Meteen Olympische limiet bij 10.000m-debuut

Amper een week nadat hij in de Container Cup bijna de loopband aan gruzelementen liep, zorgde Isaac Kimeli in een nochtans koud en winderig Stockholm voor alweer een heel straffe stoot. Op de '25 laps to Tokyo', een speciaal ingerichte kwalificatierace in het iconische Olympiastadion van de Zweedse hoofdstad, snelde een beresterke Kimeli bij zijn debuut op de 10.000m meteen naar de overwinning. Dat deed hij bovendien in een fenomenale chrono van 27'22"70, niet alleen de tweede snelste Belgische tijd ooit op die afstand (na de niet echt onbesproken Mohammed Mourhit), maar ook een pak onder de limiet (27'28"00) voor de aanstaande Spelen in Tokio en het WK 2022 in Oregon.

4x400m-teams geplaatst voor WK 2022

Vier van onze OEH-teamgenoten - Camille Laus, Dylan en Kevin Borlée en Jonathan Sacoor - maakten afgelopen weekend deel uit van het Belgische team op de World Athletics Relays in het Poolse Chorzów. Op het officieuze wereldkampioenschap voor aflossingsploegen behaalden zowel de Belgian Cheetahs, de Belgian Tornados als onze nationale Mixed Relay-ploeg het vooropgestelde doel: een plek in de finale en daardoor ook rechtstreekse kwalificatie voor het WK Atletiek van 2022 in Eugene, in de Amerikaanse staat Oregon. In de finales op zondag konden de Belgische teams geen vooraanstaande rol opeisen, al greep de gemengde ploeg met een 4e plek maar net naast een medaille.

 

"Trots en tevreden"

Thomas De Bock heeft afgelopen zondag in het Nederlandse Enschede een toptijd neergezet op de NN Mission Marathon, een race die speciaal werd georganiseerd om elite-atleten de kans te geven zich te kwalificeren voor de Olympische marathon op de Spelen in Tokio. Thomas kwam als 17e over de finish in een nieuw persoonlijk record van 2u11'54", minder dan een halve minuut boven de Olympische limiet van 2u11'30" én bijna drie minuten sneller dan zijn vorige besttijd.

"Uiteraard ben ik trots en tevreden met dat nieuwe PR, maar toch blijf ik ook met gemengde gevoelens achter. De topsporter in mij was immers erg graag onder die limiet gedoken. Puur mentaal was dat een hele opsteker geweest", verklaarde De Bock bij Atletieknieuws en op HLN.be.

Blije gezichten op OEH-sportkamp

Het eerste sportkamp van 2021 is achter de rug: zo'n 60 enthousiaste kinderen genoten in de tweede week van de voorbije paasvakantie vijf dagen lang van sport en spel. Het zonnetje was maar half op de afspraak, maar dat kon de pret niet bederven. Elke dag kregen we lachende gezichten te zien, ook al vertoonden die naarmate de week vorderde ook wat tekenen van gezonde vermoeidheid.

Een sportstage organiseren in deze coronatijden is niet vanzelfsprekend, maar door het goed bewaken van de bubbels, duidelijke afspraken i.v.m. afzetten en ophalen van de kinderen en het meermaals per dag ontsmetten van kleedkamers, toiletten, eetruimtes en materiaal, zijn we er toch in geslaagd het kamp op een veilige én prettige manier te laten plaatsvinden.

Vanuit de club willen we alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en inzet en alle (groot)ouders voor het vertrouwen. En natuurlijk verdienen ook alle trainers, begeleiders en andere 'helpende handen' een dikke merci!

In de zomervakantie organiseert OEH opnieuw twee atletiekkampen. Het sportkamp van eind augustus is al volzet, maar voor dat van begin augustus (2/8 t.e.m. 6/8) kan je nog steeds inschrijven! Meer info vind je hier.

Lekker eten én OEH steunen: win-win!

Na het grote succes van onze vorige take away, vliegt het feestcomité van OEH er eind deze maand nogmaals in voor een tweede editie: onze lente-take away op vrijdag 30 april 2021. Afhalen gebeurt op coronaveilige manier in 't Olympicske (de witte tent op onze atletiekpiste in Huizingen) van 18 tot 20 uur.

Deze keer heeft u de keuze uit lasagne bolognese, vol-au-vent, plat spécial en vegetarische spaghettisaus (+ een pak pasta). Ook iets drinken? Dat kan, want samen met wijnhandel VINENCO zochten we een mooie selectie lekkere wijnen uit.

We hopen dat onze leden, hun families, vrienden en andere sympathisanten van onze club even enthousiast bestellen als vorige keer. Want we doen er niet flauw over: in deze moeilijke coronatijden zonder inkomsten uit meetings, eetfestijnen en onze clubtent 't Olympicske, is alle steun via initiatieven als deze take away meer dan welkom. Dus lekker eten én tegelijk jouw geliefde club steunen? Gewoon doen!

Bestellen kan tot woensdagavond 21 april 2021, in het clubsecretariaat op de piste of heel makkelijk (en coronaproof) via dit bestelformulier.

Alvast bedankt!

Merci voor alles, Jos

Met grote droefheid vernamen we aan het begin van het paasweekend dat OEH-trainer Jos De Becq op vrijdag 2 april is overleden na een slepende ziekte. Jos was enkele dagen voordien pas 69 jaar geworden. Jos was één van de oprichters van Joggers Beersel, in die rol ook één van de drijvende krachten achter de Lentejogging in Dworp en door zijn inzet en enthousiasme voor de loopsport een bekend en graag gezien figuur in het joggingmilieu van onze regio. De voorbije jaren was Jos ook actief als trainer in de jeugdwerking van onze club. We zullen hem missen.

Langs deze weg wil het OEH-bestuur, in naam van de hele club, zijn steun en medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Jos.

Welkom BMW Louyet, bedankt Group S

BMW Louyet, de bekende autogroep met een vestiging in Sint-Pieters-Leeuw, wordt vanaf het komende zomerseizoen hoofdsponsor van Olympic Essenbeek Halle. Vorige week werd, in aanwezigheid van OEH-ploegkapiteins Isaac Kimeli en Vanessa Sterckendries, een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar ondertekend. Bijzonder goed nieuws voor onze club, nadat eerder ook al Group S, onze andere hoofdsponsor, al had toegezegd om OEH te blijven ondersteunen. Ook nevensponsor De Slaapadviseur en veel van onze 'kleinere' partners blijven aan boord. Waarvoor dank!

 

 

Geen wedstrijd, maar individueel lopen mag

In normale tijden zou op zaterdag 20 maart het joggingseizoen in onze streek geopend worden met de Lentejogging in Dworp, een loopklassieker die OEH sinds enkele jaren organiseert in samenwerking met de bevriende joggingclubs Leeuwerik en JC Oetingen. Intussen weten we allemaal al dat we helaas niet in normale tijden leven. Door corona ook geen Lentejogging in de 'gewone' wedstrijdvorm dus, maar we kregen van de gemeente Beersel (waarvoor dank!) wel de toelating om een mooie, pittige omloop van zo'n 8,5 km te bepijlen die de leden van de organiserende clubs dit weekend individueel of in kleine, coronaveilige groepjes kunnen afleggen.

De pijltjes hangen er op vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 maart (tot 17 uur). Start en aankomst bevinden zich in de onmiddellijke omgeving van Zaal Ons Huis, Vroenenbosstraat 4 in 1653 Dworp. Of je het parcours nu één, twee of meerdere keren aflegt, bepaal je helemaal zelf. Tijden en foto's delen op je sociale media? Graag! Vergeet dan de hashtags #oeh en #privatelentejogging niet.

Veel loopplezier! Hou het veilig.

Mogelijk nieuwe datum voor PK en BVV

Door de onduidelijkheid omtrent de timing van mogelijke versoepelingen vanuit de overheid, heeft de Vlaamse Atletiekliga (VAL) afgelopen week beslist om alle wedstrijden in de maand april te annuleren. Dat houdt ondermeer in dat er ook dit jaar geen Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen (voorzien in het weekend van 17 en 18 april), noch Provinciale Kampioenschappen Alle Categorieën (24 en 25 april) georganiseerd zullen worden. Afhankelijk van verdere overheidsbeslissingen in verband met de heropstart van sportcompetities, zal de federatie nog wel de mogelijkheid onderzoeken om beide evenementen eventueel een nieuwe plaats op de kalender te geven.

Het volledige communiqué van de VAL kan je hier lezen.

Isaac Kimeli pakt zilver op EK Indoor

Wat een fantastisch atletiekweekend hebben we achter de rug! Team Belgium keerde met maar liefst 5 medailles terug van de Europese Kampioenschappen in zaal in het Poolse Toruń. Nafi Thiam en Noor Vidts zetten op vrijdag al de toon met goud én zilver op de vijfkamp, Elise Vanderelst werd één dag later erg knap Europees kampioene op de 1500m en de beloftevolle hoogspringer Thomas Carmoy zweefde in de ochtendsessie op zondag over 2m26 naar brons. Mooi, heel mooi zelfs, maar helemáál wild werden we toen Isaac Kimeli op zondagavond zomaar naar zilver snelde op de 3000m. Wat een race! Wat een atleet! En 't is ene van ons...

 

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com