Nieuws

Voorzitter te gast bij Radio Victoria

Op de eerste zondag van 2021 was onze voorzitter Jean-Pierre De Staercke te gast in de studio van de bekende regionale zender Radio Victoria.

In het gesprek werd er teruggeblikt op het moeilijke corona-jaar 2020 en met voorzichtig enthousiasme uitgekeken naar wat het nieuwe jaar hopelijk te bieden heeft. En uiteraard ging het ook 'even' over de spraakmakende transfer van Team Borlée naar onze club.

Het interview (her)beluisteren? Dat doe je hier.

Op één seconde van Europees record

Op de allerlaatste dag van een bewogen 2020 heeft Robin Hendrix nog een héél straffe prestatie uit zijn oranje Adidas-sloffen getoverd. Op de BOclassic, de jaarlijkse eindejaarscorrida in het Noord-Italiaanse Bolzano, pakte Hendrix de tweede plaats in een sterk bezette 5 km-wegrace, net na de Oegandese winnaar Oscar Chelimo.

Hendrix finishte in een ronduit fenomenale 13'19". Dat is slechts één luttele seconde boven het Europese record van de Fransman Jimmy Gressier. Jammer, maar 'onze' Robin houdt er natuurlijk wel een erg mooi Belgisch record op de 5 km op de weg aan over.

"Spijtig van die ene seconde", reageerde Hendrix bij Atletieknieuws en Sporza. "Maar ik ben nu wel de snelste Belg ooit. En deze bevestiging van mijn goede vorm is uiteraard ook een opsteker naar 2021, een jaar waarin alles in het teken staat van de Olympische Spelen in Tokio."

De hele race (her)bekijken kan hier.

Foto: Runners' Lab Athletics Team

“Ineens hofleverancier van Team Belgium”

Het gerucht ging al een aantal weken vrolijk rond in atletiekland, vandaag kunnen we het opmerkelijke ‘transfernieuws’ ook officieel bevestigen: de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en Belgian Cheetah Camille Laus zijn voortaan lid van OEH. Een rechtstreeks gevolg van de recente beslissing van Team Borlée om voortaan met de VAL en Sport Vlaanderen te gaan samenwerken. OEH is uiteraard erg blij met de komst van deze topatleten, onze club krijgt er in één klap ‘zomaar’ vier Olympiërs bij.

"Op naar een beter 2021"

Beste vrienden van OEH,

2020 zal ongetwijfeld in ons geheugen gegrift blijven als het jaar waarin oudere, 'vergeten' termen vanonder het stof werden gehaald (pandemie, corona, ...), als het jaar waarin ook nieuwe woorden werden gecreëerd (Covid-19, knuffelcontact en anderhalvemeterregel) én het jaar waarin we met ons allen de mond vol hadden van 'bubbels', zonder daarbij enig risico op dronkenschap te lopen weliswaar.

2020 was een moeilijk jaar waarin helaas minder kon of mocht. Waarin we ons als club continu dienden aan te passen aan steeds weer nieuwe of bijgestuurde corona-maatregelen. Binnen die speciale context heeft het OEH-bestuur al die tijd slechts één doel voor ogen gehouden: zoveel mogelijk leden, klein en groot, maximale kansen schenken om te kunnen (blijven) sporten. 

Dat is ons ook gelukt! Dankzij de steun van onze trouwe en ook nieuwe sponsors, hardwerkende medewerkers en trainers, niet-aflatende atleten en steeds supporterende ouders en familieleden. Daarom mijn allergrootste dank aan allen die ervoor gezorgd hebben dat OEH nog steeds 'alive and kicking' is. Dikke merci!

Namens het bestuur van OEH wens ik jullie dan ook allemaal een vreugdevol, sportief en - meer dan ooit op zijn plaats! - gezond 2021 toe.

 

Jean-Pierre De Staercke

Voorzitter OEH

Spar-actie brengt 280 euro op

Een tijdje geleden lanceerden we hier de warme oproep om jullie favoriete club te steunen door deel te nemen aan de jaarlijkse verenigingsactie van Spar Halle, al jaren een trouwe sponsor van OEH.

De hele maand november werden een heleboel jetons in onze OEH-box gedeponeerd, waardoor onze club dankzij deze sponsoractie het erg mooie bedrag van 280 euro mag ontvangen. Een plezant extraatje voor de clubkas in deze moeilijke corona-tijden.

Aan iedereen die een (of meerdere) jeton(s) in onze box dropte: hartelijk bedankt voor de steun!

Ook een dikke merci aan Wim en Carla van Spar Halle (Nijvelsesteenweg 116) voor deze fijne actie én voor de erg gewaardeerde sponsoring van onze club.

 

Winkel bij Spar Halle en steun OEH

Je wekelijkse boodschappen doen en tegelijk je favoriete club een financieel duwtje in de rug geven? Dat kan! Nog de hele maand november organiseert Spar Halle, een trouwe sponsor van OEH, de jaarlijkse verenigingsactie.

Hoe werkt het?

  • Ga winkelen bij Spar Halle (Nijvelsesteenweg 116) en ontvang nog t.e.m. 30 november een jeton per aankoopschijf van € 25
  • Deponeer je jeton(s) in de urne van OEH
  • 1% van het totaalbedrag in de OEH-urne gaat rechtstreeks naar onze club, elke jeton is dus € 0,25 waard
  • De 3 verenigingen met het hoogste totaalbedrag ontvangen daarbovenop nog een bonus van respectievelijk € 500, € 300 en € 200. En bij OEH staan we graag op het podium...

 

In deze moeilijke corona-tijden zonder (inkomsten van) meetings, eetfestijnen en 't Olympickse is alle steun welkom. Alvast bedankt!

Niet te missen

Vanaf 15 januari zullen de inschrijvingen voor de atletiekkampen openstaan. 
Er is er 1 voorzien tijdens de paasvakantie en 2 tijdens de maand augustus. 
Check onze kalender om de data al te zien (klik hier)
Onder organisaties - atletiekkampen zal alle info staan alsook de link om in te schrijven.

Onze webshop begint vorm te krijgen, er staan al heel wat leuke accessoires op zoals fluohesje, een pet van OEH in verschillende kleuren, shorten,...

Onder rubriek club vind je onze webshop (is opgesplitst in 2 onderdelen nl kledij en accessoires)
Ook op onze homepage vind je een button met de webshop (dan kom je op de algemene pagina van de webshop waarin alle formulieren staan)

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijdetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com