2 nationale records voor onze OEH afstandslopers

 

Het superweekend van OEH werd magistraal op gang geschoten door Robin Hendrix. Na eerder deze maand de EK limiet op de 3000m te hebben gelopen ging hij tijdens de “David Hemery Valentine Invitational” in Boston resoluut voor een superchrono op de ongebruikelijke 5000m. Robin verraste vriend en vijand door na 25 rondjes af te ronden in 13’17”45. Niet alleen een persoonlijke besttijd , zowel indoor als outdoor, maar tevens een verbetering met 3 seconden van het 47 jaar oude Nationale rekord dat op naam stond van Miel Puttemans.

Iets dichter bij huis stond Simon Debognies aan de start van de “Groet uit Schoorl”, een populaire 10km. stratenwedstrijd in Noord Holland. Van bij de start nam Simon de wedstrijd in handen en legde een verschroeiend tempo op. Na een lange solotocht op het golvende parcours klokte Simon een eindtijd van 27’48. Goed voor een persoonlijke besttijd en een parcoursrecord. Hiermee stelt hij tevens het vorige Belgische rekord van Bashir Abdi ( 28’07) een stuk scherper.

Helemaal bij huis stond de Cross Cup van Diest op het programma. Isaac Kimeli die net terug was uit Spanje had geen moeite om zijn statuut van favoriet waar te maken. Enkel Dorian Boulvin en Guillaume Grimard konden het hoge tempo van Isaac  volgen. Op het eindschot van Isaac stond echter geen maat. Hiermee verstevigt Isaac niet alleen zijn leidersplaats in de Cross Cup maar pakt hij meteen ook de titel van Vlaams kampioen.

Van een topweekend gesproken!