PUFFEN EN ZWETEN OP FLANDERS CUP TE MERKSEM

De tropische temperaturen speelden de deelnemers aan het Internationaal Antwerps Atletiek Gala zeker parten. Slaagden onze clubleden er alsnog in om tussen het zweten door te schitteren? We komen er samen met u achter!

Terwijl tijdens dit eerste weekend van de zomervakantie zo'n 300.000 dagjestoeristen naar de kust trokken, kozen niet zo heel veel atleten om bij deze temperaturen tot meer dan 30 graden een zware inspanning te leveren. Enkel Thomas De Bock en Pieter Debognies waagden zich aan de Flanders Cup van Merksem. Dit OEH-duo koos voor de 5.000m.

Thomas wou in Merksem een chrono neerzetten zodat hij mocht deelnemen aan het BK AC het weekend nadien. De Kenianen Kiprop Koech Robert en Lawi Komen Kosgei gingen er al van bij de start vandoor en maakten de race bijzonder hard. Uiteindelijk was het Kiprop die het in 13'46"91 haalde voor zijn landgenoot Lawi. Thomas viel algauw alleen en maakte er een stevige trainingsprikkel van door in 14'51"59 te finishen. Pieter moest noodgedwongen de strijd staken.

De resultaten van het Antwerps Atletiek Gala vind je hier. https://www.olseac.be/Results/Gala%202018/event033h01.html