SWAT, LANDER EN TOMMY OP HET PODIUM

November was overduidelijk crossmaand voor de jeugd – en enkele supergemotiveerde masters – van OEH. Als laatste afspraak van deze maand stond afgelopen zaterdag de 37eeditie van de ‘Sparta Dubbelcross’ in Vilvoorde geprogrammeerd. En ook in de schaduw van het beroemdste viaduct van België zetten onze OEH-atleten alweer prima prestaties neer.


De benjamins waren opnieuw het talrijkst vertegenwoordigd in Vilvoorde. Echt machtig om te zien hoe onze trainers elke week opnieuw zo veel jonge atleten enthousiast krijgen voor een rondje crossen in een bos of park. Bij de meisjes uit 2012 finishte Eke Boucquiaux als 15e en in de tweede reeks (2011) zagen we Mayra Verlinden (20e), Lore Mommaert (22e), Lize De Greef (26e), Lore Demol (27e), Katrijn Devillé (29e) en Anaëlle Struys (32e) een knappe wedstrijd lopen. Samuel Baeck kwam als 13e over de streep bij de jongens uit 2012, terwijl bij de tweedejaars Swat Roelens na zijn zege in Kortenberg voor de tweede week op rij naar een podiumplaats snelde. Dit keer werd hij 3e, ploegmaats Siebe De Backer(20e) en Jetse Pickaert (27e) vinden we ietsje verder in de uitslag terug.

Yade Witterzeel deed het als enige aanwezige meisje van de pupillenploeg erg goed met een mooie 6e stek. Bij de jongens kon er gefeest worden om de schitterende 3e plaats van Lander Steenhouwer en de eveneens knappe prestaties van Brecht Devillé (12e), Arian Ismic (15e), Lucas De Backer (18e), Mattéo Legroux-Lafontaine (19e) en Vic Mostin (22e). Bij de miniemen behaalden boezemvriendinnen Danaë Loubers (4e bij de meisjes uit 2008) en Aster Pocket (9e in reeks 2) mooie top 10-plaatsen. Ook bij de jongens uit 2008 eindigde met Timo Spits (4e) een OEH’er knap voorin.

Van onze ‘oudere’ jeugd kwamen cadetten Ben Vermaut (29e), Jarne Boon (39e) en Ward De Cruyenaere (42e) in actie. Bij de scholieren meisjes eindigde Yana Pauwelyn mooi 5e en kwam Ayco Witterzeel als 26e over de meet. Tommy De Greef verzilverde andermaal de goede vorm waarin hij momenteel verkeert: net als vorige week in Kortenberg finishte hij op de 2e plaats. Casten Colphijn trad aan in de cross voor junioren, waarin hij 12e werd.

Falko De Backer (20e), Jonathan Goedefroot (38e) en Jannes Broigniez (41e) vertegenwoordigden onze club bij de senioren heren, bij de masters tekenden Yves Buelinckx (16e), Christophe De Backer (23e),Jeroen De Greef (28e), Kurt Swalens (32e) en Bart Loubers (42e) present. Bij de 50-plussers noteerden we de prima prestaties van ons vaste clubje ‘ouwe getrouwen’: Christine Landsheere (4e), Anne-Marie Vastesaeger (8e) en Hilda-Ann Foster (12e) bij de dames en ‘team captain’ Peter Basteleus (14e) bij de mannen.

De drukke novembermaand zit erop, de spikes moeten voor sommigen onder ons nu helaas even aan de kant voor boeken en cursussen. We wensen onze schoolgaande jeugd dan ook heel veel succes met de toetsen en examens!

Verslag: Jan

Uitslagen:https://www.sparta-vilvoorde.be/images/Uitslag_23.11.2019.pdf