Helpende handen nodig voor wedstrijd KAN/BEN op 9 juli

Op zaterdag 9 juli organiseert O.E.H. een wedstrijd voor de kangoeroes en benjamins. De wedstrijd start om 14u en duurt max 2 uur.

De wedstrijdvorm van deze categorie is een tijdje geleden hervormd. De kinderen worden onderverdeeld in verschillende groepen van max. 25 kinderen. Ondertussen zijn we al bij heel wat andere clubs op bezoek gegaan. Deze keer is het onze beurt!

Om deze wedstrijdvorm te organiseren hebben we heel wat medewerkers nodig. We zoeken mensen om aan een bepaalde stand te staan, kinderen in de juiste reeks te zetten, namen af te roepen, de verspringbak te harken, groepen te begeleiden en nog zoveel meer.

Heb je zin om ons die dag te komen helpen? Laat ons dit zeker weten via info@oeh.be
Zonder helpende handen kunnen we dit niet allemaal rondkrijgen dus we hopen echt op jullie hulp om zo een overgetelijke dag te bezorgen aan onze atleetjes.

Inschrijven kunnen jullie ook nog altijd doen voor deze wedstrijd via atletiek.nu

Hopelijk tot dan!

OEH MASTERS VERZEKEREN BEHOUD IN 3DE AFDELING


Na drie jaar geduldig wachten ( Covid weetjewel ) op een nieuwe editie, vond op zaterdag 28 mei opnieuw de beker van Vlaanderen voor Masters plaats.

Plaats van afspraak was de piste van VITA in Ninove. De weersomstandigheden waren opperbest. Alles was dus voorhanden om er een prachtige atletieknamiddag van te maken. 

O.E.H. zakte met een mooie delegatie af. Niet minder dan 18 masters waren op de afspraak. Een bonte mengeling van ervaren atleten, zij die voor de eerste keer de club verdedigden en zij die voor de eerste keer als master aantraden.

 

 

OEH Mannen eindigen derde in Nationale Interclub KBAB

 

Zondag 8 Mei mochten onze mannen in Lier  gaan strijden voor de interclubtitel. Deze editie was bijzonder belangrijk want het was de laatse editie in het klassieke format. Vanaf volgend jaar komen de acht beste Belgische clubs tegen mekaar uit in een gemengde competitie; de zogeheten “Super League”. Kwestie om erbij te horen...


OEH vrouwen op knappe 4de plaats in Nationale interclub

 

Onze OEH dames zijn er in geslaagd om zich te plaatsen voor de gemengde interclubs in de nieuwe Super league die vanaf volgend jaar in het leven wordt geroepen.
Dit ondanks de afwezigheid van puntenkanon Vanessa Sterckendries die datzelfde weekend in het Kenyaanse Nairobi aan de slag was.

 Afscheid van onze recreant

 

Op 4 mei is Dominick Belsack overleden, een vaste waarde binnen de recreantengroep.

Heel OEH wenst de familie en vrienden van Dominick veel sterkte.

Hier kan u de rouwbrief vinden.

Vaarwel kampioen!

Onze supermaster Jean-Pierre Van Impe, ook gekend als JP Sprint, heeft ons op Paasmaandag verlaten. Na een korte maar hevige strijd tegen een agressieve kanker, heeft de immer joviale JP helaas de handdoek moeten gooien. Een zware klap voor OEH, waar Jean-Pierre gekend stond als een energieke bom en, met zijn humor en sympathie, jong en oud op zijn hand kreeg. Onze gedachten en ons medeleven gaan natuurlijk ook uit naar zijn echtgenote Marcelle, JP's familie en vrienden. We troosten ons met de gedachte dat Jean-Pierre nu zijn goeie vriend en trainingsmakker Henri Lenoir terugziet. Zeker weten dat er 'hierboven' alweer duchtig aflossingsploegskes worden samengesteld en plannen voor nieuwe recordpogingen worden gesmeed. Rust in vrede, kampioen.

 

De 39e editie van de Hyacintenjogging ging, voor het eerst sinds 2019 wegens Corona, terug door en dit op zaterdag 23 april 2022.
Niettegenstaande wat minder deelnemers dan voorgaande jaren was het toch weer een groot succes!

Meer dan 500 sportievelingen konden genieten van "Hyacinten op hun best" en dit op een uitdagend parcours.

De uitslag is te vinden op de site van Ultratiming via DEZE LINK

 

 

 

OEH-dames in top 10

Twee van onze clubgenoten hebben knappe top 10-plaatsen behaald op de Belgische Kampioenschappen Veldlopen, die op zondag 6 maart in het intussen traditionele Park van Laken werden betwist. Amper een paar dagen voor de Internationale Vrouwendag waren het twee van onze dames die tekenden voor dit mooie resultaat: Paulien Nelissen werd 10e in de korte cross, Yana Pauwelyn deed met haar 9e plaats nog één plekje beter in de wedstrijd voor junioren dames. Bij de mannen legde Philip Cortvriendt beslag op een meer dan degelijke 18e stek in de korte cross.

 

Titel en WK-limiet voor Kimeli

Isaac Kimeli is op zaterdag 26 februari in Louvain-la-Neuve Belgisch indoorkampioen geworden op de 3.000m. Met zijn winnende chrono van 7'46"62 dook Kimeli meteen ook vlotjes onder de gevraagde limiet (7'50"00) voor het WK Indoor in de Servische hoofdstad Belgrado (18-20 maart). Simon Debognies kwam in dezelfde race heel knap als 3e over de finish, in een nieuw PR: 7'50"53.

Ook Dag-Ferene Van Cappellen (polsstok, 3m60) en Bram Ghuys (hoog, 2m15) keerden met een bronzen medaille terug van de nationale indoorkampioenschappen. Sprinter Jitse Mievis (7"02) geraakte niet door de reeksen van de 60m, Philip Cortvriendt (3'49"01) werd zeer verdienstelijk 5e in de snelste serie van de 1.500m en Jonathan Sacoor viel op de 400m helaas uit met een hamstringblessure.

Ook Camille Laus naar Belgrado

Amper een weekje na OEH-ploegmaat Michael Obasuyi, heeft nu ook Camille Laus een ticket voor het WK Indoor in Belgrado (18 - 20 maart) te pakken. Op een internationale meeting in het Franse Metz (12 februari) liep de aanvoerster van de Belgian Cheetahs op de 400m naar een tijd van 52"90, exact de chrono die nodig was om geselecteerd te raken voor Belgrado.

Afgelopen weekend, tijdens een extra selectiewedstrijd in de Topsporthal in Gent (19 februari), bevestigde Laus haar goeie vorm door de 400m te winnen in 52"62. Een nieuw PR en uiteraard ook een nieuw OEH-clubrecord.

Foto: Vincent Scherer

MAIN SPONSOR

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com