Nieuws

Lekker eten én OEH steunen: win-win!

Na het grote succes van onze vorige take away, vliegt het feestcomité van OEH er eind deze maand nogmaals in voor een tweede editie: onze lente-take away op vrijdag 30 april 2021. Afhalen gebeurt op coronaveilige manier in 't Olympicske (de witte tent op onze atletiekpiste in Huizingen) van 18 tot 20 uur.

Deze keer heeft u de keuze uit lasagne bolognese, vol-au-vent, plat spécial en vegetarische spaghettisaus (+ een pak pasta). Ook iets drinken? Dat kan, want samen met wijnhandel VINENCO zochten we een mooie selectie lekkere wijnen uit.

We hopen dat onze leden, hun families, vrienden en andere sympathisanten van onze club even enthousiast bestellen als vorige keer. Want we doen er niet flauw over: in deze moeilijke coronatijden zonder inkomsten uit meetings, eetfestijnen en onze clubtent 't Olympicske, is alle steun via initiatieven als deze take away meer dan welkom. Dus lekker eten én tegelijk jouw geliefde club steunen? Gewoon doen!

Bestellen kan tot woensdagavond 21 april 2021, in het clubsecretariaat op de piste of heel makkelijk (en coronaproof) via dit bestelformulier.

Alvast bedankt!

Merci voor alles, Jos

Met grote droefheid vernamen we aan het begin van het paasweekend dat OEH-trainer Jos De Becq op vrijdag 2 april is overleden na een slepende ziekte. Jos was enkele dagen voordien pas 69 jaar geworden. Jos was één van de oprichters van Joggers Beersel, in die rol ook één van de drijvende krachten achter de Lentejogging in Dworp en door zijn inzet en enthousiasme voor de loopsport een bekend en graag gezien figuur in het joggingmilieu van onze regio. De voorbije jaren was Jos ook actief als trainer in de jeugdwerking van onze club. We zullen hem missen.

Langs deze weg wil het OEH-bestuur, in naam van de hele club, zijn steun en medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Jos.

Welkom BMW Louyet, bedankt Group S

BMW Louyet, de bekende autogroep met een vestiging in Sint-Pieters-Leeuw, wordt vanaf het komende zomerseizoen hoofdsponsor van Olympic Essenbeek Halle. Vorige week werd, in aanwezigheid van OEH-ploegkapiteins Isaac Kimeli en Vanessa Sterckendries, een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar ondertekend. Bijzonder goed nieuws voor onze club, nadat eerder ook al Group S, onze andere hoofdsponsor, al had toegezegd om OEH te blijven ondersteunen. Ook nevensponsor De Slaapadviseur en veel van onze 'kleinere' partners blijven aan boord. Waarvoor dank!

 

 

Geen wedstrijd, maar individueel lopen mag

In normale tijden zou op zaterdag 20 maart het joggingseizoen in onze streek geopend worden met de Lentejogging in Dworp, een loopklassieker die OEH sinds enkele jaren organiseert in samenwerking met de bevriende joggingclubs Leeuwerik en JC Oetingen. Intussen weten we allemaal al dat we helaas niet in normale tijden leven. Door corona ook geen Lentejogging in de 'gewone' wedstrijdvorm dus, maar we kregen van de gemeente Beersel (waarvoor dank!) wel de toelating om een mooie, pittige omloop van zo'n 8,5 km te bepijlen die de leden van de organiserende clubs dit weekend individueel of in kleine, coronaveilige groepjes kunnen afleggen.

De pijltjes hangen er op vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 maart (tot 17 uur). Start en aankomst bevinden zich in de onmiddellijke omgeving van Zaal Ons Huis, Vroenenbosstraat 4 in 1653 Dworp. Of je het parcours nu één, twee of meerdere keren aflegt, bepaal je helemaal zelf. Tijden en foto's delen op je sociale media? Graag! Vergeet dan de hashtags #oeh en #privatelentejogging niet.

Veel loopplezier! Hou het veilig.

Mogelijk nieuwe datum voor PK en BVV

Door de onduidelijkheid omtrent de timing van mogelijke versoepelingen vanuit de overheid, heeft de Vlaamse Atletiekliga (VAL) afgelopen week beslist om alle wedstrijden in de maand april te annuleren. Dat houdt ondermeer in dat er ook dit jaar geen Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen (voorzien in het weekend van 17 en 18 april), noch Provinciale Kampioenschappen Alle Categorieën (24 en 25 april) georganiseerd zullen worden. Afhankelijk van verdere overheidsbeslissingen in verband met de heropstart van sportcompetities, zal de federatie nog wel de mogelijkheid onderzoeken om beide evenementen eventueel een nieuwe plaats op de kalender te geven.

Het volledige communiqué van de VAL kan je hier lezen.

Isaac Kimeli pakt zilver op EK Indoor

Wat een fantastisch atletiekweekend hebben we achter de rug! Team Belgium keerde met maar liefst 5 medailles terug van de Europese Kampioenschappen in zaal in het Poolse Toruń. Nafi Thiam en Noor Vidts zetten op vrijdag al de toon met goud én zilver op de vijfkamp, Elise Vanderelst werd één dag later erg knap Europees kampioene op de 1500m en de beloftevolle hoogspringer Thomas Carmoy zweefde in de ochtendsessie op zondag over 2m26 naar brons. Mooi, heel mooi zelfs, maar helemáál wild werden we toen Isaac Kimeli op zondagavond zomaar naar zilver snelde op de 3000m. Wat een race! Wat een atleet! En 't is ene van ons...

 

Niet te missen

Vanaf 15 januari zullen de inschrijvingen voor de atletiekkampen openstaan. 
Er is er 1 voorzien tijdens de paasvakantie en 2 tijdens de maand augustus. 
Check onze kalender om de data al te zien (klik hier)
Onder organisaties - atletiekkampen zal alle info staan alsook de link om in te schrijven.

Onze webshop begint vorm te krijgen, er staan al heel wat leuke accessoires op zoals fluohesje, een pet van OEH in verschillende kleuren, shorten,...

Onder rubriek club vind je onze webshop (is opgesplitst in 2 onderdelen nl kledij en accessoires)
Ook op onze homepage vind je een button met de webshop (dan kom je op de algemene pagina van de webshop waarin alle formulieren staan)

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijdetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com