Mixed relay en Kimeli bijten spits af

Vandaag starten we onze Tokio Telex, waarin we de prestaties van onze OEH-atleten op de Olympische Spelen in het verre Japan zo goed mogelijk trachten te volgen. Maar liefst 8 clubgenoten komen straks in actie op het allergrootste sportfeest ter wereld. Uniek voor onze vereniging en uiteraard supporteren we vanuit Halle, Huizingen en omstreken keihard mee voor Camille Laus, Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Jonathan Sacoor, Michael Obasuyi, Robin Hendrix, Isaac Kimeli en ook alle andere atleten van Team Belgium!

Het was even wachten op de atletiekwedstrijden, maar vanaf vrijdag 30 juli beginnen we er eindelijk aan! De 4x400m mixed relay-ploeg (met wellicht Camille, Dylan en Kevin aan de start) mag omstreeks 13 uur (Belgische tijd) de spits afbijten. Ongeveer een halfuurtje later is het dan de beurt aan Isaac Kimeli in de rechtstreekse finale van de 10.000m.

Via Sporza kan je alles live volgen, hou ook de OEH-facebookpagina in de gaten voor updates.

Succes iedereen! Go for gold!

OEH-leden nemen gratis deel

Op zaterdag 11 september 2021 organiseert OEH de VVBO Jumbo-meeting voor pupillen en miniemen, met de zeer gewaardeerde steun van De Slaapadviseur, trotse shirtsponsor van onze jongste atleten.

Tijdens de meeting vindt ook het PK polsstokspringen voor miniemen plaats.

 

De verschillende disciplines en het tijdschema kan je hier raadplegen.

Deelname aan deze meeting is volledig gratis voor de eigen OEH-atleten. Vooraf inschrijven, via atletiek.nu, is wel vereist.

 

 

Obasuyi en Sacoor klaar voor Tokio

Team Belgium is afgelopen week met maar liefst vijf medailles (1x goud, 4x zilver) teruggekeerd van het Europees Kampioenschap voor beloften (U23) in Tallinn. Twee van die zilveren plakken werden behaald door atleten van onze club: Jonathan Sacoor op de 400m en Michael Obasuyi op de 110m horden. Beide heren hebben de goeie vorm duidelijk te pakken en dat is uiteraard alleen maar goed nieuws met het oog op de Olympische Spelen die binnen een tiental dagen al van start gaan. Watch out, Tokyo! Here we come!

 

Obasuyi wervelend naar Tokio

Drie nationale titels, drie zilveren medailles en ook nog twee keer brons: de Allianz Belgian Championships - zoals het BK tegenwoordig heet - van afgelopen weekend in het Brusselse Koning Boudewijnstadion zijn andermaal bijzonder succesvol gebleken voor onze club. Grootste uitblinker op de Heizel was zonder discussie 'onze' Michael Obasuyi, die op de 110m horden niet alleen de nationale titel pakte, maar zich met een nieuw PR van 13"32 meteen ook rechtstreeks kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokio. Naast Obasuyi werden ook Tuur Bras en Vanessa Sterckendries (opnieuw) Belgisch kampioen.

 

Afscheid van een kampioen

In hetzelfde weekend dat een aantal van onze atleten titels en medailles pakken op het Belgisch Kampioenschap, moet onze club met pijn in het hart afscheid nemen van een groot kampioen.
 
Op vrijdagavond 26 juni overleed onze vriend Henri Lenoir, één van onze beroemde super-masters en winnaar van ontelbare medailles op BK's, EK's en zelfs WK's. Henri was net 89 geworden. We zullen zijn enorme gedrevenheid, pakken goede raad maar vooral zijn glimlach missen... Rust zacht, Henri.
 
Heel OEH wenst de familie en vrienden van Henri veel sterkte.
 
Hier vinden jullie de rouwbrief.
 
 
 
 
 
 
 

Op dinsdag 15 juni werd er door het comité van masters en recreanten een kleine meeting georganiseerd voor deze OEH-leden, zodat het wedstrijdgevoel nog eens kon gesmaakt worden. Deze avond werd unaniem als zeer positief beschouwd in deze moeilijke periode. Marc zorgde voor mooie foto's - waarvoor dank! - die je hier kan terugvinden.

Yves Buelinckx Belgisch kampioen berglopen

In onze rubriek ‘Sprintjes’ gieten we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen in een beknopt overzicht. Zo blijf je op elk moment op de hoogte van wat er allemaal beweegt en leeft binnen OEH.

 

Sterckendries benadert eigen BR

Zonder een aantal toppers die in volle voorbereiding zitten op de Olympische Spelen van Tokio, maar mét 5 OEH'ers in de ploeg, is de Belgische selectie er afgelopen weekend in het Roemeense Cluj-Napoca in geslaagd om het behoud af te dwingen in de 1st League van van de European Team Championships. Dat is de tweede afdeling van de Europese competitie voor landenteams. Met een 10e plaats eindigde België net boven de degradatiestreep. Eén van de Belgische blikvangers in Roemenië was onze Vanessa Sterckendries, die in het hamerslingeren 2e werd met een mooie worp van 69m48, amper een half metertje verwijderd van haar eigen Belgische record (69m91).

 

Obasuyi en Bras naar EK U23

In onze rubriek ‘Sprintjes’ gieten we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen (of in dit geval weken) in een beknopt overzicht. Zo ben je altijd mee met wat er allemaal leeft binnen onze club. Het was echter al een tijdje geleden - onze excuses - dat je hier wat nieuws vanop de atletiekpistes kon lezen. Zet je dus maar stevig in de startblokken voor een extra lange editie van 'Sprintjes'.

Ook de jeugd steekt in 't nieuw

Onze nieuwe wedstrijdshirts zijn er! We vonden topmodel Jonathan Sacoor bereid om even te poseren. En we hebben meteen ook onze jeugd in 't nieuw gestoken. Dat kunnen we uiteraard niet zonder de hulp van onze sponsors. Immens veel dank dus aan BMW Louyet, Group S, De Slaapadviseur, Juwelier Vanbellingen, VDV Safety, GiftRight, Allonsius Sport en VeraJo voor de zeer gewaardeerde steun!

Het zomerseizoen kan nu écht beginnen. Laat ons mooie OEH-rood maar overal schitteren!

 

 

CLUBSPONSORS
NUTTIGE LINKS

 

   

    

    

 

Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u30 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 474709965) of mail naar jeugdcoördinator Melissa De Staercke (melissa.destaercke@hotmail.com)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com