OEH-dames in top 10

Twee van onze clubgenoten hebben knappe top 10-plaatsen behaald op de Belgische Kampioenschappen Veldlopen, die op zondag 6 maart in het intussen traditionele Park van Laken werden betwist. Amper een paar dagen voor de Internationale Vrouwendag waren het twee van onze dames die tekenden voor dit mooie resultaat: Paulien Nelissen werd 10e in de korte cross, Yana Pauwelyn deed met haar 9e plaats nog één plekje beter in de wedstrijd voor junioren dames. Bij de mannen legde Philip Cortvriendt beslag op een meer dan degelijke 18e stek in de korte cross.

 


Geen Isaac Kimeli, Robin Hendrix of Simon Debognies aan de start van de slotmanche van het CrossCup-criterium. Zij hebben andere doelen in dit goed gevulde atletiekseizoen. Overigens viel er dit jaar in het algemeen ietsje minder OEH-rood dan gewoonlijk te bespeuren onder de bollen van het Atomium. Zij die er wél waren lieten het niet aan hun hart komen en verdedigden vol overgave onze mooie clubkleuren. Zo kwam, naast Paulien Nelissen, ook master Nele Degroote (W40) in actie op de korte cross bij de dames. Te midden van het overwegend (veel) jongere geweld liep Nele naar een mooie 65e plaats. Julie Janssens kwam als 16e over de streep bij de scholieren meisjes uit 2005, bij de cadetten meisjes liepen Danaë Loubers (34e, geboortejaar '08) en Eglantine De Coninck (19e, '07) een knappe wedstrijd. Lucas Barra liep naar een 35e stek bij de cadetten jongens uit '07.

Vier van onze OEH-jongens kwamen aan de start bij de miniemen: Vince Hollevoet (74e) en Massimo Ranieri (89e) bij de eerstejaars, Lander Steenhouwer (46e) en Lucas De Backer (56e) bij de boys uit '09. In de pupillenreeksen waren onze meisjes dan weer in de meerderheid: Marine Dumalin werd 19e bij de eerstejaars, Alexia De Clippel (49e), Anaëlle Struys (60e), Lore Demol (62e) en Helena Bontridder (66e) verdedigden de OEH-eer bij de dametjes geboren in 2011. Bij de jongens uit datzelfde jaar kwam Siebe De Backer erg knap als 23e over de finish.

Ook een dikke bravo aan onze kangoeroes Lou Dael, Lyv DaelHeleen Mylle, Tobe Hellings, Robbe Janssens, Raphaël Renard en Finn Reunes en aan de benjamins Jana De Backer, Emma Peleman, Jana Hellings, Yuna Van Bienst, Louise Engels, Stella Lemmens, Camille De Clippel, Bobbes Verschelden, Abel Pepe, Matteo Ranieri, Emiel Bontridder, Miro Wauters en Ruben Mylle.

UITSLAGEN

Foto's: Danny Baut