Ook Camille Laus naar Belgrado

Amper een weekje na OEH-ploegmaat Michael Obasuyi, heeft nu ook Camille Laus een ticket voor het WK Indoor in Belgrado (18 - 20 maart) te pakken. Op een internationale meeting in het Franse Metz (12 februari) liep de aanvoerster van de Belgian Cheetahs op de 400m naar een tijd van 52"90, exact de chrono die nodig was om geselecteerd te raken voor Belgrado.

Afgelopen weekend, tijdens een extra selectiewedstrijd in de Topsporthal in Gent (19 februari), bevestigde Laus haar goeie vorm door de 400m te winnen in 52"62. Een nieuw PR en uiteraard ook een nieuw OEH-clubrecord.

Foto: Vincent Scherer

RESULTATEN

FOTOREPORTAGE

Na de afgelasting in 2020 en een alternatieve versie in 2021, kan en mag het dit jaar opnieuw! Op zaterdag 19 maart heet de masters & recreantenafdeling van OEH alle lopers, joggers en wandelaars van harte welkom op de 3e editie van de Lentejogging 3.0. De traditionele openingsklassieker van het joggingseizoen in onze regio wordt ook deze keer georganiseerd in samenwerking met de bevriende joggingclubs Leeuwerik en JC Oetingen.

Alle info (zoals afstanden en starturen) vind je op de infopagina van de Lentejogging, onder het menu-item ORGANISATIES.

 

Iets voor jou?

De Vlaamse Atletiekliga lanceert een gloednieuw jurylid: het Kidsjurylid. Wil jij als geëngageerde (groot)ouder, grote broer of zus, nonkel, tante... onze jongste sportievelingen graag ondersteunen en bijstaan tijdens hun wedstrijdjes? Dan is de VAL op zoek naar jou! Een Kidsjurylid treedt uitsluitend op tijdens wedstrijden voor kangoeroes en benjamins. Door het volgen van de opleiding tot Kidsjurylid kan je in slechts 2 uurtjes al een heel groot verschil maken voor onze jongste atleten.

Met nieuw PR naar Belgrado

Hordeloper Michael Obasuyi heeft zich op de sterk bezette ISTAF Indoor-meeting in Berlijn (4 februari) gekwalificeerd voor de World Athletics Indoor Championships 2022, die van vrijdag 18 t.e.m. zondag 20 maart plaatsvinden in de Servische hoofdstad Belgrado. Met een sterke 7"63 dook Obasuyi op de Berlijnse topmeeting al in de reeksen van de 60m horden onder de gevraagde WK-limiet (7"72). Met die chrono vestigde Michael meteen ook een nieuw PR én zette hij uiteraard ook een nieuw clubrecord op de OEH-tabellen. In de finale bevestigde Obasuyi zijn goeie vorm met een zeer degelijke 7"70, goed voor een 5e plek.

Foto: Vincent Scherer 

Goud voor miniem Ward Maillard

Eén provinciale titel, een pak mooie ereplaatsen en een gezellig grote bende van onze allerjongste clubgenoten aan de start bij de kangoeroes en benjamins. Stuk voor stuk mooie resultaten en knappe prestaties waardoor de passage van OEH op de Provinciale Veldloopkampioenschappen, op zondag 16 januari in Gooik, allerminst onopgemerkt bleef. Wat we verder ook nog opgemerkt hadden: er was een beetje modder. Een beetje maar...

 

Inschrijvingen geopend!

Jeej! De inschrijvingen voor onze vakantiesportkampen zijn geopend! Onze jeugdtrainers en monitors kijken er al met volle goesting naar uit om tijdens de komende schoolvakanties opnieuw héél veel sportieve kids te mogen begroeten op en rond onze atletiekpiste in het Provinciedomein van Huizingen.

We organiseren in totaal 4 sportkampen voor jongens en meisjes van 6 t.e.m. 13 jaar (geboortejaar 2016 - 2008). Eentje in de Paasvakantie (van 4 t.e.m. 8 april) en drie in de zomervakantie: van 1 t.e.m. 5 augustus, van 22 t.e.m. 26 augustus en een actieve driedaagse van 29 t.e.m. 31 augustus.

Alle info vind je hier

 
 
 
 

Geen jeugdtraining op 24 en 31 december

Op vrijdag 24 en 31 december is er geen training voor de kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen. Ook 't Olympicske zal op die beide dagen - en eveneens op woensdag 29 december - gesloten blijven.

Vanaf de categorie cadetten beslist elke trainer zelf wanneer er tijdens deze eindejaarsperiode al of niet wordt getraind. Check dus zeker met hem of haar om je programma voor de laatste weken van 2021 te kennen.

OEH wenst alle atleten, trainers, medewerkers, sponsors en sympathisanten alvast hele fijne feestdagen. Geniet ervan en hou het veilig.

Mooie top 10-plaats voor Kimeli

Isaac Kimeli is afgelopen zondag 12 december op een knappe 9e plaats gefinisht op de Europese Kampioenschappen Veldlopen in de Ierse hoofdstad Dublin. Ook Paulien Nelissen maakte deel uit van de Belgische selectie voor dit EK, als reserveloopster van het Mixed Relay-team zag zij haar ploegmaats een schitterende bronzen medaille binnenhalen op de aflossing.

 

Kimeli en Nelissen in EK-selectie

Drie knappe podiumplaatsen. Met dat mooie resultaat keerde de OEH-delegatie afgelopen zondag 28 november terug van de CrossCup-manche in Roeselare. Op een bijzonder modderig en erg zwaar parcours liep Isaac Kimeli naar de 2e plek in de hoofdwedstrijd bij de heren, terwijl Paulien Nelissen en Robin Hendrix allebei knap 3e werden in de korte cross. Door hun sterke prestatie in Roeselare maken Kimeli en Nelissen ook deel uit van de Belgische selectie voor het EK Veldlopen van 12 december in Dublin.

OEH-dames aan het feest

Niet zo'n uitgebreide OEH-delegatie als het weekend voordien in Braine afgelopen zondag op de cross in Kortenberg, maar ook met een kleine en fijne selectie slagen we er blijkbaar in om met knappe resultaten huiswaarts te keren. Ditmaal lieten vooral onze dames het OEH-rood schitteren, met schitterende podiumplaatsen voor Danaë Loubers, Eglantine De Coninck en master Christine Landsheere.

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com