Nelissen stormt naar mooie 2e plaats

Terwijl er in heel het land manifestaties en sportwedstrijden waren geannuleerd wegens storm Ciara, werd er afgelopen zondag in Rotselaar toch gewoon gecrosst. Twintig moedige OEH’ers trotseerden de natuurelementen rond de befaamde ‘Plas’ en enkelen onder hen deden dat met brio: Paulien Nelissen stormde naar een mooie 2e plaats in de korte cross bij de dames, pupil Lenny Barra vloog naar een zoveelste zege en nog een aantal clubgenoten waaiden binnen op een knappe top 10-plaats.

 


Geen Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Thomas De Bock, Hugo Hay of Lisa Rooms aan de start in Rotselaar afgelopen zondag, maar ondanks de afwezigheid van onze toppers kregen we toch OEH-rood te bewonderen op het podium van deze voorlaatste CrossCup-manche. Met dank aan jonge belofte Paulien Nelissen die erg knap naar de 2e plaats snelde in de korte cross voor de dames. Leeftijdsgenote Amy Huylebroeck koos voor de lange afstand en eindigde in die wedstrijd op de 45e stek. Bij de junioren dames legde Lynn Dozinel beslag op de 29e plaats, bij de jongens kwam Nick Vereertbrugghen als 34e over de streep. Bij de scholieren meisjes liep Yana Pauwelyn naar een 32e stek, terwijl trainingsmaatje Julie Janssens als 48e over de finish kwam bij de cadetten.

Opnieuw overwinning voor Lenny Barra

Knappe resultaten waren er ook in de Running Stars-wedstrijden voor de jongste atleten. Bij de benjamins werd Marine Dumalin erg mooi 4e in de race voor de meisjes uit 2012, terwijl Alexia De Clippel in de tweede reeks als 19e finishte. Bij de jongens noteerden we een 18e plaats voor Swat Roelens bij de boys geboren in 2011. Pupil Lenny Barra toonde zich vervolgens andermaal de sterkste van de bende jongens uit 2010, zij het met minder ‘overschot’ dan gebruikelijk. Er kwam zelfs een sprintje aan te pas. Bij de miniemen streden de OEH’ers eveneens voorin mee: bij de meisjes finishte Danaë Loubers op een puike 9e plaats en ook onze jongens Lucas Barra (6e) en Twan Roelens (23e) deden het prima.

Ook zeven van onze masters gingen het gevecht tegen de wind aan, met Christine Landsheere (44e), Anne-Marie Vastesaeger (56e), Sandra Clement (58e) en Hilda-Ann Foster (60e) bij de dames en Bart Simoens (39e), Peter Basteleus (99e) en Jan D’hoedt (100e) bij de heren.

Verslag: Jan Barbé

Uitslagen