Nieuws

Micromeeting vervangt ‘Open Meeting met Jeugd’

OEH heeft beslist om de ‘Open Meeting met Jeugd’, gepland op zaterdag 29 augustus 2020 op de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen, te annuleren. Aangezien er door corona momenteel geen toeschouwers zijn toegelaten op sportevenementen, is het uit praktische overwegingen quasi onmogelijk om wedstrijden voor de jeugd te organiseren. Onze club vervangt de geschrapte meeting door de GROUP S micromeeting, een kleinschalige organisatie waarmee we de eigen atleten toch een wedstrijd op de thuispiste wensen aan te bieden.

OEH meteen op de afspraak in ‘openingsweekend’

Nadat de coronacrisis het (sport)leven de voorbije maanden in ‘lockdown’ had gelegd, betekende het tweede weekend van augustus eindelijk de ‘echte’ start van een ultrakorte atletiekzomer. De hittegolf bleek geen rem op het enthousiasme van de atleten, want hier en daar vielen erg knappe prestaties te noteren. Daarbij eisten ook enkele OEH’ers hun (verdiende) deel van de aandacht op. We zetten de uitschieters van het voorbije weekend voor u op een rijtje.

Volgende week geen training voor kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen

Van 3 tot en met 7 augustus vindt op de atletiekpiste van Huizingen het tweede Vakantiesportkamp van deze zomer plaats. Onze club heeft alle nodige maatregelen genomen om dit sportkamp 'corona-proof' te laten verlopen. 75 kinderen zijn ingeschreven, onze monitoren en trainers staan klaar om er een mega-leuke week vol sport en spel van te maken.

Door het sportkamp is er op woensdag 5 augustus en vrijdag 7 augustus geen OEH-training voor onze kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen.

 

KVV voor cadetten, scholieren en masters afgelast

Het corona-virus blijft de opstart van het korte zomerseizoen danig in de war sturen. Nadat vele clubs, waaronder ook OEH, hun meeting dienden te annuleren omwille van de stijgende corona-cijfers en de verscherpte maatregelen uitgevaardigd door de Nationale Veiligheidsraad, heeft nu ook de Vlaamse Atletiekliga beslist om het KVV voor cadetten (23 augustus in Heusden) en scholieren (22 augustus in Deinze) af te gelasten. Het KVV Masters, gepland op 20 september in Heusden, is eveneens geannuleerd.

OEH Flanders Cup-meeting wordt afgelast

Olympic Essenbeek-Halle (OEH) moet jammer genoeg meedelen dat de geplande Flanders Cup-meeting van zaterdag 1 augustus 2020 in Huizingen wordt AFGELAST.

Dit is een beslissing die uiteraard niet licht werd genomen. Natuurlijk hadden we atleten en fans veel liever een dag vol topsport en atletiekplezier willen aanbieden. Een topmeeting zoals u die van ons gewend bent, zelfs in corona-tijden. De voorbije dagen hebben we tal van mogelijke scenario’s bestudeerd om de BMW Louyet Vandeperre Flanders Cup Light toch te kunnen organiseren. Geen enkel draaiboek bleek voldoende ‘corona-proof’, zeker nu de besmettingsgraad opnieuw in snel stijgende lijn is en wellicht verscherpte preventiemaatregelen verwacht mogen worden.

Als club hebben we bovendien ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De gezondheid en veiligheid van atleten, wedstrijdofficials, toeschouwers, eigen OEH-medewerkers en de hele samenleving staan voorop. We willen absoluut vermijden dat het virus zich via onze wedstrijd zou verspreiden. In de huidige omstandigheden valt het voor OEH dan ook niet te verantwoorden om een evenement van dergelijke omvang te organiseren.

"Gezien de felle toename van het aantal besmettingen en andere belangrijke criteria die duidelijk aantonen dat de situatie steeds ernstiger aan het worden is, konden we de veiligheid van de atleten, toeschouwers, medewerkers, juryleden en genodigden niet meer garanderen", motiveert OEH-voorzitter Jean-Pierre De Staercke de moeilijke beslissing. "Met de (figuurlijke) tranen in de ogen, maar met opgeheven hoofd, verlaten we de arena. In de overtuiging dat we een wijze beslissing genomen hebben. Terwijl we afgelopen vrijdagavond nog dachten het risico op besmettingen tot een minimum te kunnen herleiden door de meeting te laten doorgaan zonder publiek en dus puur voor de atleten en de atletieksport te kiezen, zijn we er nu van overtuigd dat ook dit scenario onvoldoende garanties biedt. Niemand binnen de club wil het op zijn geweten hebben dat er tijdens een meeting van OEH, op onze eigen piste, een nieuwe besmettingshaard zou ontstaan."

We beseffen dat we veel mensen teleurstellen, vooral de atleten die nu al maanden hunkeren naar wedstrijdatletiek. Hun enthousiasme was immers enorm. Meerdere topatleten uit binnen- en buitenland hadden hun deelname reeds bevestigd. OEH dankt iedereen voor de getoonde interesse.

Hopelijk kunnen we volgend jaar een even mooi deelnemersveld verwelkomen op een ‘gezonde’ Flanders Cup 2021.

 

70 meter komt in zicht

Vanessa Sterckendries heeft de goede vorm duidelijk te pakken. Enkele dagen terug in Winterthur (Zwitserland) had ze haar zomer al prima ingezet met een evenaring van haar eigen Belgische record hamerslingeren. Woensdagavond, op een regionale meeting in het Noord-Franse Lille, deed onze OEH-kampioene daar nog een fikse schep bovenop. Met een worp van 68m39, maar liefst 61 centimeter verder dan haar oude record, zette Sterckendries een nieuw Belgisch record op de tabellen. Vanessa's droom om voorbij de 'magische' 70m-grens te gooien, komt zo alweer wat dichterbij.

Proficiat met je nieuwe BR, Vanessa! 

Niet te missen

Op zoek naar loopschoenen

Beschik je nog over een bruikbaar paar loopschoenen?
Breng deze dan vanaf nu vrijdag binnen op het secretariaat van onze club.
We hebben ze namelijk nodig voor een goed doel.Atletiekkampen 2020
Wil je tijdens de vakanties actief bezig blijven? Dan zijn deze kampen een aanrader.Onze kampen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden met leeftijd van 6 tem 13 jaar (geboortejaar 2006-2014)
zomerkamp 1 van 3/08/2020 tem 7/08/2020  (VOLZET)
zomerkamp 2 van 24/08/2020 tem 28/08/2020 (VOLZET)
zomerkamp 3 van 13/07/2020 tem 17/07/2020 (VOLZET)


Inschrijven voor de wachtlijst kan via sportkampen@oeh.be

 

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijdetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com