OEH-BOYS STELEN DE SHOW

Had het bezoek van Sinterklaas aan ’t Olympicske van vorige vrijdag voor extra adrenaline gezorgd? Of stonden dankzij de bijhorende snoepsuikers de energiewaarden van onze jongste atleten meer dan op peil? Feit is dat er vorige zondag op de ROBA veldloop in Wespelaar weeral stevig werd gevlamd door onze clubgenoten. 19 kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen – en ook nog een handvol masters – hadden de trip naar het mistige, natte en kille Oost-Brabant gemaakt. Niet de allergrootste OEH-delegatie ooit, maar wel sterk genoeg om vier medailles en nog vijf bijkomende top 10-plaatsen binnen te rijven. 

De kangoeroes werden als eersten de zompige wei van Wespelaar in gestuurd. Bij de allerjongsten staat het loopplezier voorop en wordt er geen officiële rangschikking opgemaakt, maar toch is het altijd leuk om uit te kijken of er misschien nieuw crosstalent op komst is voor OEH. Indien snelle kerels Siebe De Backer en Swat Roelens flink hun best blijven doen op training, zit die kans er volgens ons dik in... 

De benjamins dan, waar Yade Witterzeel in haar eentje voor alle OEH ‘girl power’ van de dag moest zorgen. Gelukkig staat Yade elke cross opnieuw haar… euh… vrouwtje en eindigde ze ook nu weer erg knap voorin, een mooie 6e plaats werd het ditmaal. Komaan dames, crossen is fun! Volgende keer willen we erg graag wat meer meisjes aan de start. 

Barra-broertjes doen het weer, ook Timo en Rowan op het podium 

Weinig meisjes? Dan stelen onze stoere boys toch gewoon even de show? Al van bij de benjamins jongens was het ‘koekenbak’ voor onze club. In reeks 1 stond er immers alweer geen maat op Lenny Barra, die vlotjes naar zijn zoveelste overwinning snelde. Erg knap waren ook de 4e plaats van Loïc Roubertie en de 36e stek van Oscar Vanroose. In reeks 2 liepen Emile Vanroose (14e), Arian Ismic (22e) en Lucas De Backer (23e) een prima wedstrijd. 

Bij de pupillen werd de aanval op het podium pas echt ingezet. In reeks 1 kregen Timo Spits (2e) en Rowan Van Der Vinne (3e) dik verdiend een medaille om de hals en liepen ook Mayeul Dessain (6e) en Bernard Van Der Paal (28e) een knappe cross. Het tweede goud van de dag volgde bij de tweedejaarspupillen, waar Lucas Barra eventjes de stunt van zijn jongere broer overdeed en onbedreigd – er was zelfs genoeg tijd voor een ‘showke’ in de slotmeters – naar de zege liep. De sterke top 10-plaatsen van ploegmaats Lars Vermaut (6e) en Twan Roelens (9e) verdienen een even groot applaus. 

Dat er bij de miniemen geen hoofdrol in de voorste gelederen weggelegd was voor onze OEH-jongens, werd al meteen na de start duidelijk. Toch mogen ook Ben Vermaut (31e), Ruben Barbé (40e) en Jorben Van Der Vinne (43e) tevreden terugblikken op hun wedstrijd: de drie kameraden knokten voor wat ze waard waren en konden in de tweede wedstrijdhelft elk nog een paar van hun concurrenten remonteren. Dikke bravo voor hen en voor alle andere OEH-atleten! Plus een dikke merci aan trainsters Céline, Lise en Jolien voor de begeleiding van al dat jonge geweld. 

Ook vijf moedige masters vonden een kil middagje in een winderige weide (terecht) interessanter dan een knusse fauteuil en het zondagse stukje taart. Yves Buelinckx (21e), Christophe De Backer (23e) en Geert Schoonheydt (37e) vertegenwoordigden onze club bij de ‘jongere’ masters. In de categorie 50+ kwamen met Patrick Nerinckx (33e) en Geert Vancraeynest (47e) nog twee andere OEH’ers in actie.

Dank aan Jan voor het verslag