4x200 te Gent - IFAM en Belgisch kampioenschap

Terwijl onze 4X200 relay-teams zich mentaal aan het voorbereiden waren op hun race heeft Camille Laus opnieuw een uitstap gemaakt op de voor haar relatief nieuwe afstand nl. de 800m.

Op de IFAM indoor meeting in Gent ging het voor Camille al een stuk vlotter dan vorige week. Camille klokte af in  een verdienstelijke 2’05”98, meteen goed voor een persoonlijke besttijd.

Op de 60m spurt behaalden Dora De Haeseleer (7.72) en Dag-Ferene Van Cappellen (8.38) knappe prestaties. Op dezelfde afstand lieten onze mannen zich niet onbetuigd. Hannes Huyck spurtte naar 7.02, Siemen Masure 7.08 en Gert-Jan Demeur klokte af in 7.32.

 

 


Met 8.64 in de reeksen verbeterde Angel Agwazie zich in de finale  met een eindtijd van 8.59 op de 60mH.

Jonathan Sacoor (48.63) en Tuur Bras (49.69) kwamen uit op de 400m.

Alweer in Gent, doch dan op de Belgische kampioenschappen 4X200m werden OEH zowel bij de mannen als bij de vrouwen kans op een medaille toebedeeld.

Bij de mannen liep het echter al een beetje fout bij de inschrijving waar OEH verkeerdelijk een “masters” besttijd werd toebedeeld en zodoende in de zwakste reeks terechtkwamen. Geen rechtsreekse tegenstand dus maar solo toch nog goed voor een sterke eindtijd van 1’28”92. Spijtig genoeg net niet voldoende voor een medaille maar wel voor een nieuw clubrecord.. Vierde eindtijd was het verdict op slechts vier honderdsten van de bronzen plak.  Mits een correcte reeksindeling was een medaille een quasi zekerheid geweest. De podiumplaatsen gingen naar Lyra, KAA Gent en ASV Oudenaarde.

Bij de vrouwen was het bijzonder spannend tot in de laatste meters. OEH ( 1’40”52) nam in een prangende eindsprint uiteindelijk de bovenhand op AC Waasland in de strijd voor de zilveren medaille en een nieuw clubrecord. Racing Gent was ongenaakbaar en kaapte de titel weg  in 1’37”31.

De beide nog vrij jeugdige OEH teams bestonden uit :

-Vrouwen : Martina Weil Restrepo / Dora Dehaeseleer / Ines Gbedassi en Elise Laser.

-Mannen : Hannes Huyck / Siemen Masure / Bjirsen Deherder en Tuur Bras.

 

Met dank aan Serge voor het  verslag