OEH REALISEERT TOP 8-AMBITIE IN ALBUFEIRA      LOGO ECCC

Afgelopen weekend verzamelden de beste Europese atletiekclubs voor het Europees clubkampioenschap veldlopen in het Portugese Albufeira. Olympic Essenbeek Halle verdedigde de Belgische eer bij de heren senioren.

             20190203_ECCC Albufeira_Robin           20190203_ECCC Albufeira_Groepsfoto


Het OEH-zestal bestaande uit Robin Hendrix, Thomas De Bock, Philip Cortvriendt, Joris Keppens, Pieter Debognies en Kenny Deneyer streed onder een aangenaam januarizonnetje in de Algarve. Robin toonde zich zoals verwacht de snelste van de OEH-trein. Met een puike vierde plek zette hij de club op weg naar een mooie achtste plaats in het clubklassement.

De Keniaan Jacob Kiplimo mocht na 9.73 km het zegegebaar maken voor het Italiaanse Casone Noceto. De wereldkampioen veldlopen bij de junioren kon zijn landgenoot Davis Kiplangat, de winnaar van vorig jaar, aan de meet net achter zich houden. Robel Fsiha finishte als derde, net voor Robin Hendrix die met een puike vierde plaats een sterke prestatie neerzette. Thomas De Bock (35e), Joris Keppens (42e), Philip Cortvriendt (65e), Pieter Debognies (73e) en Kenny Deneyer (87e) overschreden vervolgens moegestreden de eindmeet.

De Europese titel ging naar Atletismo Bikila (Spanje), voor het Italiaanse Casone Noceto Club. Uittredend Europees clubkampioen veldlopen Sporting Clube de Portugal moet zich dit jaar tevreden stellen met brons. Olympic Essenbeek Halle eindigt als achtste op achttien deelnemende atletiekclubs en bereikt hiermee haar doel om de top 8 te halen.

Zondag staat met de CrossCup-manche van Rotselaar alweer de volgende veldloop op het programma. Gauw die Portugese modder van de spikes kloppen dus en klaarmaken voor de strijd om de Vlaamse titels aan de plas in Rotselaar!

Live stream ECCC Albufeira 2019

ECCC Albufeira 2019

FOTO-LINK