BK AC: OEH'ers grijpen Belgische titels én medailles

Heel wat atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle zakten afgelopen weekend af naar het Koning Boudewijnstadion om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap alle categorieën. Met vijf Belgische titels en nog eens drie andere clubgenoten op het BK-podium, maakten onze atleten een goede beurt.

Goud voor Sarah Vermeir

In het speerwerpen was er geen kruid gewassen tegen Sarah Vermeir. De 32-jarige OEH-atlete pakte met een worp van 42.74 m de Belgische titel.

Vanessa Sterckendries met zilver richting EK

Ook in de kampnummers bij de dames, maar dan in het hamerslingeren, noteerden we een andere knappe prestatie van een OEH-atlete. Ook al kwam belofte Vanessa Sterckendries voor goud, toch was ze tevreden met de zilveren plak. Enkel Jolien Boumkwo bleef haar voor en pakte zo de Belgische titel in het hamerslingeren. Vanessa kijkt uit naar het EK voor beloften dat over een tiental dagen plaatsvindt in het Poolse Bydgoszcz. "De komende anderhalve week ga ik nog keihard werken", vertrouwde ze de journalisten van Atni toe.

Master Peetrain pakt knap brons

Discuswerper Filip Peetrain voelde zich afgelopen weekend in zijn sas op de Heizel en gooide zich met een worp van 50.23 m naar de derde podiumplek. Het goud was zoals verwacht weggelegd voor wereldtopper Philip Milanov (VAC), het zilver ging naar Edwin Nys (DCLA). Sem Bras werd zesde.

Belgische titel voor Bram Ghuys 

Bram Ghuys bewees afgelopen weekend dat hij er na een lange revalidatieperiode weer helemaal staat. Met een foutloos parcours en een prachtsprong over een hoogte van 2.13 m schonk hij zichzelf de Belgische hoogspringtitel. Twee en drie werden Thomas Carmoy (CRAC) en Emile Verdonck (AZW).

Zilveren plak voor Laetitia Libert op baanronde

Master Laetitia Libert is bezig aan een sterk seizoen en ook op de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion bewees ze haar snelheid nog lang niet kwijt te zijn. Met een seizoensbeste van 54"29 won Laetitia knap zilver na Elise Lasser (VITA), die zich met een knaltijd van 53"24 plaatst voor het EK junioren.

Sacoor duldt enkel Borlées voor zich

Dé prestatie van de dag kwam van junior Jonathan Sacoor. Ook al won Sacoor geen medaille, met een verbetering van zijn persoonlijke besttijd tot 46"21 bewijst hij zijn internationale klasse. Na een volledig Borlée-podium (Kevin, Jonathan en Dylan) werd Jonathan knap vierde. Met zijn chrono liep hij de op een na snelste juniorentijd ooit en zette hij de beste U20-prestatie van het jaar op de Europese tabellen. Samen met clubgenoot Tuur Bras neemt Sacoor over twee weken deel aan het EK voor junioren in het Italiaanse Grosseto. Tuur Bras nam niet deel aan het Belgisch Kampioenschap, hij koos voor het prestigieuze juniorengala in het Duitse Mannheim waar hij in de finale een tijd van 13"66 met 2.4 m rugwind presteerde.

Een speciale vermelding gaat nog uit naar Liesbeth Moons, David Delespesse, Vanessa Scaunet, Robin Hendrix, Niel Mory, Nell Van Hansewyck, Nele Van Nerom, Annelies Peetroons en Philip Cortvriendt.

Zo pakte Liesbeth Moons de Belgische titel in het zittend discuswerpen én speerwerpen. De 'Belgian bladerunner' David Delespesse werd met een sprong van 4.68m Belgisch kampioen in het verspringen. In de finale van de 800 m snelde Vanessa Scaunet naar de zevende plek. Robin Hendrix viel op de 1.500 m net naast het podium, Philip Cortvriendt kwam een fractie later over de meet als achtste. In het speerwerpen legde junior Niel Mory beslag op de achtste plek. Nell Van Hansewyck kon haar stijgende vormcurve niet verder zetten in Brussel en werd zesde. Toch kan ze reeds op een ronduit schitterend seizoen terugblikken. Met een stoot van 12.29 m werd Nele Van Nerom knap zesde in het kogelstoten. Ook Annelies Peetroons kan met een worp van 47.12 m en een vierde plek tevreden terugblikken op het BK atletiek.

De volledige uitslagen van dit BK vind je via deze link. http://liveresults.be/2017/bk-ac-cb-tc/schedule.html