50-tal OEH’ers in actie in Drie Fonteinen-park

De Grote Prijs Electro 80, georganiseerd door Vilvoorde Atletiek Club, is voor vele OEH’ers een traditionele afspraak in het veldloopseizoen. Zo goed als ieder jaar staat deze cross ook op de winterkalender van onze jeugd. En dus stond het OEH-tentje afgelopen zondag weer keurig opgesteld op ‘onze’ vaste plek op het heuveltje vlakbij de aankomst. Iets meer dan 50 clubleden genoten in het mooie domein Drie Fonteinen van een pittig parcours en uitstekend veldloopweer. Een goede generale repetitie voor het PK Cross van komende zondag, enkele jonge OEH’ers keerden zelfs met een blinkende medaille huiswaarts.

 Heel tof om te zien was dat er behoorlijk wat OEH-kangoeroes naar Vilvoorde waren afgezakt. Voor velen onder hen was het een allereerste – en hopelijk leuke – kennismaking met de cross. Vanuit het clubbestuur is het prettig om vast te stellen dat onze trainers en begeleiders ook onze allerjongste leden vanaf het prille begin enthousiast weten te krijgen over onze mooie sport. Bij de kangoeroes worden nog geen officiële rangschikkingen opgemaakt, maar onze man ter plaatse wist wel te melden dat al onze meisjes en jongens een prima wedstrijd liepen. Dat belooft voor de toekomst!

 Vanaf de benjamins wordt er wel voor de podiumplaatsen en bijhorende medailles gestreden, maar dat hoef je Yade Witterzeel intussen niet meer uit te leggen. Yade is aan een heel sterk cross-seizoen bezig en in Vilvoorde mocht ze met haar puike 2e plaats voor het eerst ook het podium op. Lotte Chabert werd erg knap 6e en Malou Rosseel kwam als 22e over de streep. Bij de meisjes geboren in 2009 was Yana Verghote (24e) de snelste clubgenote, voor Chaimae Mrani (29e) en Nora Bogaerts (33e).

 

Goud voor Lenny, zilver voor Lucas, net geen brons voor Arian

 In reeks 1 bij de benjamins jongens viel er alweer niks te beginnen tegen de overmacht van Lenny Barra, in Vilvoorde goed voor zijn vierde zege van het seizoen. Matias Morre werd mooi 15e en ook Oscar Vanroose (25e), Kobe Vergeylen (26e), Kobe Bellemans (28e), Gust Verschingel (29e), Lars Borremans (30e), Arthur Wauters (36e) en Julien Bogaert (42e) lieten het OEH-rood schitteren. Bij de jongens van de lichting 2009 greep een sterke Arian Ismic (4e) maar nipt naast een medaille en verdienen ook Emile Vanroose (12e), Lucas De Backer (26e) en Thomas Smismans (39e) zeker een proficiat voor hun prestaties.

 

Bij de pupillen dames werd OEH met veel flair vertegenwoordigd door Aster Pocket (knap 12e) en Imane Gharmaoui (43e), terwijl het in reeks 1 bij de jongens eens te meer smullen was van de altijd spannende onderlinge strijd om de ereplaatsen tussen OEH-makkers Mathieu Verhelle (deze keer de snelste op een 6e plaats), Timo Spits (8e), Rowan Van Der Vinne (9e) en Mayeul Dessain (12e). Ook een dikke bravo voor Luca Vanden Bemden (24e), Bernard Van Der Paal (44e) en Robbe De Mesmaeker (46e). In reeks 2 leek Lucas Barra op weg naar goud, maar in de slotmeters liet hij de zege toch nog uit handen glippen. Niet getreurd, Lucas: zilver is ook mooi en zeker als je die medaille overhandigd krijgt door veldloopvedette Lander Tijtgat, aangesloten bij het organiserende VAC. Nog bij de tweedejaarspupillen legde Gauthier Loiseau beslag op de 24e plaats en kwam Toon Stoffels als 41e over de finish.

Ook onze miniemen deden het voortreffelijk in domein Drie Fonteinen. Bij de meisjes uit 2006 toonde Fé Spits (14e) zich net dat tikkeltje sneller dan teamgenotes Eva Dennison (16e) en Jana Steenhouwer (21e). In reeks 2 kwam voor onze club enkel Ellen Seghers in actie, zij werd erg knap 8e. Bij de miniemen jongens werden de clubkleuren verdedigd door een vinnig vijftal uit de ‘class of 2006’: Stan Huysman liep gezwind naar een meer dan keurige 11e plek, ook ploegmaats Eloi Dessain (17e), Ward De Cruyenaere (27e), Jorben Van Der Vinne (34e) en Ruben Barbé (39e) mogen trots zijn op hun race.

Ayco Witterzeel (21e) liep een moeilijke, maar moedige wedstrijd bij de kadetten meisjes en bij de masters heren werd OEH eens te meer vertegenwoordigd door ‘vaste klanten’ Jeroen De Greef (25e), Geert Schoonheydt (38e), Gunter Basteleus (42e) en Patrick Nerinckx (45e).

 

Tot volgende zondag in Lennik, voor het Provinciaal Kampioenschap Cross!

 

Met dank aan Jan voor het verslag.