Goud voor miniem Ward Maillard

Eén provinciale titel, een pak mooie ereplaatsen en een gezellig grote bende van onze allerjongste clubgenoten aan de start bij de kangoeroes en benjamins. Stuk voor stuk mooie resultaten en knappe prestaties waardoor de passage van OEH op de Provinciale Veldloopkampioenschappen, op zondag 16 januari in Gooik, allerminst onopgemerkt bleef. Wat we verder ook nog opgemerkt hadden: er was een beetje modder. Een beetje maar...

 


Bij de kangoeroes en benjamins worden, zoals bekend, geen uitslagen opgemaakt, maar dat weerhield zo'n 40-tal van onze jongste atleten niet om 580m lang het allerbeste van zichzelf te geven in de Gooikse blubber. Dikke proficiat dan ook aan Heleen Mylle, Louiza Slimani, Roma Smet, Jana De Backer, Sue Dedobbeleer, Emma Peleman, Lily Bonjean, Camille De Clippel, Jana Hellings, Ellen Hendrickx, Stella Lemmens, Elien Mosselmans, Yuna Van Bienst, Vinz Arnoes, Paul Bontridder, Tobe De Borger, Tobe Hellings, Robbe Janssens, Raphaël Renard, Finn Reunes, Alexis Troch, Lex Vandercammen, Loïc Van der Meulen, Samuel Verlinden, Liam Yabada Steegmans, Arthur Belsack, Leon Eeckhout, Seppe Herinckx, Bruno Kintz Azzam, Tiago Cruz Van De Maele, Tuur Vandevelde, Bobbes Verschelden, Emiel Bontridder, Jesse Decuyper, Alex Ertveldt, Sam Khouri, Ruben Mylle, Jules Van Driessche en Miro Wauters.

Vanaf de pupillen wordt er wél om de plaatsen en prijzen gelopen en bij de eerstejaars meisjes wist Marine Dumalin (3e) meteen een bronzen plak binnen te halen voor onze club. Donia Shatzadeh kwam als 25e over de streep, voor Maé Mottard (27e) en zus Sarina Shatzadeh (28e). In reeks 2 finishte Anaëlle Struys (7e) mooi in de top 10. Alexia De Clippel werd 12e en ook Talle Verschelden (15e), Mayra Verlinden (18e), Katrijn Devillé (23e) en Helena Bontridder (24e) liepen een knappe wedstrijd. Nog een top 10-plaats was er voor Samuel Baeck (6e) in de eerste race bij de jongens, Jax Van Hoorebeeck finishte als 20e. Swat Roelens (4e), Siebe De Backer (7e), Maxim Borremans (16e) en Vinz Francken (33e) lieten het OEH-rood dan weer schitteren bij de tweedejaars.

Datzelfde OEH-rood schitterde vervolgens ook bij de miniemen. Een sterke Ward Maillard won zowaar de race bij de eerstejaars en stak zo de provinciale titel op zak. In dezelfde wedstrijd eindigde Kobe Vergeylen op de 25e plaats, Vince Hollevoet werd 27e en Mats Baggerman 33e. Bij de miniemen 2 noteerden we de kanppe prestaties van Lander Steenhouwer (13e), Lucas De Backer (18e) en Brecht Devillé (26e).

(lees verder onder de foto's)

             

Bij de cadetten meisjes ging Eglantine De Coninck met een puike 5e plaats net haar één jaar jongere trainingsmaatje Danaë Loubers (6e) vooraf. Beide dames mochten wel het podium op om een bronzen medaille op te halen in hun eigen leeftijdscategorie. In de tweede reeks bij de cadetten jongens wist Lucas Barra zich nog net de top 10 binnen te wurmen en werd Twan Roelens kort na zijn ploegmakker mooi 11e. In de scholierenwedstrijd voor meisjes legde Julie Janssens beslag op de 4e stek, goed voor een 2e plaats bij de tweedejaars. Cobe De Braeckenier werd in dezelfde categorie bij de jongens 14e. Bij de senioren heren eindigde Timo Maekelbergh als 15e in de korte cross, terwijl Philip Cortvriendt brons pakte op de lange afstand en Jasper Allonsius in diezelfde race als 8e over de finish kwam.

En ook onze masters waren met een mooie delegatie naar Gooik afgezakt. Nele Degroote (7e) en Sara Hemmerijckx (11e) trotseerden het zware parcours bij de dames, bij de heren was Yves Buelinckx (9e) de snelste clubgenoot, voor Jeroen De Greef (18e), Sam Moureau (22e), Cedric Van Meerbeeck (25e) en Gunter Basteleus (29e). In de M50-categorie maakten Kurt Swalens (14e), Peter Basteleus (17e) en Bert De Brouwer (28e) het mooie, modderige OEH-plaatje helemaal compleet.

UITSLAGEN

Foto's: Danny Baut, Jolien De Cock, Pieter Mylle, Wen Steenhouwer