HEREN PAKKEN DERDE PLAATS IN ERE-KBAB

Daags na de dames was het zondag de beurt aan de mannen van Olympic Essenbeek Halle om eveneens in de hoogste nationale afdeling van de Belgische atletiekbond te knokken voor de punten. Met hun derde plaats gaven de dames alvast het goede voorbeeld. Geen al te verre verplaatsing voor de heren. De beste mannelijke atleten van RESC, DCLA, CABW, LYRA, VAC, SER, KAAG, RCG, SMAC, DAMP en AVKA werden samen met onze club hartelijk ontvangen in het Wouter Weylandt-stadion te Gentbrugge.

Na enkele aarzelende regenbuien klaarde de hemel min of meer op boven Gentbrugge. Doch bereikten de temperaturen geen al te hoge cijfers die dag. Wie dat wel deed, was Royal Excelsior Sports Club Brussels, maar OEH weerde zich stevig en zag haar vechtlust beloond worden.

Bram Ghuys polyvalente joker van dienst

Hoogspringer Bram Ghuys is een echte clubatleet, dat bewees hij op de interclub eens te meer. Michael Obasuyi bezorgde onze club een mooie tweede plek en de daaraan gekoppelde 11 punten in het verspringen. De talentvolle junior blesseerde zich echter aan de achillespees waardoor hij niet van start kon gaan op de 110m horden.

Met een sprong over 2.07m nam Ghuys de maat van zijn elf concurrenten. Meteen na deze knappe overwinning sprintte hij van de hoogspringstand naar de start van de 110m horden om de club uit de nood te helpen. Zonder enige training vooraf snelde Bram naar plaats 5 en pakte hij zo 8 verloren gewaande punten.

Bij het hamerslingeren stapte Gil Steenhouwer de kooi in om de eer van de club te verdedigen. Hij lukte een poging van 35.49m en pakte zo 3 punten. Niel Mory deed het uitstekend in het speerwerpen. Met 58.50 pakte hij overtuigend 10 punten. Ook in het hinkstapspringen deed hij zeker niet onaardig, met 6 nieuwe punten tot gevolg. Sem Bras nam het kogelstoten voor zijn rekening en werd zesde. De onverslijtbare Filip Peetrain bewees ook in Gentbrugge zijn kunde andermaal. Met een worp naar 47.83m pakte hij 9 punten voor OEH in het discuswerpen. Kevin Van Tricht nam de polsstok beet en schonk de rode armada 4 punten.

Isaac Kimeli oppermachtig

Op de 3000m vlak namen Isaac Kimeli (OEH) en Jeroen D'hoedt (CABW) de wedstrijd in handen. Samen met Kim Ruell (RESC) gingen ze er algauw vandoor. Met een scherpe versnelling schudde Isaac Jeroen af en pakte hij overtuigend de 13 punten.

Tuur Bras opent sterk

Op de 400m horden nam junior Tuur Bras (18) het op tegen onder meer seniors Owusu en Rummens. Bras deed het uitstekend en pakte 9 punten in 52.45. Robin Hendrix nam net zoals in Herentals twee weken voordien de 800 meter voor zijn rekening. In een wedstrijd met heel wat grote kanonnen werd Robin zesde. Na een tactische 1.500m voegde Philip Cortvriendt 8 punten toe aan de OEH-rekening.

Jonathan Goedefroot verrast

Jonathan Goedefroot was de Chinese vrijwilliger van dienst op de 3.000m steeple. Als 800- en 1.500m-loper was hij echter voordien niet vertrouwd met de hordes en balken. Na enkele hoopgevende trainingen verdedigde hij dan ook met succes de clubkleuren op dit nummer. Goedefroot finishte onverwachts als zesde en pakte zo 7 heel bruikbare punten.

Er stond behoorlijk wat wind op de piste van Racing Gent. Op de 100m snelde Jitse Mievis met lichte tegenwind naar 10.95 en 6 punten. Laurens François werd knap vierde op de 200m.

Simon Debognies liep de 5.000m op gewone loopschoenen en moest enkel topper Bashir Abdi laten gaan. Met een knappe tweede plek en de bijbehorende 11 punten dikte het puntenaantal van OEH behoorlijk aan.

Jonathan Sacoor zegeviert

Belgian Tornado Jonathan Sacoor was in Gentbrugge in goede doen. Als een hazewind snelde hij naar de eerste plek op de baanronde. Met 46.78 in te koude en winderige weersomstandigheden benaderde hij zelfs de U20-wk-limiet.

Aflossingen 4x100 / 4x400m

Ook op de 4x100m was Bram Ghuys de redder in nood. Hij posteerde zich in laatste instantie als slotloper, waardoor OEH toch van start kon gaan. Mievis, François, Bras en Ghuys pakten zeven kostbare punten.

Op de 4x400m kregen we met Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Philip Cortvriendt en Thomas Engels vier atleten aan de start die normaal gezien voor de langere nummers opteren. Gedreven door clubliefde liep dit kwartet de longen uit het lijf, met een vijfde plek tot gevolg.

OEH verzamelde zondag maar liefst 167 punten en werd zo knap de derde beste atletiekclub van het land. RESC pakte voor de zesde keer op rij de landstitel, DCLA pakte zilver. Voor DAMP en AVKA zit het verblijf in de hoogste nationale afdeling erop.

1          RESC  195

2          DCLA  172.5

3          OEH    167

4          CABW 154

5          LYRA   126

6          VAC    125

7          SER     123

8          KAAG  119

9          RCG    113

10       SMAC 106    

11       DAMP ↓           106

12       AVKA ↓           69.5 

Raadpleeg hier de individuele resultaten. http://liveresults.be/2018/ic-mannen-hommes/event012h02.html

Roel