OEH organiseert zijn eerste Quiz!

Op vrijdag 9 februari '24 organiseert Olympic Essenbeek-Halle zijn Algemene Quiz in zaal 'Lindegroen' te Buizingen.
De eerste editie voor OEH, maar het organiserende comité is niet aan zijn proefstuk toe en kan hiermee quizavond 10 aan het palmares toevoegen.

Zowel gelegenheidsteams als doorwinterde quizzers zullen op deze avond hun gading vinden.
Er is ruimte voor 30 quizteams van 4 personen.
Alle deelnemers krijgen een mooie prijs. De top 3 wordt extra in de bloemetjes gezet.

Deelname kost 20 euro per ploeg.
Inschrijven doe je via het volgende formulier:
https://app.twizzit.com/v2/public/form/14a4a460512b908cbb86db745d3331ad
Betaling gebeurd online bij het afronden van de inschrijving.

Hopelijk tot dan!

OEH Duorun & Walk Jonathan Sacoor Provinciedomein Huizingen Kom Op Tegen KankerJonathan Sacoor staat mee aan de start op zondag 3 december

Op zondag 3 december 2023 organiseer Olympic Essenbeek Halle de OEH Duorun & walk ten voordele van de drie OEH-teams die deelnemen aan de 100KM Run van Kom Op tegen kanker.

Bedankt aan iedereen om er een topeditie van te maken!

Het was een geslaagde editie dit mede dankzij de vele helpende handen die zich aangeboden hebben alsook de grote opkomst om te proeven van de lekkere mosselen.

Doe een gift voor Kom op tegen kanker

Een sportieve prestatie koppelen aan het goede doel? Dat is echt iets voor OEH. Daarom lopen wij op 17 maart 2024 - met maar liefst drie teams - mee met de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Zo tonen we niet alleen dat we kanker de wereld uit willen helpen, we geven het kankeronderzoek ook een echte boost. 


Om deel te nemen aan de 100km-run, zamelen we met de club het startgeld in.
Weet je dat het startgeld om met één team te mogen starten 2500 euro bedraagt?
En dat wij graag minstens met 3 teams aan de start willen komen?

Wil jij de OEH-teams helpen naar de startlijn van de 100km-run te rennen en daarnaast je steentje bijdragen aan broodnodig kankeronderzoek? Dan kan dat door een gift te doen via onze teampagina: https://www.komoptegenkanker.be/actie/code/340148126

De opbrengst gaat integraal naar kankeronderzoek met een positieve impact op het welzijn en de overlevingskansen van de patiënten. Bovendien zijn giften vanaf ¿40 per jaar tot 45% fiscaal aftrekbaar.

Alvast bedankt voor je steun en aanmoediging! 

OEH brengt de nodige creativiteit aan de dag

Ring Tv bracht verslag uit over de werken aan onze piste en hoe we oplossingen zoeken zodat iedereen kan blijven trainen.

Je kan de reportage bekijken via deze link:
https://www.ringtv.be/nieuws/er-wachten-olympic-essenbeek-halle-creatieve-maanden-nu-piste-provinciedomein-vernieuwd-wordt

Minister Ben Weyts kondigt officieel de werken aan onze piste

Maandag 11 september zijn de werken officieel gestart om onze 
atletiekpiste te vernieuwen.
De toplaag wordt volledig vernieuwd.
Dit is 1 van de 18 pistes die het komende jaar vernieuwd zal worden.

We hopen zo snel mogelijk te kunnen trainen op onze gloednieuwe piste. Ondertussen gaan de trainingen gewoon door mits wat aanpassingen!

Topprestatie van Timo Spits en Lucas Barra!

Gesteund door hun 2 trainingsmakkers Twan & Gauthier en hun vaste supporterskern trokken Timo Spits (2de jaars cadet) en Lucas Barra (1ste jaars scholier) naar het zonovergoten Gentbrugge voor het BK 800M. Dé opdracht was het verbeteren van hun PR, voor Timo betekende dit onder de 2'12"01
geraken, Lucas moest beter doen dan zijn 2'00"61. Allebei werden ze ingedeeld in reeks 2, de op zich "traagste" reeks van de 2 wat vooral voor Lucas een ontgoocheling was, want op wie kon hij zich nu richten om onder die magische 2'00" te geraken?

Beste atletiekvrienden,

Omwille van de opstart van de renovatie aan de atletiekpiste te Huizingen worden onze jeugdmeetings voorzien op 16/09 (VVBO meeting) en 17/09 (jeugdmeeting kan/ben) niet georganiseerd. Wij hopen jullie opnieuw te mogen ontmoeten op de vernieuwde atletiekbaan volgend zomerseizoen.

Het OEH bestuur.                                                                                            

                                       

                                        

 

                                                                                                                                                                                 

                                                                                                 

 

WA CHALLENGER TOUR – NABESCHOUWING - BMW L. LOUYET INTERNATIONALE ATLETIEKMEETING

 

Nationaal rekord of net niet ?

Atletiekmeeting van Olympic Essenbeek-Halle rolt de Top 100 wereldwijd binnen.

Terwijl de meeste Belgische top atleten zich in het Turkse Belek voorbereiden op het WK van het volgende weekend, koos Isaac Kimeli om in eigen land nog wat extra wedstrijdritme op te doen alvorens naar Budapest af te zakken.

Tijdens de eerste editie van de “International World tour Challenger” meeting in Huizingen heeft Isaac bij zijn aanval op het Nationaal rekord op de twee mijl, op een zucht het Belgisch record gemist. Alhoewel… Onze OEH-atleet kwam met zijn 8’14”96 amper acht honderdsten tekort om Mohamed Mourhit na 26 jaar zijn rekord te ontnemen al zijn er daaromtrent wat twijfels. De onduidelijkheid bestaat erin dat Mourhit volgens sommige bronnen ten tijde van dat rekord nog niet over de Belgische Nationaliteit beschikte. In dat geval neemt Isaac wel degelijk het rekord over van Miel Puttemans die exact 50 jaar geleden in Stockholm 8’16”31 klokte.

Michael Obasuyi deed het eveneens uitstekend voor eigen publiek. In zijn vertrouwde OEH-kleuren sprintte hij naar 13″65 en de winst op de 110m horden.

In het hamerslingeren leidde Vanessa Sterckendries een zeldzame nederlaag in eigen land. Met een sterke 66m95 mocht ze wel als derde mee het podium op. Doch ook hier was de Internationale tegenstand van zeer hoog niveau.

Verder nog een paar eervolle vermeldingen voor onze OEH atleten. Tuur Bras werd (52”99) werd zesde in een sterk Internationaal bezette 400m horden. Jitse Mievis (21”90) werd 11e op de 200m. en Jaan Bal sprong in het polsstokspringen over 5.00m. goed voor een 4e plaats.

Andere Belgische uitschieters waren o.a. Mariska Paerewyck, die voor het eerst in haar al lange loopbaan onder de 2’04”duikt. Op haar 34e vestigde zij op de 800m een nieuw persoonlijk rekord. Zij werd vijfde in 2’03”85.

De sterk bezette 1500m. werd gewonnen door de Amerikaan Cooper Teare in 3’35”52. Bij de vrouwen finishte Josette Andrews, eveneens uit de Verenigde Staten in een uitstekende 4’04”64. Shaun Maswanganyi ( Zuid Afrika) snelde ondanks de stevige tegenwind naar een toptijd (10”13) op de 100m. Kortom, teveel om op te noemen.

Er werden in Huizingen niet minder dan 16 nieuwe stadionrekords gevestigd. Opnieuw een bewijs van een ijzersterk deelnemersveld op alle proeven.

Meer dan 700 atleten uit 51 verschillende landen afkomstig namen uiteindelijk deel aan deze top editie.

Daar waar de OEH wedstrijd vorig jaar al verrassend sterk scoorde met een 141e plek op de Internationale wedstrijd ranking, scoort de meeting van afgelopen zaterdag in Huizingen momenteel een ongeziene 89e plaats wereldwijd. Olympic Essenbeek-Halle staat vanaf nu Internationaal op de atletiekkaart, hetgeen belooft voor de volgende edities.

Alle uitslagen kan u nalezen op www.oeh.be

 

                                                                                                          

                                                                                     Contact by e-mail: wact@oeh.be

 
MAIN SPONSOR

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com