OEH Mannen eindigen derde in Nationale Interclub KBAB

 

Zondag 8 Mei mochten onze mannen in Lier  gaan strijden voor de interclubtitel. Deze editie was bijzonder belangrijk want het was de laatse editie in het klassieke format. Vanaf volgend jaar komen de acht beste Belgische clubs tegen mekaar uit in een gemengde competitie; de zogeheten “Super League”. Kwestie om erbij te horen...


Jitse Mievis was onze vertegenwoordiger op de korte sprintnummers. Met een zevende plaats op de 100m (11.01) en een vijfde plek op de 200m (22.10) deed hij wat van hem mocht verwacht worden. Mits een betere start  moet hij dit jaar nog en stuk sneller kunnen.

Op de 400m werd algemeen aangenomen dat OEH met de zege aan de haal kon gaan gezien Jonathan Sacoor zou deelnemen. Hij liep echter niet voluit op doktersadvies. Toch nog goed voor 49.19 en een zesde plek.

Philip Cortvriend haalde het maximale uit zijn 800m. In een sterk bezet deelnemersveld werd hij zevende in 1:52.76.

Robin Hendrix zorgde voor een eerste hoogtepunt op de 1500m. In een tactische race moest hij na een bijzonder langgerekte eindsprint enkel Jochem Vermeulen ( LYRA) laten voorbijgaan. Favoriet Stijn Baeten (DCLA) moest echter plooien.

Simon Debognies daarentegen had geen zin in een tactische wedstrijd.. Hij pakte op de 3000m resoluut de leiding van start tot finish, doch moest in de laatste bocht nog drie atleten laten voorbijgaan.8:16.85 is zijn eindtijd. Simon heeft nog een beetje werk aan zijn eindschot maar is duidelijk nu al klaar voor het grotere werk. Thomas De Bock kwam in een bijzonder sterke 5000m terecht met namen als Hamish Carson , Soufiane Bouchiki en Koen Naert. Desondanks deed hij het goed als marathonloper op deze voor hem korte afstand. Hij werd zevende in 15:11.36

Het eerste OEH moment van de dag kwam van Michael Obasuyi. Hij overvleugelde de tegenstand op de 110m horden. Ondanks wat gestuntel op de eerste horde klokte hij nog af in 13.85. Mits een betere start was er wellicht een toptijd in de maak.

Tuur Bras nog volop in conditieopbouw was op de 400m horden met 52.26 toch al goed voor een derde plaats.

Maarten Meerts was onze invaller van het laatste uur op de 300m steeple. Hij presteerde binnen zijn mogelijkheden goed met een achtste plek ( 12:17.24) na een gecontroleerde race.

Tijdens de kampnummers mocht OEH brigade voor de tweede keer juichen. Onze Franse versterking Grégory Camus gooide met 65m75 een stuk verder dan de concurrenten. Alweer 13 extra punten op het OEH totaal. Wij blijven op koers voor het podium.

Filip Peetrain blijkt alweer aan de tand des tijds te kunnen weerstaan. Als master plaatst hij zich nog uitstekend tussen het jongere geweld. Met 44.48 nestelde hij zich op de zesde plaats. Amper 24 cm. Verwijderd van plek 4.

Sam Bras was onze vertegenwoordiger met de kogel. Zijn zevende plaats (12.24) en de bijhorende zes punten waren zeer welkom.

Gil steenhouwer blijft beetje bij beetje progressie maken met de hamer. Zondag was hij goed voor 34m21 en een achtste plek.

Bij het hoogspringen was het opnieuw raak voor OEH. De ervaren Bram Ghuys wipte nadat hij het even spannend had gemaakt op 2m07, vlot over 2m13 en bleef hiermee de tegenstand ver voorop. Als ervaren springveer hielp hij OEH ook verder in het verspringen. Hij had aan één enkele sprong ( 6m52) voldoende voor een zesde plaats. De extra puntjes graag meegenomen.

Niel Mory was de vrijwilliger van dienst op het hinkstapspringen; helemaal zijn specialiteit niet. Met zijn negende plaats (12m18) had hij toch nog een mooi aandeel in ons algemene puntentotaal.

Jaan Bal sprong over 4m40 met de polsstok en werd hiermee gedeeld vijfde.

OP naar de aflossingen dan maar. Voor de aflossingen maakten wij nog kans op een dichte ereplaats, doch in de estafettes liep het behoorlijk mis.

Bjirsen Deherder blesseerde zich in de laatste 20m van zijn 100m; waardoor we sterk terugvielen. Met een tijd van 44.28 konden we ( Bram Ghuys, Jitse Mievis, Gert-Jan Demeur, Bjirsen Deherder) ) nog net 4 extra puntjes meepikken. Dubbele tegenvaller want de onfortuinlijke Bjirsen was ook voorzien voor de afsluitende 4X400m. Hals over kop dus gaan zoeken naar een vervanger en zorgen dat de administratie klopt...Gert-Jan Demeur werd uiteindelijk alsnog bereid gevonden om samen met Tuur Bras, Philip Cortvriendt en de licht gekwetste Jonathan Sacoor het OEH kwartet te vormen. Meer dan een voorlaatste plaats zat er gezien de omstandigheden echter niet meer in.

Uiteindelijk werd OEH toch nog verdienstelijk derde na LYRA en RESC.

Vanaf volgend jaar strijden de acht sterkste clubs tegen elkaar in een gemengde competitie. Deze acht teams maken deel uit van de zogeheten ‘Super League‘: LYRA, RESC, CABW, RFCL, DAMP, KAAG, DCLA en OEH.