Micromeeting vervangt ‘Open Meeting met Jeugd’

OEH heeft beslist om de ‘Open Meeting met Jeugd’, gepland op zaterdag 29 augustus 2020 op de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen, te annuleren. Aangezien er door corona momenteel geen toeschouwers zijn toegelaten op sportevenementen, is het uit praktische overwegingen quasi onmogelijk om wedstrijden voor de jeugd te organiseren. Onze club vervangt de geschrapte meeting door de GROUP S micromeeting, een kleinschalige organisatie waarmee we de eigen atleten toch een wedstrijd op de thuispiste wensen aan te bieden.


Er zal op zaterdag 29 augustus dus wel aan wedstrijdatletiek gedaan worden in Huizingen. De geannuleerde meeting met jeugd wordt omgevormd tot de GROUP S micromeeting. Micromeetings zijn korte, kleinschalige meetings voor maximaal 100 atleten uit de eigen club of regio. Vergelijkbaar met de testwedstrijden in juli, maar dan met officiële (gehomologeerde) resultaten. Gezien de huidige gezondheidssituatie vinden deze meetings dus plaats zonder publiek. Enkel een beperkt aantal juryleden, trainers, clubmedewerkers en persmensen wordt in het stadion toegelaten.

Onze eigen OEH-atleten (vanaf cadet) krijgen voorrang bij het inschrijven, tot 14 augustus 2020. Indien er na die datum nog plaatsen vacant zijn, zijn ook atleten van andere clubs welkom. Ook zij dienen zich verplicht vooraf in te schrijven, via deze website. De voorinschrijvingen worden afgesloten op 23 augustus.

Gezien de opgelegde restricties moesten er helaas moeilijke keuzes gemaakt worden in de opmaak van het wedstrijdprogramma. Er werd geopteerd om enkel loopnummers te programmeren op de GROUP S micromeeting, met een 100m, 300m, 800m en 5000m (telkens voor zowel dames als heren).

Meer info is terug te vinden onder het menu-item MICROMEETING.