RESULTS 

LIVE STREAM 

PHOTO SHOOTS:  * by Cindy Lefever   * by Rudy Verrijt   * by Willy Boon   *  by Jean-Luc Lemaire

 

 

Flanders Cup Huizingen : 2022 wat een topeditie!

 

Door de wissel van datum was het wat koffiedik kijken hoeveel atleten er zouden afzakken naar de OEH Flanders Cup midden in de vakantieperiode. Tot een week voor het event bleek de belangstelling ietwat aan de magere kant, doch de laatste dagen regende het inschrijvingen. Resultaat: meer dan zeshonderd Internationale deelnemers waarvan velen van een sterk niveau. Alles was dus voorhanden om er een ware succes editie van te maken.

Het hoofdprogramma begon al meteen met vuurwerk op de 400m vlak. Cynthia Bolingo die het WK had gemist door een zware knieblessure was naar Huizingen afgezakt om in extremis het minimum te realiseren voor deelname aan het EK later dit jaar. Hiervoor moest zij onder de limiet van 51.70 duiken.

Zij kreeg voor de baanronde tegenstand van haar collega bij de Belgian Cheeta’s Hanne Claes. Cynthia schoot uitermate snel uit de startblokken en had halverwege de race haar achterstand op Hanne Claes goedgemaakt. Hanne bleef echter vechten en beiden atletes gingen bijna zij aan zij de laatste rechte lijn in. Cynthia klokte uiteindelijk als winnares een indrukwekkende 51.19 , net voor Hanne die met haar 51.85 meteen een persoonlijk rekord neerzette; goed voor een top 10 plaats aller tijden. Cynthia was na aankomst uitzinnig van vreugde. Zij kan meteen haar valiezen beginnen pakken voor deelname aan het EK in München. Hanne Claes van haar kant klopt stevig aan de deur voor een stek in het 4 X 400 team op het EK.

De toon was gezet. De omstandigheden waren uitstekend voor de spurtnumers hetgeen zich vertaalde in twee ijzersterke finales op 100m.

Rani Rosius was met een matige 11.75 weliswaar de snelste in de reeksen doch liet de finale aan zich voorbijgaan omwille van tegenzittende wind. Hier zou ze later op de dag spijt van krijgen.  In tegenstelling tot de reeksen zat de wind in de finale wel goed hetgeen resulteerde in uitstekende tijden. De jamaicaanse Shashalee Forbes won in een schitterende 11.24 voor haar landgenote Jura Levy ( 11.37) Ook de nummers 3 en 4, de Duitse zusjes Keshia en Yasmin Kwadwo bleven met respectievelijk 11.57 en 11.59 ruim onder hun tijd in de reeksen. De beste Belgische Rani Vincke eindigde als vijfde in 11.63.

Diezelfde Shashalee Forbes schreef later met een stevige 23.47 ook nog de 200m op haar naam.

Ook bij de mannen was er vuurwerk op de korte sprint. De Jamicaan Oshane Bailey was de snelste in een indrukwekkende 10.18. Onze landgenoot Simon Verhestraeten ( AC Lyra) werd kanp tweede in 10.40.

Ook op de hordennummers nam de sterke Jamaicaanse delegatie de bovenhand. Op de 100m horden Crystal Morisson de snelste in 13.14. Bij de mannen klokte haar landgenoot Michael O’Hara als eerste af in 13.91, net voor een Nederlans duo Job Geerds ( 13.95) en Mark Heiden ( 13.99)

In een in de breedte sterk bezette 800m bij de vrouwen was het uiteindelijk de Francaise Charlotte Mouchet die met 2.01.72 het laken naar zich toe trok in een spannende eindstrijd met de Italiaanse Eleonora Vandi( 2.02.06). Raini Ballivier finishte als vierde in 2.03.27 en mocht als beste Belgische meteen de extra trofee “Anne-Marie Van Nuffel” op zak steken.

Bij het polsstok springen tekende de Francaise Alix Dehaynain voor een beresterke prestatie.Bij haar derde poging ging ze over 4m31. Goed voor een nieuw stadiumrekord.

Onze landgenoot Philip Milanov was nog maar net terug van het WK in de VS maar kwam toch naar Huizingen afzakken. Hij domineerde het discuswerpen met een winnende worp van 61m95 meteen van bij zijn eerste poging.

Bij het kogelstoten vrouwen was Jolien Maliga Boumkwo veruit de sterkste. Met haar zesde en laatse poging stootte zij de kogel niet minder dan 16m15 ver.

Voor de langere afstanden was het zwoele zomerweer niet meteen een bondgenoot. Op de fel bevochten 1500m bij de mannen eindigde onze Filip Cortvriendt ( OEH 3.43.39) achtste. De overwinning ging naar Jochem Vermeulen in 3.37.25

Er werden tevens twee Belgische records verbroken in de AMH categorieën. Onze eigen Liesbeth Moons gooide in het zittend kogel 5m62 ver. Remi Kizito in het zittend speerwerpen 22m69 .

Kortom, teveel topprestaties om op te noemen. De volledige uitslagen kan je terugvinden op onze website onder de rubriek “BMW Louyet Flanders Cup 2022 / Schedule”

Tientallen persoonlijke besttijden en niet minder dan acht stadiumrekords moesten er aan geloven. Het gaat over de 100m en 1500m bij de mannen, en de 100m, 100m horden, Polsstok, 200m, 400m en 5000m bij de vrouwen.

Deze editie van de OEH Flanders Cup was veruit de beste ooit.

FLANDERS CUP SPONSORS

© 2020, website powered by Twizzit.com