"Nu mikken op EK-finale"

U had nog een terugblik op het voorbije atletiekweekend van ons te goed. Wat later dan u doorgaans van ons gewend bent - waarvoor excuses - maar de mooie prestaties van onze OEH-atleten op meetings in Gent en Luxemburg zijn, zelfs met wat 'retard', zeker nog een nieuwsberichtje op onze clubwebsite waard. Zo zijn we nu nog altijd onder de indruk van de razendsnelle 3000m die Isaac Kimeli vorige zaterdag neerzette op de IFAM Indoor in Gent.

 


7'44"17. Dat is de fenomenale chrono die Isaac Kimeli achter zijn naam kreeg na een geweldige race in de Gentse Topsporthal. Daarmee is Kimeli de derde snelste Belg aller tijden op de 3000m in zaal, enkel de op doping betrapte Mohammed Mourhit en 'good old' Miel Puttemans deden ooit beter. Uiteraard verdwijnt zo ook het nog heel verse clubrecord van Robin Hendrix van de tabellen.

“Deze tijd had ik niet meteen verwacht, want in december had ik nog last van het coronavirus", verklaarde Kimeli tegenover pers en media. "Ik herstelde redelijk vlot, maar het betekende toch een achterstand in mijn voorbereiding. Op training loopt het intussen al stukken beter, maar dat ik meteen 8 seconden sneller zou gaan dan twee weken geleden, verrast mij. Dit is ook sneller dan mijn outdoor-PR, dus dat belooft voor het EK. Zeker omdat mijn vorm nog verder zal verbeteren. In Toruń hoop ik om de finale te halen. De komende weken loop ik geen wedstrijden meer, ook geen BK cross. Alles staat nu in functie van het EK indoor."

Kimeli's toptijd kwam er mede door het uitstekende haaswerk van OEH-ploegmaats Philip Cortvriendt en Robin Hendrix, die van bij de start een snoeihard tempo oplegden. Terwijl Isaac voorin dus naar een fantastische overwinning wervelde, kon Simon Debognies zijn jacht op het EK-minimum (7'53"18) helaas niet succesvol afronden. Simon kon het hoge tempo niet volhouden en finishte uiteindelijk in 8'05"39.

Op de 400m bij de dames toonde Camille Laus zich wel de snelste van alle Cheetahs, maar met haar 53"54 was ze achteraf niet zo tevreden. Bij de mannen had ook Dylan Borlée op beter gehoopt dan zijn matige 48"04. Allebei ontgoocheld dus, maar komende zaterdag hopen ze beter te doen op het BK Indoor in Louvain-la-Neuve.

Michael Obasuyi zette een zeer degelijke 7"76 neer in de reeksen van de 60m horden, maar liet de finale in een erg kille Topsporthal uit voorzorg aan zich voorbijgaan. Obasuyi past ook voor het Belgisch Kampioenschap, maar kruipt in principe volgende woensdag wel nog in de startblokken op de World Athletics Indoor Tour-meeting in Madrid.

Fijn nieuws kwam er ook vanuit het Groothertogdom Luxemburg, waar Lindsey De Grande op de CMCM Indoor Meeting een knappe 4'15"44 klokte op de 1500m. Met dank aan Lisa Rooms voor het goeie tempowerk.

Jonathan Sacoor tenslotte kwam vorig weekend in de Verenigde Staten in actie met zijn universiteitsteam. De 4x400m-ploeg van de University of Tennessee, met Sacoor als slotloper in 46"34, finishte als tweede op een meeting van de Clemson University, South Carolina.

 

Foto: Runners' Lab Athletics Team