Lucas Barra heeft zich gisteren in Braine-L'Alleud gekwalificeerd voor het EK U18 in het Slowaakse Bansa Bystrica. Hij liep de 800m in 1.52.34

Gefeliciteerd Lucas en coach Dirk De Maesschalck

Onwaarschijnlijke prestatie van Michael Obasuyi in Montgeron (Frankrijk)

Tot twee maal toe het Belgisch record aan diggelen gelopen en rechtstreekse deelname aan de Olympische Spelen veilig gesteld.

Nieuwe tijd 13.20! 
Beste Europese tijd en 5de wereldtijd dit jaar


Zinderende Super League interclub finale – Kessel-Lo – 12.05.2024

Afgelopen zondag was het weer zover. OEH maakte zich op voor wat beloofde een spannende strijd te worden in het behoud van een plaats in de super league. Een zonovergoten dag zorgde voor enkele topprestaties waardoor het team erin slaagde om een onverwachte vierde plaats in beslag te nemen, dit op slechts 1 punt van de derde (KAAG) en 2 punten van de tweede (DCLA). Een puike prestatie geleverd door de goede inzet van onze rode delegatie, waarvoor dank!

Etienne Orbons startte de dag met een 4de plaats in het hamerslingeren, hierdoor bracht hij de eerste 5 punten binnen voor de club. Later op de dag gooide hij zijn discus 45 meter en 69 centimeter ver waardoor hij nogmaals 3 punten opbracht.

De eerste baanronde werd gelopen door onze clubkapitein Tuur Bras, hij toonde een goede vorm op de 400m horden. In een seizoensbeste van 51,42 hield hij alle tegenstand achter zich en kon hij de volle pot van 9 punten binnenhalen. Naast Tuur waren er nog enkele andere atleten die hun tegenstand het nakijken gaven door de waardevolle 9 punten binnen te halen. Zo schitterde Jonathan Sacoor op de 400m vlak naar een seizoensbeste van 45,27. Michael Obasuyi liep naar een windgeldige seizoensbeste van 13,38. Zowel Jonathan als Michael mogen zich dankzij deze sterke prestatie opmaken voor een tripje naar het EK in Rome binnen enkele weken.

Ook onze sterkhoudster in het hamerslingeren, Vanessa Sterckendries stelde niet teleur en bracht met ruime voorsprong 9 punten binnen voor de club. In het speerwerpen werd OEH zeer goed gerepresenteerd door Sarah Vermeir en Maxime de Bruycker. Zij wisten beide hun speer het verst te landen waardoor ze voor de club belangrijke punten binnenhaalden en Maxime met een PB van 57m74 tevreden huiswaarts kan keren.

Verder op de sprintnummers waren het Jitse Mievis (100m), Angel Agwazie (100m en 100m horden), Tuur Bras (200m), Martina Weil Restrepo (200m) en Robin Degreve (400m en 400m horden) die onze club tal van belangrijke punten bezorgde.

Op de kampnummers nam La-My Loenders zowel het verspringen (PB) als het hinksstapspringen op haar rekening en kwam Adrien Loiseau de clubkeuren verdedigen in het verspringen. Het hinkstapspringen bij de mannen bezorgde de club 5 punten dankzij Roy Van Zijl. In het hoogspringen waren het Freya De Winter en Bram Ghuys die hoog moesten vliegen en in het polsstokspringen konden we dankzij Jaan Bal en Dag-Ferene Van Cappellen belangrijke zes en vijf punten toevoegen aan het puntentotaal.

In het kogelstoten werd het even spannend toen Lotte Haest na 5 worpen nog geen geldige prestatie liet opmeten, een worp uit stand zorgde ervoor dat ze ver onder haar kunnen bleef maar uiteindelijk toch nog 2 punten binnenhaalde. Een beetje ervoor wierp ze haar discus wel succesvol naar een tweede plaats. In het kogelstoten bij de mannen was het Sem Bras die zijn werpschoenen van onder het stof mocht halen.

Op de langere afstanden werd de 3000m met succes gelopen door Laura Hombreux (2de plaats) en Philip Cortvriendt (3de plaats). Ook Jasper Allonsius (1500m), Melissa Van Den Driessche (1500m), Thomas De Bock (5000m), Ruud De Rybel (3000m ST) en Elise Lasser (800m) hebben gestreden tot op de finish om enkele belangrijke punten binnen te halen voor de club. Als jongste telg van het team verraste Lucas Barra op de 800m door naar een PB en tweede plaats te lopen in 1min53s05.

Na een hele dag strijden waren we zeker van behoud in de Super League maar bleek de strijd om de 2de, 3de 4de en 5de plaats nog niet gestreden. De aflossingsploegen behaalden dan ook nog enkele belangrijke punten binnen met dank aan: Dora De Haseleer, Angel Agwazie, Dag-Ferene Van Cappellen, Evy Seghers (4x100m dames), Jitse Mievis, Siemen Masure, Bjirsen Deherder, Lars Vermaut, (4x100m heren) Tuur Bras, Martina Weil Restrepo, Bram Ghuys en Camille Laus (4x400m mixed).

Bedankt aan alle atleten en trainers voor jullie inzet, tot volgend jaar.

Dank aan Febe Ameys voor het verslag

Bekijk hier enkele sfeerfoto's

Cera zorgt voor bijkomende steun voor renovatie piste!

Door deze steun kunnen we de eigen investering voor een stuk beperken en deze middelen gebruiken voor onze clubwerking en de ondersteuning van onze leden.

Bedankt Cera

Cera NL (@cera_nl) • Instagram photos and videos

Een 2-tal weken terug mochten we jullie melden dat de herstellingswerken aan de piste begonnen waren.
Nu zijn deze achter de rug en is de piste volledig in gereedheid gebracht om er asfalt op te gieten.

Deze werken zullen volgende week uitgevoerd worden. Het aanbrengen van asfalt kan echter niet gebeuren indien het regent, waardoor het dus nog onder voorbehoud is.
We hopen dus op droog weer komende week.

Eens de asfalt gelegd is, moet er een 10-tal dagen gewacht worden vooraleer de volgende stap kan aangevat worden.

Daarna is het afwachten op een verdere planning van de aannemer.

OEH neemt een pak medailles en titels mee naar huis

Het voorbije weekend vond het Provinciaal Kampioenschap Outdoor plaats in Vilvoorde en Leuven.

Bekijk enkele sfeerfoto's:
https://flic.kr/s/aHBqjBnao2

Met dank aan Cedric Loiseau

Eerste zomerwedstrijd is een feit!

Kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen waren massaal aanwezig op hun eerste zomerwedstrijd te Gooik op 13 april.
9 kangoeroes, 8 benjamins, 16 pupillen en 3 miniemen kwamen in actie.

Bij de miniemen: 4de, 5de en 8ste plaats voor Vic De Goy, Swat Roelens en Warre De Mesmaeker.
Bij de pupillen meisjes: 4de Yuna Van Bienst, 10de Jana Hellings, 12de Ella De Mesmaecker en 15de Sue Dedobbeleer.

Bij de pupillen jongens: 1 Luca, 2 Elias, 4 Kobe, 8 Léon, 9 Thiaut, 15 Elliot, 15 Tiago, 16 Arthur, 18 Ewoud, 19 Mats, 22 Miro, 26 Seppe

In de zomer organiseren we nog 1 sportkamp!

De werken aan onze piste zijn terug gestart. Doordat we nu zicht hebben op de timing konden we concreet de kampen tijdens de zomer organiseren.

We hebben besloten om in de zomer uitzonderlijk maar 1 sportkamp te organiseren. Ook dit kamp zal doorgaan in het OLV in Sint-Genesius-Rode.
Het kamp gaat door van 5 tot en met 9 augustus.

Iedereen vanaf 6 jaar t.e.m. 13 jaar (geboortejaar 2010 – 2018) is welkom.

De activiteiten lopen van 9u tot 16u30.
Er is opvang voorzien vanaf 8u tot en met 17u30 (inbegrepen in de prijs)
Het inschrijvingsgeld bedraagt 110 euro voor leden en 150 euro voor de niet-leden.

Onze gediplomeerde en gemotiveerde trainers voorzien een gevarieerde week vol spelplezier en sportieve uitdagingen.


Inschrijven is vanaf nu mogelijk via deze link
https://app.twizzit.com/v2/public/form/25e50b962b427297337c036f2ff87df7

 

Group L. Louyet verlengt partnership met OEH

Met trots mogen we aankondigen dat - na een eerdere samenwerking van drie jaar - de Group L. Louyet ervoor heeft gekozen om het partnership met zijn merk BMW verder te zetten. Ook de komende drie jaar zal het BMW- en het Louyet-logo op de shirts van onze atleten en op al onze sportieve en extrasportieve evenementen te zien zijn. We danken Christophe Buekens, Pieter-Jan Scheir van de Louyet-concessie van Sint-Pieters-Leeuw en CEO Laurent Louyet voor de professionele samenwerking en de verdere ondersteuning van onze atletiekclub.

MAIN SPONSOR

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

 

        

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com