GENT - 19.02.2023

Tijdens de nationale kampioenschappen indoor in Gent werd
Martina Weil Restrepo in 23"29 nipt 2de op de 200m, achter Imke Vervaet. Imke verbeterde met haar 23"26 het Belgisch record dat al 15 jaar op naam stond van Hanna Mariën. Een beetje in de schaduw van dat Belgische record, realiseerde Martina desalniettemin een geweldige prestatie, goed voor een verbetering van haar eigen OEH clubrecord en meteen ook goed voor een nationaal recor in Chili; haar geboorteland

 

EK Goud voor Dylan en Kevin Borlée

 

Veruit het beste EK ooit voor de Belgische atletiek met een stevige inbreng van OEH.

 

Onze OEH vertegenwoordigers hebben net het Europese indoorkamioenschap in Budapest achter de rug. Met gemengde gevoelens maar met veel vertrouwen voor de toekomst kunnen zij het indoorseizoen nu stilaan afsluiten.

Camille Laus werd op de valreep nog uit de halve finale van de 400m gelopen door onze landgenote Helena Ponette die in een snellere reeks was ingedeeld. De 53”10 van Camille volstond net niet om de reeksen te overleven. Toch een lichte ontgoocheling voor onze kapitein van de Belgian Cheeta’s.

Robin Hendrix kon de reeksen van de 3000m wel overleven, doch in de finale liep het niet zoals verwacht. Ondanks het feit dat hij goed gepositioneerd was moest hij halfweg toch de rol lossen. Het door de latere winnaar Jacob Ingerbrigtsen opgelegde tempo lag veel te hoog. Robin werd uiteindelijk 10e in 7’50”4. Robin was hiermee niet tevreden. Nochthans was hij voor de wedstrijd nog vol vertouwen. Al bij al mag Robin toch terugblikken op een geslaagde indoorcampagne.

Het orgelpunt moest echter nog komen. In de 4 X 400m deden onze tornado’s waar weinigen nog in geloofden, nl. voor de derde maal een gouden medaille pakken op het E.K. Het Belgisch viertal aan de start bestond uit Alexander Doom, Julien Watrin en onze broers Dylan en Kevin Borlée.

Dylan Borlée had als startloper wellicht de moeilijkste opdracht, nl. overeind blijven in het gedrum op de korte 200m indoorpiste. Ei zo na werd hij alsnog in een valpartij betrokken doch hij bracht de stok heelhuids, weliswaar met wat achterstand aan de wissel. Alexander Doom kon de opgelopen achterstand al stevig verkleinen en ploegkapitein Kevin Borlée liep als derde loper het gat in de laatste rechte lijn helemaal dicht. Hij gaf de stok in quasi ideale omstandigheden door aan slotloper Julien Watrin die in de vorm van zijn leven de klus magistraal wist af te maken. Er stond geen maat op zijn laatste honderd meter. Erop en erover! De Europese titel voor onze Belgian Tornado’s kwam niet meer in gevaar.

Mooie afsluiter van een perfect veldloopseizoen!

Tijdens het BK in Brussel bleef de mannenwedstrijd vrij ongewoon lang gesloten.
Na driekwart wedstrijd liep Isaac Kimeli nog relatief rustig mee in een kopgroep van acht atleten. Niemand kon of wou de wedstrijd blijkbaar hard maken. Wellicht had dat te maken met de stevige windvlagen.

Geen man overboord echter voor Isaac gezien hij in principe beschikt over het beste eindschot. En zo geschiedde. Isaac versnelde in de slotronde op de voorlaatste klim.
Meteen liep hij met een tiental meter voorsprong de laatste dalende rechte lijn in.
Hij kon uitgebreid de tijd nemen om het publiek te groeten en vrij makkelijk naar de Nationale veldlooptitel te snellen.
Pieter-Jan Hannes werd nog verrassend tweede voor Guillaume Grimard en Dorian Boulvin.

Door deze zege steekt Isaac Kimeli meteen ook het eindklassement van de Cross Cup op zak.
Na zijn brons op het EK is dit een geweldige afsluiter van een buitengewoon veldloopseizoen 22-23 waarin Isaac nooit door een landgenoot werd voorafgegaan.

Het Vlaams kampioenschap veldlopen in Diest - 12.02.2023

Onder een grauwe hemel was het 12 februari verzamelen in Diest voor het Kampioenschap van Vlaanderen in het veldlopen. De editie van 2023 vond plaats in het provinciedomein Halve Maan en viel ook samen met het Belgisch Kampioenschap Atleten Met een Handicap.

Ondanks de grijze wolken een heuse happening. Het terrein lag er deze wedstrijddag minder modderig bij als doorgaans op een veldloop. Het parcours zelf was bochtig en afwisselend gras met kortere stukken in zand.

Vanuit OEH een goede opkomst met een dertigtal deelnemers. Dank aan alle deelnemers om de kleuren van OEH te vertegenwoordigen! Enkele bijzondere vermeldingen.

2 nationale records voor onze OEH afstandslopers

 

Het superweekend van OEH werd magistraal op gang geschoten door Robin Hendrix. Na eerder deze maand de EK limiet op de 3000m te hebben gelopen ging hij tijdens de “David Hemery Valentine Invitational” in Boston resoluut voor een superchrono op de ongebruikelijke 5000m. Robin verraste vriend en vijand door na 25 rondjes af te ronden in 13’17”45. Niet alleen een persoonlijke besttijd , zowel indoor als outdoor, maar tevens een verbetering met 3 seconden van het 47 jaar oude Nationale rekord dat op naam stond van Miel Puttemans.

Iets dichter bij huis stond Simon Debognies aan de start van de “Groet uit Schoorl”, een populaire 10km. stratenwedstrijd in Noord Holland. Van bij de start nam Simon de wedstrijd in handen en legde een verschroeiend tempo op. Na een lange solotocht op het golvende parcours klokte Simon een eindtijd van 27’48. Goed voor een persoonlijke besttijd en een parcoursrecord. Hiermee stelt hij tevens het vorige Belgische rekord van Bashir Abdi ( 28’07) een stuk scherper.

Helemaal bij huis stond de Cross Cup van Diest op het programma. Isaac Kimeli die net terug was uit Spanje had geen moeite om zijn statuut van favoriet waar te maken. Enkel Dorian Boulvin en Guillaume Grimard konden het hoge tempo van Isaac  volgen. Op het eindschot van Isaac stond echter geen maat. Hiermee verstevigt Isaac niet alleen zijn leidersplaats in de Cross Cup maar pakt hij meteen ook de titel van Vlaams kampioen.

Van een topweekend gesproken!

4x200 te Gent - IFAM en Belgisch kampioenschap

Terwijl onze 4X200 relay-teams zich mentaal aan het voorbereiden waren op hun race heeft Camille Laus opnieuw een uitstap gemaakt op de voor haar relatief nieuwe afstand nl. de 800m.

Op de IFAM indoor meeting in Gent ging het voor Camille al een stuk vlotter dan vorige week. Camille klokte af in  een verdienstelijke 2’05”98, meteen goed voor een persoonlijke besttijd.

Op de 60m spurt behaalden Dora De Haeseleer (7.72) en Dag-Ferene Van Cappellen (8.38) knappe prestaties. Op dezelfde afstand lieten onze mannen zich niet onbetuigd. Hannes Huyck spurtte naar 7.02, Siemen Masure 7.08 en Gert-Jan Demeur klokte af in 7.32.

 

 

Prachtig brons op Europees Kampioenschap veldlopen voor Isaac Kimeli Turijn (Italië) - 11.12.2022

 

 

Na een moeilijk zomerseizoen heeft Isaac Kimeli noodgedwongen heel zijn jaar afgestemd op het veldlopen.

Het EK in Turijn moest het hoogtepunt worden van zijn kalenderjaar


Op zaterdag 7 januari zakte er een rode delegatie af naar de Topsporthal om deel te nemen aan het PK Indoor.

We vaardigden maar liefst 31 atleten af om onze club te vertegenwoordigen.

We konden een aantal medailles in de wacht slepen.

Bekijk een aantal sfeerbeelden in twizzit bij Media
Album PK Indoor Gent 2023

of via deze link naar Google Foto's

 

Met dank aan Cindy Lefever

 

Beste atleten, trainers, ouders, medewerkers en bestuurders,
Kortom, beste leden van de OEH-familie.

Namens het OEH-Bestuur wens ik jullie allemaal een gezond en sportief 2023 toe!

Jean-Pierre De Staercke,
Voorzitter OEH

Regenachtige Jumbomeeting zorgde voor heel wat sterke prestaties

 

Regen, wind, 15°C en een beetje zon. Dit waren de ideale weeromstandigheden voor een wintercross… Maar nee, 10 pupillen (8 meisjes en 2 jongens) trokken naar Machelen (Vlaams-Brabant) om het beste van zichzelf te geven op de Jumbomeeting (een pistewedstrijd en geen cross

MAIN SPONSOR

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com