EK Goud voor Dylan en Kevin Borlée

 

Veruit het beste EK ooit voor de Belgische atletiek met een stevige inbreng van OEH.

 

Onze OEH vertegenwoordigers hebben net het Europese indoorkamioenschap in Budapest achter de rug. Met gemengde gevoelens maar met veel vertrouwen voor de toekomst kunnen zij het indoorseizoen nu stilaan afsluiten.

Camille Laus werd op de valreep nog uit de halve finale van de 400m gelopen door onze landgenote Helena Ponette die in een snellere reeks was ingedeeld. De 53”10 van Camille volstond net niet om de reeksen te overleven. Toch een lichte ontgoocheling voor onze kapitein van de Belgian Cheeta’s.

Robin Hendrix kon de reeksen van de 3000m wel overleven, doch in de finale liep het niet zoals verwacht. Ondanks het feit dat hij goed gepositioneerd was moest hij halfweg toch de rol lossen. Het door de latere winnaar Jacob Ingerbrigtsen opgelegde tempo lag veel te hoog. Robin werd uiteindelijk 10e in 7’50”4. Robin was hiermee niet tevreden. Nochthans was hij voor de wedstrijd nog vol vertouwen. Al bij al mag Robin toch terugblikken op een geslaagde indoorcampagne.

Het orgelpunt moest echter nog komen. In de 4 X 400m deden onze tornado’s waar weinigen nog in geloofden, nl. voor de derde maal een gouden medaille pakken op het E.K. Het Belgisch viertal aan de start bestond uit Alexander Doom, Julien Watrin en onze broers Dylan en Kevin Borlée.

Dylan Borlée had als startloper wellicht de moeilijkste opdracht, nl. overeind blijven in het gedrum op de korte 200m indoorpiste. Ei zo na werd hij alsnog in een valpartij betrokken doch hij bracht de stok heelhuids, weliswaar met wat achterstand aan de wissel. Alexander Doom kon de opgelopen achterstand al stevig verkleinen en ploegkapitein Kevin Borlée liep als derde loper het gat in de laatste rechte lijn helemaal dicht. Hij gaf de stok in quasi ideale omstandigheden door aan slotloper Julien Watrin die in de vorm van zijn leven de klus magistraal wist af te maken. Er stond geen maat op zijn laatste honderd meter. Erop en erover! De Europese titel voor onze Belgian Tornado’s kwam niet meer in gevaar.