Zinderende Super League interclub finale – Kessel-Lo – 12.05.2024

Afgelopen zondag was het weer zover. OEH maakte zich op voor wat beloofde een spannende strijd te worden in het behoud van een plaats in de super league. Een zonovergoten dag zorgde voor enkele topprestaties waardoor het team erin slaagde om een onverwachte vierde plaats in beslag te nemen, dit op slechts 1 punt van de derde (KAAG) en 2 punten van de tweede (DCLA). Een puike prestatie geleverd door de goede inzet van onze rode delegatie, waarvoor dank!

Etienne Orbons startte de dag met een 4de plaats in het hamerslingeren, hierdoor bracht hij de eerste 5 punten binnen voor de club. Later op de dag gooide hij zijn discus 45 meter en 69 centimeter ver waardoor hij nogmaals 3 punten opbracht.

De eerste baanronde werd gelopen door onze clubkapitein Tuur Bras, hij toonde een goede vorm op de 400m horden. In een seizoensbeste van 51,42 hield hij alle tegenstand achter zich en kon hij de volle pot van 9 punten binnenhalen. Naast Tuur waren er nog enkele andere atleten die hun tegenstand het nakijken gaven door de waardevolle 9 punten binnen te halen. Zo schitterde Jonathan Sacoor op de 400m vlak naar een seizoensbeste van 45,27. Michael Obasuyi liep naar een windgeldige seizoensbeste van 13,38. Zowel Jonathan als Michael mogen zich dankzij deze sterke prestatie opmaken voor een tripje naar het EK in Rome binnen enkele weken.

Ook onze sterkhoudster in het hamerslingeren, Vanessa Sterckendries stelde niet teleur en bracht met ruime voorsprong 9 punten binnen voor de club. In het speerwerpen werd OEH zeer goed gerepresenteerd door Sarah Vermeir en Maxime de Bruycker. Zij wisten beide hun speer het verst te landen waardoor ze voor de club belangrijke punten binnenhaalden en Maxime met een PB van 57m74 tevreden huiswaarts kan keren.

Verder op de sprintnummers waren het Jitse Mievis (100m), Angel Agwazie (100m en 100m horden), Tuur Bras (200m), Martina Weil Restrepo (200m) en Robin Degreve (400m en 400m horden) die onze club tal van belangrijke punten bezorgde.

Op de kampnummers nam La-My Loenders zowel het verspringen (PB) als het hinksstapspringen op haar rekening en kwam Adrien Loiseau de clubkeuren verdedigen in het verspringen. Het hinkstapspringen bij de mannen bezorgde de club 5 punten dankzij Roy Van Zijl. In het hoogspringen waren het Freya De Winter en Bram Ghuys die hoog moesten vliegen en in het polsstokspringen konden we dankzij Jaan Bal en Dag-Ferene Van Cappellen belangrijke zes en vijf punten toevoegen aan het puntentotaal.

In het kogelstoten werd het even spannend toen Lotte Haest na 5 worpen nog geen geldige prestatie liet opmeten, een worp uit stand zorgde ervoor dat ze ver onder haar kunnen bleef maar uiteindelijk toch nog 2 punten binnenhaalde. Een beetje ervoor wierp ze haar discus wel succesvol naar een tweede plaats. In het kogelstoten bij de mannen was het Sem Bras die zijn werpschoenen van onder het stof mocht halen.

Op de langere afstanden werd de 3000m met succes gelopen door Laura Hombreux (2de plaats) en Philip Cortvriendt (3de plaats). Ook Jasper Allonsius (1500m), Melissa Van Den Driessche (1500m), Thomas De Bock (5000m), Ruud De Rybel (3000m ST) en Elise Lasser (800m) hebben gestreden tot op de finish om enkele belangrijke punten binnen te halen voor de club. Als jongste telg van het team verraste Lucas Barra op de 800m door naar een PB en tweede plaats te lopen in 1min53s05.

Na een hele dag strijden waren we zeker van behoud in de Super League maar bleek de strijd om de 2de, 3de 4de en 5de plaats nog niet gestreden. De aflossingsploegen behaalden dan ook nog enkele belangrijke punten binnen met dank aan: Dora De Haseleer, Angel Agwazie, Dag-Ferene Van Cappellen, Evy Seghers (4x100m dames), Jitse Mievis, Siemen Masure, Bjirsen Deherder, Lars Vermaut, (4x100m heren) Tuur Bras, Martina Weil Restrepo, Bram Ghuys en Camille Laus (4x400m mixed).

Bedankt aan alle atleten en trainers voor jullie inzet, tot volgend jaar.

Dank aan Febe Ameys voor het verslag

Bekijk hier enkele sfeerfoto's