PK Aflossingen Vlaams-Brabant 

De 4x100 meter ploegen trapten het provinciaal kampioenschap estafettes van Vlaams-Brabant 2022 af. Héloïse Loiseau, La-My Loenders, Lotte Seghers en Ellen Seghers verdedigden onze club bij de scholieren vrouwen en dat leverde al meteen een eerste medaille op voor OEH. Tijdens hun wedstrijd werden ze aangemoedigd door hun vriendin Fé Spits en ook nog door de pupillen meisjes en jongens aan wie ze training/kamp geven. Uiteindelijk eindigden ze in 53’’7 knap 3de, een kleine verbetering van hun vorige tijd!


Vorig jaar eindigen de vrouwen van OEH tweede achter de vrouwen van RCT zowel op de 4x100 meter AC als op de 4x200 meter AC. Dit jaar wouden ze hun revanche nemen en dat deden ze met verve. Ze pakten voor RCT de provinciale titel op de 4x100 meter én op 4x200 meter. Dora De Haseleer, Ines Gbedassi, Merel Bras en Dinha Moyeya wonnen de 4x100 meter in 49’7. Dinha, Inès, Dora en La-My wonnen later op de dag de 4x200 meter in 1’44’’8.

Dan was het de beurt aan de 12 pupillen meisjes en jongens om hun aflossingen te lopen. Twee meisjesploegen en één jongensploeg namen zowel aan de 4x60 meter als aan de 3x600 meter deel.

De eerste meisjesploeg bestond uit Livia Baeck, Alicia Rosez, Léa Dumont en Jade Van den Bogaert. Ze eindigden 10de in 41’9. Een sterke prestatie als je weet dat ze nog nooit samen hebben gelopen.

De tweede meisjesploeg bestond uit Alexia De Clippel, Lore Mommaert, Lore Demol en Anaëlle Struys. Deze vier meisjes hoopten om in Vilvoorde de provinciale titel te pakken én het clubrecord van 8 jaar geleden te breken. Ze liepen uiteindelijk naar een schitterende tweede plaats met een tijd van 35’’4. Maar ze hebben hun tijd met 1’’2 verbeterd en daarmee hebben ze de 7de beste tijd van Vlaanderen! Ze strandden op (maar) 40 honderdsten van het clubrecord dat dus zeker haalbaar is. Ze krijgen nog een kans om het record in Nijvel op 24 september te breken. We wensen jullie alvast veel succes meisjes!

Bij de jongens liepen Siebe De Backer, Jacob Cornelis, Samuel Baeck en Swat Roelens samen naar een mooie 3de plaats in 36’7 en dit zonder veel aflossingstrainingen. Bovendien werd deze ploeg pas de dag ervoor samengesteld!

Twee uur later moesten de pupillen zich klaar maken om hun tweede aflossing te lopen, de 3x600 meter. Bij de meisjes liepen Léa, Livia en Jade, ondanks de vermoeidheid in de benen na een week atletiekkamp, naar een mooie 9de plaats in 7’39’’1. Lore, Anaëlle en Alexia knokten zich naar een knappe 5de plaats in 6’24’’7. Bij de jongens volgden Samuel, Siebe en Swat het voorbeeld van de cadetten jongens van OEH en vochten de hele tijd vooraan in de wedstrijd om uiteindelijk 2de te eindigen in 6’00’’9.

Daarna was het tijd voor de lange afstandsaflossingen. Bij de cadetten jongens mikten Timo Spits, Lucas Barra, Twan Roelens en Gauthier Loiseau op de hoogste trede van het podium op de 4x800 meter. Aangezien er maar 3 ploegen ingeschreven waren was (zonder ongelukken) een medaille sowieso al binnen. Ze knokten zich uiteindelijk met veel aanmoedigingen van de andere OEH-atleten naar een mooie 2de plaats in een tijd van 9’00’’3.

Ook de OEH-masters kwamen naar jaarlijkse traditie in grote getale naar het PK-aflossingen.

Bij de heren was de eerste wedstrijd de 4x100m, waarbij Bert De Brouwer, Jonas De Clippel, Bart Walckiers en Nicolas Mainil de provinciale titel meepikten in een mooie 57”9, een nieuw clubrecord. Voor de 4x200m nam Peter Rooseleers de plaats in van Bart en hier werd OEH 2e, maar wel eerste M35 ploeg. 2’12”9 is ook goed voor een nieuw clubrecord.

Op de 4x800m kwamen 2 ploegen op de piste. Kurt Swalens, Cedric Van Meerbeeck, Yves Buelinckx en Sam Moureau werden 2e masterploeg in een tijd van 9’45”8 en PK M40. Ook hier een nieuw clubrecord.

De 2e ploeg op de 4x800m was een eerbetoon aan Jean Basteleus. Samen met de 3 zonen, Erik, Peter en Gunter liepen ze de aflossing in 14’33” en werden hiermee 3e. PK bij de M45.

De laatste afstand werd de 4x1500m, waarbij Nico Ringoet, Bart Walckiers, Peter Rooseleers en Gunter Basteleus in een tijd van 22’54”7 2e werden.

 

Bij de dames kwamen Nathalie Lot, Sandra Clement, Patricia Vanwachtendonck en Sara Hemmerijckx aan de start van de 4x200m en de 4x400m. Ze liepen de afstanden respectievelijk in 2’42”3 en 6’15”5. Hiermee werden zij 2 keer eerste en PK W35.

Ook de dames W65 met Magda Avau, Clairette Laus, Anne-Marie De Smedt en Gerda Mertens werden op de 4x200m PK in hun leeftijdscategorie in een tijd van 2’53”2, goed voor een nieuw clubrecord en een verbetering van het Belgisch record in Clubverband.

Hilda-Ann Foster verving Magda Avau voor de 4x800m. In een tijd van 14’48”3 werden zij 3e en PK in de categorie W65. Niet alleen een nieuw clubrecord, maar ook een nieuw Belgisch record.

Ook naar jaarlijkse traditie werd er achteraf met een plaatselijk biertje of Cava teruggekeken op de afgelopen dag.

 

Foto’s Cédric Loiseau: https://www.instagram.com/cedricloiseauphotography/

Foto’s Danny Baut : https://photos.google.com/share/AF1QipMlrzWqFPLEyJKUSl3ZkCzi8CvfisUkhRjGfJMacRICFPru4nmSdx5fgJUYiSG22Q?key=SkJRdG5oemtxUTN2SkJycDlvamVQY3ZSUnFBaEJR

Foto’s Vincent Schérer : https://photos.app.goo.gl/oLRiKYUpHWyYNaZRA