WA CHALLENGER TOUR – NABESCHOUWING - BMW L. LOUYET INTERNATIONALE ATLETIEKMEETING

 

Nationaal rekord of net niet ?

Atletiekmeeting van Olympic Essenbeek-Halle rolt de Top 100 wereldwijd binnen.

Terwijl de meeste Belgische top atleten zich in het Turkse Belek voorbereiden op het WK van het volgende weekend, koos Isaac Kimeli om in eigen land nog wat extra wedstrijdritme op te doen alvorens naar Budapest af te zakken.

Tijdens de eerste editie van de “International World tour Challenger” meeting in Huizingen heeft Isaac bij zijn aanval op het Nationaal rekord op de twee mijl, op een zucht het Belgisch record gemist. Alhoewel… Onze OEH-atleet kwam met zijn 8’14”96 amper acht honderdsten tekort om Mohamed Mourhit na 26 jaar zijn rekord te ontnemen al zijn er daaromtrent wat twijfels. De onduidelijkheid bestaat erin dat Mourhit volgens sommige bronnen ten tijde van dat rekord nog niet over de Belgische Nationaliteit beschikte. In dat geval neemt Isaac wel degelijk het rekord over van Miel Puttemans die exact 50 jaar geleden in Stockholm 8’16”31 klokte.

Michael Obasuyi deed het eveneens uitstekend voor eigen publiek. In zijn vertrouwde OEH-kleuren sprintte hij naar 13″65 en de winst op de 110m horden.

In het hamerslingeren leidde Vanessa Sterckendries een zeldzame nederlaag in eigen land. Met een sterke 66m95 mocht ze wel als derde mee het podium op. Doch ook hier was de Internationale tegenstand van zeer hoog niveau.

Verder nog een paar eervolle vermeldingen voor onze OEH atleten. Tuur Bras werd (52”99) werd zesde in een sterk Internationaal bezette 400m horden. Jitse Mievis (21”90) werd 11e op de 200m. en Jaan Bal sprong in het polsstokspringen over 5.00m. goed voor een 4e plaats.

Andere Belgische uitschieters waren o.a. Mariska Paerewyck, die voor het eerst in haar al lange loopbaan onder de 2’04”duikt. Op haar 34e vestigde zij op de 800m een nieuw persoonlijk rekord. Zij werd vijfde in 2’03”85.

De sterk bezette 1500m. werd gewonnen door de Amerikaan Cooper Teare in 3’35”52. Bij de vrouwen finishte Josette Andrews, eveneens uit de Verenigde Staten in een uitstekende 4’04”64. Shaun Maswanganyi ( Zuid Afrika) snelde ondanks de stevige tegenwind naar een toptijd (10”13) op de 100m. Kortom, teveel om op te noemen.

Er werden in Huizingen niet minder dan 16 nieuwe stadionrekords gevestigd. Opnieuw een bewijs van een ijzersterk deelnemersveld op alle proeven.

Meer dan 700 atleten uit 51 verschillende landen afkomstig namen uiteindelijk deel aan deze top editie.

Daar waar de OEH wedstrijd vorig jaar al verrassend sterk scoorde met een 141e plek op de Internationale wedstrijd ranking, scoort de meeting van afgelopen zaterdag in Huizingen momenteel een ongeziene 89e plaats wereldwijd. Olympic Essenbeek-Halle staat vanaf nu Internationaal op de atletiekkaart, hetgeen belooft voor de volgende edities.

Alle uitslagen kan u nalezen op www.oeh.be

 

                                                                                                          

                                                                                     Contact by e-mail: wact@oeh.be

 

Ring TV 2023_1 - Klik hier

Ring TV 2023_2Klik hier

Persinfo 2023 - Klik hier

Atletiekleven 2023 Klik hier

Atletiekleven 2022 - Klik hier

Atletiekleven 2021 Klik hier

 

MAIN SPONSOR

MEETING SPONSORS

© 2020, website powered by Twizzit.com