Goud voor Ben Vermaut en Jasper Spits

Na alle Flanders Cup-drukte van de voorbije dagen schenken we ook graag even aandacht aan de opkomende talenten van onze club. Zo keerde OEH afgelopen zondag met twee gouden medailles terug van het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren in Deinze. Bij de cadetten werd Ben Vermaut met een nieuw PR van 52"33 Vlaams kampioen op de 400m, terwijl jongere broer Lars Vermaut mooi 5e werd op de 100m horden in 15"84. Bij de scholieren kroonde Jasper Spits zich tot kampioen op de 400m horden, met zijn winnende chrono van 54"80 zette ook hij een nieuwe persoonlijke besttijd op de tabellen. Bij de dames werd Manon Wyns 4e in het speerwerpen met een worp van 36m13, terwijl La-My Loenders (5m06) en Lotte Seghers (4m62) respectievelijk 5e en 7e eindigden in het verspringen. Dikke proficiat aan onze jonge atleten en hun coaches!

Clubrecord voor Obasuyi, nieuw 3.000m-PR voor Debognies

Nog recordnieuws, maar dan bij de iets oudere jongens en meisjes: afgelopen donderdag veegde Michael Obasuyi een 'stokoud' clubrecord uit de rijke OEH-annalen. Tijdens een uitje op de 100m vlak op de Sprintmeeting van Vlierzele Sportief liet onze hordeloper de klok stoppen na 10"62. Daarmee deed hij beter dan de 10"73 van Kris Poté uit ... 1982. Op diezelfde meeting in Oordegem werd Camille Laus 3e op de 200m in 23"93. Nog op donderdag scherpte Simon Debognies zijn PR op de 3.000m verder aan: op de Grand Prix in het Finse Lahti liep Simon naar een bijzonder fraaie 7'46"24. Daarmee is hij nu de achtste snelste Belg aller tijden op die afstand.

Foto's: Cindy Lefever en Bieke Keunen

        

 

Geslaagde avond met zomerzon en  veel PR's

Een heleboel sterke prestaties op ongeveer alle nummers. Dat is in het kort waar de BMW Louyet Flanders Cup-meeting van OEH voor stond afgelopen zaterdag. De omstandigheden waren dan ook ideaal: quasi windstil en aangename, zomerse temperaturen. Tof voor het aanwezige publiek én de atleten, die alweer vanuit alle hoeken van de wereld naar Huizingen waren afgezakt. Het werd dan ook een hoogstaande meeting met, vanuit Belgisch oogpunt, een hoofdrol voor de sterke Rani Baillievier op de 800m bij de dames en ook meer dan aardige prestaties van onze eigen OEH-toppers Lisa Rooms, Jonathan Sacoor en Simon Debognies.

Steun aan de slachtoffers van wateroverlast in Wallonië

Drie weken na de natuurramp worden in de provincie Luik nog steeds hulp geboden aan de getroffen inwoners van de verschillende overstroomde gebieden en dit door vele vrijwilligers. Daarom besliste het OEH-comité, dat ieder jaar de Hyacintenjogging organiseert in het Hallerbos, om hun stock van 250 kilogram spaghetti te schenken aan het rampgebied. Samen met nog wat andere voedingsmiddelen werd alles vorig weekend ter plaatse geleverd. In Jupille werden warme maaltijden klaargemaakt en vrijwilligers brachten deze rond in de zwaargetroffen gemeenten Trooz en Pepinster.

OEH verwelkomt internationaal deelnemersveld

Op zaterdag 14 augustus 2021 organiseert Olympic Essenbeek Halle op de eigen piste in het Provinciedomein Huizingen de 7e editie van zijn traditionele Flanders Cup-meeting, dit jaar met de gewaardeerde steun van partner BMW Louyet als naamsponsor. Na een jaartje noodgedwongen afwezigheid op de atletiekkalender als gevolg van de coronapandemie, is de club erg verheugd komende zaterdag alweer een topmeeting met een sterk en internationaal getint deelnemersveld te kunnen aanbieden. Een van de blikvangers wordt ongetwijfeld onze eigen Jonathan Sacoor, die voor de gelegenheid aantreedt op de 200m en samen met enkele andere OEH-Olympiërs in de bloemetjes gezet zal worden voor hun mooie prestaties in Tokio. 

Net niet voor Tornados

In de laatste aflevering van onze Tokio Telex-reeks blikken we nog even terug op de knappe prestaties van onze nationale 4x400m-ploegen, die met Camille Laus, Jonathan Sacoor en Dylan, Kevin en Jonathan Borlée op een stevige OEH-inbreng mochten rekenen.

Beide teams deden het voortreffelijk, maar keren elk toch met een ander gevoel terug uit Tokio. De Cheetahs, met kapitein Camille Laus telkens als slotloopster, liepen zowel in de reeksen als in de finale naar een Belgisch record. Met hun nieuwe besttijd van 3’23″96 legde het damesteam uiteindelijk beslag op een mooie 7e plaats. Een prestatie waar iedereen terecht trots en tevreden over was.

De mannenploeg daarentegen bleef na de finale achter met een bittere smaak. Nadat een strijdende en doorbijtende Jonathan Borlée, ondanks een hamstringblessure, de Tornados mooi tot in de finale had geloodst, eindigde het verhaal van Alexander Doom en OEH'ers Jonathan Sacoor, Dylan en Kevin Borlée in die eindstrijd op de meest ondankbare plaats. Vierde. Een plek waarop Team Belgium wel een abonnement leek te hebben de afgelopen twee weken. De ontgoocheling onmiddellijk na de race was te begrijpen, maar 4e op de Olympische Spelen, óók al in een nieuw Belgisch record (2’57″88) bovendien: da's iets waar je achteraf alleen maar trots op moet zijn.

Bij OEH zijn we zeker trots op onze 8 Olympiërs! Proficiat Camille Laus, Michael Obasuyi, Robin Hendrix, Isaac Kimeli, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée, Kevin Borlée en Jonathan Borlée. Jullie maakten ons trots. En voor de meesten onder jullie: rendez-vous in Paris 2024!

Exit voor Obasuyi, Hendrix en Kimeli

In deze aflevering van onze Tokio Telex minder goed nieuws van onze jongens op de Spelen helaas. Michael Obasuyi sneuvelde dinsdagmiddag al in de reeksen van de 110m horden en even later op de dag slaagden ook Robin Hendrix en Isaac Kimeli er niet in om zich te plaatsen voor de finale van de 5.000m. Voor onze drie clubgenoten is hun Japanse avontuur daarmee ook meteen afgelopen. Op maandag werd ook Jonathan Sacoor al uitgeschakeld in de halve finales van de 400m, maar net als Kevin Borlée - die door hinder aan de hamstrings forfait moest geven voor zijn halve finale - komt hij mogelijk nog wel in actie met de Belgian Tornados.

 

Knappe 5e plaats voor Mixed Relay

Mooie prestaties van onze OEH'ers in Tokio dit weekend. Het 4x400m mixed relay-team - met deze keer Camille Laus, Dylan en Kevin Borlée aan de start - werd zaterdagnamiddag in alweer een nieuw Belgisch record (3’11″51) erg knap 5e in de allereerste Olympische finale van dat nog relatief nieuwe nummer. En amper enkele uren later, héél vroeg op zondagochtend, wisten Kevin Borlée (drukke dagen voor hem!) en Jonathan Sacoor zich redelijk vlot te plaatsen voor de halve finales van de 400m. Sacoor zette de toon door in zijn reeks als 3e te eindigen in een fraaie 45″41, Borlée deed in het in de heat daarna nóg beter met een 2e stek en een seizoensbeste van 45″36. Na afloop kloeg Kevin wel over hinder aan de hamstrings: mogelijk zal hij moeten passen voor de halve finales die nu maandag (rond 13u) al plaastsvinden, om de mogelijke medaillekans met de Tornados niet in het gedrang te brengen.

Maandag opnieuw supporteren voor Jonathan en hopelijk toch ook Kevin dus, dinsdagnamiddag komen met Michael Obasuyi (reeksen 110m horden), Robin Hendrix en Isaac Kimeli (allebei reeksen 5.000m) alweer drie clubgenoten in actie.

Mixed relay naar finale, Kimeli 18e

Dag 1 van de atletiekcompetitie op de Olympische Spelen zit erop. Met wisselend succes voor de OEH'ers die vandaag in actie kwamen. Het 4x400m mixed relay-team deed het voortreffelijk en kwalificeerde zich voor de finale die zaterdagmiddag gelopen wordt. Isaac Kimeli was dan weer zelf een tikje teleurgesteld met zijn 18e plaats in de finale van de 10.000m.

 

Mixed relay en Kimeli bijten spits af

Vandaag starten we onze Tokio Telex, waarin we de prestaties van onze OEH-atleten op de Olympische Spelen in het verre Japan zo goed mogelijk trachten te volgen. Maar liefst 8 clubgenoten komen straks in actie op het allergrootste sportfeest ter wereld. Uniek voor onze vereniging en uiteraard supporteren we vanuit Halle, Huizingen en omstreken keihard mee voor Camille Laus, Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Jonathan Sacoor, Michael Obasuyi, Robin Hendrix, Isaac Kimeli en ook alle andere atleten van Team Belgium!

Het was even wachten op de atletiekwedstrijden, maar vanaf vrijdag 30 juli beginnen we er eindelijk aan! De 4x400m mixed relay-ploeg (met wellicht Camille, Dylan en Kevin aan de start) mag omstreeks 13 uur (Belgische tijd) de spits afbijten. Ongeveer een halfuurtje later is het dan de beurt aan Isaac Kimeli in de rechtstreekse finale van de 10.000m.

Via Sporza kan je alles live volgen, hou ook de OEH-facebookpagina in de gaten voor updates.

Succes iedereen! Go for gold!

Obasuyi en Sacoor klaar voor Tokio

Team Belgium is afgelopen week met maar liefst vijf medailles (1x goud, 4x zilver) teruggekeerd van het Europees Kampioenschap voor beloften (U23) in Tallinn. Twee van die zilveren plakken werden behaald door atleten van onze club: Jonathan Sacoor op de 400m en Michael Obasuyi op de 110m horden. Beide heren hebben de goeie vorm duidelijk te pakken en dat is uiteraard alleen maar goed nieuws met het oog op de Olympische Spelen die binnen een tiental dagen al van start gaan. Watch out, Tokyo! Here we come!

 

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com