Mooie top 10-plaats voor Kimeli

Isaac Kimeli is afgelopen zondag 12 december op een knappe 9e plaats gefinisht op de Europese Kampioenschappen Veldlopen in de Ierse hoofdstad Dublin. Ook Paulien Nelissen maakte deel uit van de Belgische selectie voor dit EK, als reserveloopster van het Mixed Relay-team zag zij haar ploegmaats een schitterende bronzen medaille binnenhalen op de aflossing.

 

Kimeli en Nelissen in EK-selectie

Drie knappe podiumplaatsen. Met dat mooie resultaat keerde de OEH-delegatie afgelopen zondag 28 november terug van de CrossCup-manche in Roeselare. Op een bijzonder modderig en erg zwaar parcours liep Isaac Kimeli naar de 2e plek in de hoofdwedstrijd bij de heren, terwijl Paulien Nelissen en Robin Hendrix allebei knap 3e werden in de korte cross. Door hun sterke prestatie in Roeselare maken Kimeli en Nelissen ook deel uit van de Belgische selectie voor het EK Veldlopen van 12 december in Dublin.

OEH-dames aan het feest

Niet zo'n uitgebreide OEH-delegatie als het weekend voordien in Braine afgelopen zondag op de cross in Kortenberg, maar ook met een kleine en fijne selectie slagen we er blijkbaar in om met knappe resultaten huiswaarts te keren. Ditmaal lieten vooral onze dames het OEH-rood schitteren, met schitterende podiumplaatsen voor Danaë Loubers, Eglantine De Coninck en master Christine Landsheere.

4 keer podium voor OEH

Ruim 30 clubgenoten - klein én groot - staken afgelopen zaterdag 13 november even de taalgrens over om deel te nemen aan de Grand Prix Gaston Reiff, de jaarlijkse cross-afspraak in Braine-l'Alleud, georganiseerd door de plaatselijke club USBW. De OEH-delegatie beleefde een fijne dag in het in mooie herfsttinten getooide Parc du Cheneau. Met enkele podiumplaatsen als de spreekwoordelijke kers op de taart.

Net geen podium voor Debognies

Simon Debognies heeft afgelopen zondag 7 november net geen podiumplaats kunnen bemachtigen in de CrossCup-wedstrijd in Mol. Hij eindigde op een 4e plaats na de Duitse winnaar Samuel Fitwi en het sterke LYRA-duo Michael Somers en Nikolaï Saké. In de korte cross bij de dames finishte onze clubgenote Paulien Nelissen heel mooi op de 5e plek, Philip Cortvriendt werd 17e op de korte afstand bij de mannen.

Zevende zege op rij voor OEH-mannen

De herenploeg van OEH, bestaande uit Simon Debognies, Isaac Kimeli en Robin Hendrix, heeft op zondag 24 oktober voor de zevende opeenvolgende keer de overwinning behaald in de CrossCup Relays, de traditionele opener van het veldloopseizoen. Ook de andere OEH-teams die in actie kwamen in het recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare, kunnen op een geslaagde dag terugblikken.

Maand vol titels en medailles

In onze rubriek ‘Sprintjes’ gieten we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen (of in dit geval weken) in een beknopt overzicht. De maand september stond bol van de kampioenschappen, waarop onze OEH-atleten - van jong tot minder jong - weer heel wat medailles wisten te verzamelen.

Mooie prestaties van onze eigen jeugd

Net geen 200 enthousiaste pupillen en miniemen, een sportieve, gezellige sfeer en een pak knappe prestaties van al dat jonge atletiekgeweld: OEH blikt met tevredenheid terug op de 25e editie van haar VVBO Jumbomeeting, die afgelopen zaterdag werd georganiseerd op onze piste in Huizingen. Uiteraard nam ook een flink aantal van de eigen OEH-jeugdatleten deel aan deze wedstrijd en enkelen onder hen wisten zelfs een plekje op het podium te bemachtigen.

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com