MICHAEL OBASUYI NAAR BELGISCH RECORD IN MANNHEIM

RUSTIGE DAG IN LOKEREN 

AVLO verwelkomde afgelopen zondag onder een stralend zonnetje heel wat atleten voor haar Flanders Cup-meeting. Enkele OEH'ers schoven hun studieboeken even opzij of maakten zich vrij en zakten af naar Oost-Vlaanderen. Het drietal Obasuyi-Bras-Engels werd dan weer uitgenodigd voor het Juniorengala in het Duitse Mannheim.

Daan Van Diest snelde in Lokeren naar een tweede plek in zijn reeks over 800m, en deed dat in een tijd van 1'56"54. Lisa Rooms haasde de dames op de 3.000m, waar de zege uiteindelijk naar de Nederlandse Diane Van Es ging in 9'23". David Delespesse sprong naar 5.10m in het verspringen. Juniore Febe Ameys sprong naar 4.97m.

Michael Obasuyi verbetert Belgisch record!

Op het prestigieuze Juniorengala in het Duitse Mannheim maakte Michael Obasuyi (18) indruk. Hij brak immers tot tweemaal toe het Belgisch juniorenrecord op de 110 meter horden. In de reeksen zette hij het BR een eerste maal scherper tot 13"44, in de finale dook hij nogmaals onder deze knaltijd en klokte 13"38. Michael zette hiermee de vierde chrono op de wereldranglijst neer en de tweede in Europa.

Ook Tuur Bras was in goede doen in Duitsland en klokte een seizoensbeste van  13"68. Beide OEH-atleten bevestigen alvast hun goede vorm richting het wereldkampioenschap dat van 10 tot 15 juli plaatsvindt in het Finse Tampere.

Ook op het juniorengala in het Duitse Mannheim snelde Thomas Engels naar de tweede plek in zijn reeks op de 800m. Na een tactische wedstrijd klokte hij een chrono van 1'53"46.

De uitslagen van de Flanders Cup van Lokeren vind je hier. http://www.liveresults.be/2018/gp-lokeren/event068h01.html

De resultaten van het Juniorengala in Mannheim kan je hier raadplegen. https://www.leichtathletik.de/termine/top-events/junioren-gala-2018-mannheim-live/

Verslag Roel