Obasuyi wervelend naar Tokio

Drie nationale titels, drie zilveren medailles en ook nog twee keer brons: de Allianz Belgian Championships - zoals het BK tegenwoordig heet - van afgelopen weekend in het Brusselse Koning Boudewijnstadion zijn andermaal bijzonder succesvol gebleken voor onze club. Grootste uitblinker op de Heizel was zonder discussie 'onze' Michael Obasuyi, die op de 110m horden niet alleen de nationale titel pakte, maar zich met een nieuw PR van 13"32 meteen ook rechtstreeks kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokio. Naast Obasuyi werden ook Tuur Bras en Vanessa Sterckendries (opnieuw) Belgisch kampioen.

 


Het was op zaterdagochtend tijdens de allereerste wedstijd van het BK-weekend al onmiddellijk prijs voor OEH. Het eerste goud werd uitgereikt in Kessel-Lo, waar Vanessa Sterckendries overduidelijk de beste was in het hamerslingeren bij de dames. Met een stevige 68m81 haalde Vanessa haar zoveelste opeenvolgende titel binnen, we zijn eerlijk gezegd de tel een beetje kwijtgeraakt.

Op zondag wist ook Tuur Bras zijn nationale titel op de 400m horden te verlengen. Op redelijk overtuigende wijze bovendien, want met zijn 50"58 zette Tuur meteen ook een nieuw persoonlijk record op de tabellen. Dat laat ook het allerbeste vermoeden voor het EK U23 dat op 8 juli van start gaat in de Estse hoofdstad Tallinn. Met die nieuwe besttijd moet een finaleplaats op dat EK voor beloften toch wel tot de mogelijkheden behoren.

Ook van de partij straks in Tallinn is Michael Obasuyi, die dé topprestatie op deze nationale kampioenschappen afleverde. Het goud lag in de lijn der verwachtingen, maar in een zinderende 110m horden verbaasde Michael iedereen - wellicht ook zichzelf - door met 13"32 niet alleen een stevig nieuw PR neer te zetten, maar tegelijk ook te voldoen aan het Olympische minimum voor Tokio. Zo reizen er straks maar liefst 8 (!) OEH'ers af naar Japan. Met zijn nieuwe toptijd maakt Michael trouwens ook een heel goeie kans op de Europese beloftentitel in Tallinn. First things first!

Jonathan Sacoor moet volgende week op dat EK U23 óók wel in staat geacht worden om het podium te halen. Sacoor moest in de 400m-finale wel zijn meerdere erkennen in seizoensrevelatie en collega-Tornado Alexander Doom, maar pakte toch mooi het zilver in een zeer degelijke 46"06, net voor ploegmaat Dylan Borlée (46"08), die dus ook nog mee op het podium mocht. En nog op de 400m, maar dan bij de dames, was er ook een zilveren plak voor Camille Laus (53"13).

Sarah Vermeir mocht na het speerwerpen bij de dames eveneens het podium op: haar worp van 43m54 was goed voor de 2e plaats. En tenslotte pakte ook Lindsey De Grande nog een bronzen medaille op de 1.500m in een tijd van 4'17"92. Lindsey draaide de hele race vlot mee in een kopgroepje van drie, maar moest het in de eindspurt nipt afleggen tegen (nieuwe kampioene) Elise Vanderelst en Sofie Van Accom.

Alle uitslagen, ook die van alle andere OEH'ers op het BK, kan je hier raadplegen.