 maart zou plaatsvinden in de Topsporthal in Gent, gaat niet door. In een reeks nieuwe maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaf de federale regering dinsdagavond het advies om grote indoor-evenementen met meer dan 1.000 aanwezigen af te gelasten.

De Vlaamse Atletiekliga volgt de richtlijnen van de overheid en ziet zich jammer genoeg genoodzaakt om de Jeugddag uit te stellen. De bedoeling is wel dat de Jeugddag in het najaar zal plaatsvinden. Verdere info hierover zal later gecommuniceerd worden door de VAL.

Mory en Sacoor in VRT-reeks

Een TV-tip voor na de atletiektraining? Dan bevelen wij graag het tweede seizoen van ‘Wereldrecord’ aan, de razend interessante docu-reeks op Canvas waarin VRT-journalist Maarten Vangramberen samen met topsporters, trainers en wetenschappers de geheimen achter zeven onovertroffen sportprestaties tracht bloot te leggen.

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com