Nieuws

Meteen Olympische limiet bij 10.000m-debuut

Amper een week nadat hij in de Container Cup bijna de loopband aan gruzelementen liep, zorgde Isaac Kimeli in een nochtans koud en winderig Stockholm voor alweer een heel straffe stoot. Op de '25 laps to Tokyo', een speciaal ingerichte kwalificatierace in het iconische Olympiastadion van de Zweedse hoofdstad, snelde een beresterke Kimeli bij zijn debuut op de 10.000m meteen naar de overwinning. Dat deed hij bovendien in een fenomenale chrono van 27'22"70, niet alleen de tweede snelste Belgische tijd ooit op die afstand (na de niet echt onbesproken Mohammed Mourhit), maar ook een pak onder de limiet (27'28"00) voor de aanstaande Spelen in Tokio en het WK 2022 in Oregon.

4x400m-teams geplaatst voor WK 2022

Vier van onze OEH-teamgenoten - Camille Laus, Dylan en Kevin Borlée en Jonathan Sacoor - maakten afgelopen weekend deel uit van het Belgische team op de World Athletics Relays in het Poolse Chorzów. Op het officieuze wereldkampioenschap voor aflossingsploegen behaalden zowel de Belgian Cheetahs, de Belgian Tornados als onze nationale Mixed Relay-ploeg het vooropgestelde doel: een plek in de finale en daardoor ook rechtstreekse kwalificatie voor het WK Atletiek van 2022 in Eugene, in de Amerikaanse staat Oregon. In de finales op zondag konden de Belgische teams geen vooraanstaande rol opeisen, al greep de gemengde ploeg met een 4e plek maar net naast een medaille.

 

"Trots en tevreden"

Thomas De Bock heeft afgelopen zondag in het Nederlandse Enschede een toptijd neergezet op de NN Mission Marathon, een race die speciaal werd georganiseerd om elite-atleten de kans te geven zich te kwalificeren voor de Olympische marathon op de Spelen in Tokio. Thomas kwam als 17e over de finish in een nieuw persoonlijk record van 2u11'54", minder dan een halve minuut boven de Olympische limiet van 2u11'30" én bijna drie minuten sneller dan zijn vorige besttijd.

"Uiteraard ben ik trots en tevreden met dat nieuwe PR, maar toch blijf ik ook met gemengde gevoelens achter. De topsporter in mij was immers erg graag onder die limiet gedoken. Puur mentaal was dat een hele opsteker geweest", verklaarde De Bock bij Atletieknieuws en op HLN.be.

Blije gezichten op OEH-sportkamp

Het eerste sportkamp van 2021 is achter de rug: zo'n 60 enthousiaste kinderen genoten in de tweede week van de voorbije paasvakantie vijf dagen lang van sport en spel. Het zonnetje was maar half op de afspraak, maar dat kon de pret niet bederven. Elke dag kregen we lachende gezichten te zien, ook al vertoonden die naarmate de week vorderde ook wat tekenen van gezonde vermoeidheid.

Een sportstage organiseren in deze coronatijden is niet vanzelfsprekend, maar door het goed bewaken van de bubbels, duidelijke afspraken i.v.m. afzetten en ophalen van de kinderen en het meermaals per dag ontsmetten van kleedkamers, toiletten, eetruimtes en materiaal, zijn we er toch in geslaagd het kamp op een veilige én prettige manier te laten plaatsvinden.

Vanuit de club willen we alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en inzet en alle (groot)ouders voor het vertrouwen. En natuurlijk verdienen ook alle trainers, begeleiders en andere 'helpende handen' een dikke merci!

In de zomervakantie organiseert OEH opnieuw twee atletiekkampen. Het sportkamp van eind augustus is al volzet, maar voor dat van begin augustus (2/8 t.e.m. 6/8) kan je nog steeds inschrijven! Meer info vind je hier.

Lekker eten én OEH steunen: win-win!

Na het grote succes van onze vorige take away, vliegt het feestcomité van OEH er eind deze maand nogmaals in voor een tweede editie: onze lente-take away op vrijdag 30 april 2021. Afhalen gebeurt op coronaveilige manier in 't Olympicske (de witte tent op onze atletiekpiste in Huizingen) van 18 tot 20 uur.

Deze keer heeft u de keuze uit lasagne bolognese, vol-au-vent, plat spécial en vegetarische spaghettisaus (+ een pak pasta). Ook iets drinken? Dat kan, want samen met wijnhandel VINENCO zochten we een mooie selectie lekkere wijnen uit.

We hopen dat onze leden, hun families, vrienden en andere sympathisanten van onze club even enthousiast bestellen als vorige keer. Want we doen er niet flauw over: in deze moeilijke coronatijden zonder inkomsten uit meetings, eetfestijnen en onze clubtent 't Olympicske, is alle steun via initiatieven als deze take away meer dan welkom. Dus lekker eten én tegelijk jouw geliefde club steunen? Gewoon doen!

Bestellen kan tot woensdagavond 21 april 2021, in het clubsecretariaat op de piste of heel makkelijk (en coronaproof) via dit bestelformulier.

Alvast bedankt!

Merci voor alles, Jos

Met grote droefheid vernamen we aan het begin van het paasweekend dat OEH-trainer Jos De Becq op vrijdag 2 april is overleden na een slepende ziekte. Jos was enkele dagen voordien pas 69 jaar geworden. Jos was één van de oprichters van Joggers Beersel, in die rol ook één van de drijvende krachten achter de Lentejogging in Dworp en door zijn inzet en enthousiasme voor de loopsport een bekend en graag gezien figuur in het joggingmilieu van onze regio. De voorbije jaren was Jos ook actief als trainer in de jeugdwerking van onze club. We zullen hem missen.

Langs deze weg wil het OEH-bestuur, in naam van de hele club, zijn steun en medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Jos.

Niet te missen

Vanaf 15 januari zullen de inschrijvingen voor de atletiekkampen openstaan. 
Er is er 1 voorzien tijdens de paasvakantie en 2 tijdens de maand augustus. 
Check onze kalender om de data al te zien (klik hier)
Onder organisaties - atletiekkampen zal alle info staan alsook de link om in te schrijven.

Onze webshop begint vorm te krijgen, er staan al heel wat leuke accessoires op zoals fluohesje, een pet van OEH in verschillende kleuren, shorten,...

Onder rubriek club vind je onze webshop (is opgesplitst in 2 onderdelen nl kledij en accessoires)
Ook op onze homepage vind je een button met de webshop (dan kom je op de algemene pagina van de webshop waarin alle formulieren staan)

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijdetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com