Nieuws

Beste leden van onze grote OEH-familie,

De maatregelen van de regering nam om de corona-crisis in te dijken werden zonet verlengd tot 19 april. De kans dat die dan doorgetrokken worden naar begin mei is echter zeer reëel.

De atletiekfederatie heeft alle activiteiten reeds stilgelegd tot zondag 10 mei, wat OEH dan ook deed beslissen hetzelfde te doen. Vanmorgen heb ik het informatiebord aan de piste vervangen door een bord met deze nieuwe datum.

Wanneer we terug zullen kunnen samenkomen om te trainen, een pintje te pakken of voor een gezellige babbel ronde de piste of in het Olympicske, niemand die het nu reeds weet.

Wat ik wel weet, is dat we daarna toch een pittig feestje zullen bouwen in ons vertrouwde Olympicske, en daarvoor reken ik op mijn vriend Gust en zijn fantastische feestcomité. 

Maar dat zijn bekommernissen voor later.  Nu denk ik vooral aan jullie, jong en oud, en hoop ik dat niemand iets overkomt !

Daarom hoop ik dat iedereen zijn uiterste best doet om alle nodige maatregelen secuur op te volgen en vooral vol te houden tot de overheid ze begint af te bouwen ! Dit geldt ook voor de onaantastbaren onder jullie, die denken dat een coronavirus geen vat op hen kan hebben.  Het kan zijn, maar daar gaat het hier niet om;  het gaat er om dat iedereen een ander, zwakker en minder onaantastbaar persoon, kan besmetten met dat verdomde virus ! En dat moeten we absoluut vermijden, zodat ik iedereen na deze moeilijke periode opnieuw kan omhelzen, de hand kan schudden, een kus kan geven, enz !

Hoe lang het nog zal duren weet ik niet, maar ik kan jullie alvast zeggen dat het feit dat ik écht uitkijk naar die dag waarop ik, samen met jullie allemaal op de piste of in het Olympicske, het coronavirus kan uitwuiven, mij voldoende energie geeft om het verder vol te houden.

Hou daarom vol en laat de moed niet zakken !  Er komt een dag dat dit gevaarlijke virus onder controle zal zijn en dat we ons gewone leven opnieuw op de sporen zullen kunnen zetten.

Blijf intussen contact houden met elkaar, maar dan door middel van de technologie;  er bestaan immers vele apps die je in staat stellen om met elkaar te communiceren met klank en beeld.  Op onze website is sinds vandaag een nieuwe rubriek gecreëerd, waar leuke berichtjes en foto’s kunnen gezet worden over jullie activiteiten in tijden van corona.  Bedankt Leen en Jan voor dit bijzonder leuk initiatief.  Dit is ook een manier om in contact te blijven met de OEH-familie.

Zorg intussen goed voor elkaar en voor jezelf.

Groetjes,

Jean-Pierre.

Stuur ons je leukste trainingsfoto

Trainen in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: het is niet altijd even gemakkelijk. Doelen en schema’s moeten worden bijgesteld, (Olympische) dromen zijn eventjes opgeborgen en samen sporten op de club is momenteel onmogelijk. Via de actie #RunAloneTogether willen we jullie motiveren om ook nu te blijven bewegen. Alleen helaas, maar toch ook samen. Stuur ons je leukste trainingsfoto en toon ons die fantastische OEH-spirit. Want samen komen we erdoor!

Hyacintenjogging 2020 afgelast

Met pijn in het hart zien we ons genoodzaakt onze geliefde Hyacintenjogging, gepland op zaterdag 25 april, dit jaar af te gelasten.

Door de coronacrisis zijn er een aantal overheidsmaatregelen uitgevaardigd met als doel onze gezondheid te beschermen. In het verlengde daarvan heeft ook het Agentschap Natuur en Bos de ons al eerder toegestane licenties voor de passage in het Hallerbos ingetrokken. Deze maatregelen zijn nooit eerder gezien, maar de gezondheid van de lopers en de samenleving in zijn geheel krijgen uiteraard absolute voorrang!

Een uitstel naar het najaar hebben we overwogen, maar deze optie bleek om allerlei redenen niet realistisch.

We hopen als organisatie dat deze crisis niet al te lang zal duren en dat we dan voluit kunnen gaan voor de organisatie van de 39e Hyacintenjogging in 2021.

Houd het ondertussen gezond en veilig!

Gezonde groeten van het comité.

Geen atletiek tot 10 mei

De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) heeft beslist om alle wedstrijden, competities en meetings in ons land af te gelasten tot en met 10 mei. Uiteraard een zoveelste nieuwe maatregel in deze barre corona-tijden. De KBAB deelt ook mee dat de geannuleerde wedstrijden niet worden uitgesteld naar een latere datum. Het gaat wel degelijk om een definitieve afgelasting, wat dus betekent dat er dit zomerseizoen al zeker geen PK 'Alle Categorieën', Beker van Vlaanderen en Interclub op de kalender staan. Enkel geannuleerde Belgische kampioenschappen krijgen mogelijk nog een nieuwe datum.

Naar aanleiding van deze mededeling heeft het OEH-bestuur ook beslist de complete afgelasting van alle clubtrainingen verder aan te houden tot en met 10 mei.

 

Paaskamp afgelast

In het kader van de maatregelen rond het coronavirus, besliste Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle eerder deze week dat er geen jeugdkampen mogen plaatsvinden in de Paasvakantie.

Deze beslissing is eveneens van toepassing op sportkampen en dus is ook OEH genoodzaakt het geplande Paaskamp (van 6 t.e.m. 10 april) te annuleren. De club doet dit met pijn in het hart, maar in de huidige situatie komt de gezondheid van iedereen uiteraard op de allereerste plaats.

Het OEH-bestuur heeft beslist om het inschrijvingsgeld voor dit Paaskamp terug te betalen. We doen onze uiterste best om alle reeds ingeschreven deelnemers hun geld terug te storten voor half april.

Conform de richtlijnen van de overheid, blijven ook de groepstrainingen op de piste uiteraard tot nader order opgeschort.

 

Trainingen afgelast tot einde maart

Beste atleten, beste ouders,

Als clubbestuur volgen we de evolutie i.v.m. het coronavirus (COVID-19) op de voet.
Gezien de recente ontwikkelingen van vandaag worden alle trainingen afgelast en dit al tot einde maart. 
Omdat de toestand i.v.m. het coronavirus uiteraard kan wijzigen, blijven wij als bestuur de situatie verder opvolgen en bekijken we welk advies de overheid en de sportfederatie geven.
Uiterlijk einde maart sturen we een nieuwe update door over de trainingen in april, alsook wat er met het Paaskamp zal gebeuren.

We houden jullie dus zeker verder op de hoogte via onze kanalen.
Zit je toch nog met vragen dan kan je altijd bij je trainer terecht of bij het bestuur.
In de app kan je sowieso met je groep en trainer communiceren.
Mailen kan altijd naar info@oeh.be

Niet te missen

Op zoek naar loopschoenen

Beschik je nog over een bruikbaar paar loopschoenen?
Breng deze dan vanaf nu vrijdag binnen op het secretariaat van onze club.
We hebben ze namelijk nodig voor een goed doel.Atletiekkampen 2020
Wil je tijdens de vakanties actief bezig blijven? Dan zijn deze kampen een aanrader.Onze kampen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden met leeftijd van 6 tem 13 jaar (geboortejaar 2006-2014)
paaskamp van 6/04/2020 tem 10/04/2020 (geannuleerd)
zomerkamp 1 van 3/08/2020 tem 7/08/2020 
zomerkamp 2 van 24/08/2020 tem 28/08/2020 

 

BBQ 2020

Noteer volgende data zeker al in je agenda want dan gaat onze jaarlijkse BBQ door:
23.05.2020

Locatie = t'OLYMPICSKe (de witte tent aan de atletiekpiste van het provinciedomein in Huizingen)

We kijken uit naar jullie massale opkomst!

Bedankt
Het OEH bestuur

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijdetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com