Obasuyi wervelend naar Tokio

Drie nationale titels, drie zilveren medailles en ook nog twee keer brons: de Allianz Belgian Championships - zoals het BK tegenwoordig heet - van afgelopen weekend in het Brusselse Koning Boudewijnstadion zijn andermaal bijzonder succesvol gebleken voor onze club. Grootste uitblinker op de Heizel was zonder discussie 'onze' Michael Obasuyi, die op de 110m horden niet alleen de nationale titel pakte, maar zich met een nieuw PR van 13"32 meteen ook rechtstreeks kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokio. Naast Obasuyi werden ook Tuur Bras en Vanessa Sterckendries (opnieuw) Belgisch kampioen.

 

Afscheid van een kampioen

In hetzelfde weekend dat een aantal van onze atleten titels en medailles pakken op het Belgisch Kampioenschap, moet onze club met pijn in het hart afscheid nemen van een groot kampioen.
 
Op vrijdagavond 26 juni overleed onze vriend Henri Lenoir, één van onze beroemde super-masters en winnaar van ontelbare medailles op BK's, EK's en zelfs WK's. Henri was net 89 geworden. We zullen zijn enorme gedrevenheid, pakken goede raad maar vooral zijn glimlach missen... Rust zacht, Henri.
 
Heel OEH wenst de familie en vrienden van Henri veel sterkte.
 
Hier vinden jullie de rouwbrief.
 
 
 
 
 
 
 

Op dinsdag 15 juni werd er door het comité van masters en recreanten een kleine meeting georganiseerd voor deze OEH-leden, zodat het wedstrijdgevoel nog eens kon gesmaakt worden. Deze avond werd unaniem als zeer positief beschouwd in deze moeilijke periode. Marc zorgde voor mooie foto's - waarvoor dank! - die je hier kan terugvinden.

Yves Buelinckx Belgisch kampioen berglopen

In onze rubriek ‘Sprintjes’ gieten we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen in een beknopt overzicht. Zo blijf je op elk moment op de hoogte van wat er allemaal beweegt en leeft binnen OEH.

 

Sterckendries benadert eigen BR

Zonder een aantal toppers die in volle voorbereiding zitten op de Olympische Spelen van Tokio, maar mét 5 OEH'ers in de ploeg, is de Belgische selectie er afgelopen weekend in het Roemeense Cluj-Napoca in geslaagd om het behoud af te dwingen in de 1st League van van de European Team Championships. Dat is de tweede afdeling van de Europese competitie voor landenteams. Met een 10e plaats eindigde België net boven de degradatiestreep. Eén van de Belgische blikvangers in Roemenië was onze Vanessa Sterckendries, die in het hamerslingeren 2e werd met een mooie worp van 69m48, amper een half metertje verwijderd van haar eigen Belgische record (69m91).

 

Obasuyi en Bras naar EK U23

In onze rubriek ‘Sprintjes’ gieten we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen (of in dit geval weken) in een beknopt overzicht. Zo ben je altijd mee met wat er allemaal leeft binnen onze club. Het was echter al een tijdje geleden - onze excuses - dat je hier wat nieuws vanop de atletiekpistes kon lezen. Zet je dus maar stevig in de startblokken voor een extra lange editie van 'Sprintjes'.

Ook de jeugd steekt in 't nieuw

Onze nieuwe wedstrijdshirts zijn er! We vonden topmodel Jonathan Sacoor bereid om even te poseren. En we hebben meteen ook onze jeugd in 't nieuw gestoken. Dat kunnen we uiteraard niet zonder de hulp van onze sponsors. Immens veel dank dus aan BMW Louyet, Group S, De Slaapadviseur, Juwelier Vanbellingen, VDV Safety, GiftRight, Allonsius Sport en VeraJo voor de zeer gewaardeerde steun!

Het zomerseizoen kan nu écht beginnen. Laat ons mooie OEH-rood maar overal schitteren!

 

 

't Olympicske opnieuw open

In onze rubriek ‘Sprintjes’ gieten we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen in een beknopt overzicht. Zo ben je steeds mee met wat er allemaal leeft binnen onze club.

Meteen Olympische limiet bij 10.000m-debuut

Amper een week nadat hij in de Container Cup bijna de loopband aan gruzelementen liep, zorgde Isaac Kimeli in een nochtans koud en winderig Stockholm voor alweer een heel straffe stoot. Op de '25 laps to Tokyo', een speciaal ingerichte kwalificatierace in het iconische Olympiastadion van de Zweedse hoofdstad, snelde een beresterke Kimeli bij zijn debuut op de 10.000m meteen naar de overwinning. Dat deed hij bovendien in een fenomenale chrono van 27'22"70, niet alleen de tweede snelste Belgische tijd ooit op die afstand (na de niet echt onbesproken Mohammed Mourhit), maar ook een pak onder de limiet (27'28"00) voor de aanstaande Spelen in Tokio en het WK 2022 in Oregon.

4x400m-teams geplaatst voor WK 2022

Vier van onze OEH-teamgenoten - Camille Laus, Dylan en Kevin Borlée en Jonathan Sacoor - maakten afgelopen weekend deel uit van het Belgische team op de World Athletics Relays in het Poolse Chorzów. Op het officieuze wereldkampioenschap voor aflossingsploegen behaalden zowel de Belgian Cheetahs, de Belgian Tornados als onze nationale Mixed Relay-ploeg het vooropgestelde doel: een plek in de finale en daardoor ook rechtstreekse kwalificatie voor het WK Atletiek van 2022 in Eugene, in de Amerikaanse staat Oregon. In de finales op zondag konden de Belgische teams geen vooraanstaande rol opeisen, al greep de gemengde ploeg met een 4e plek maar net naast een medaille.

 

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com