Nieuws

Mixed relay en Kimeli bijten spits af

Vandaag starten we onze Tokio Telex, waarin we de prestaties van onze OEH-atleten op de Olympische Spelen in het verre Japan zo goed mogelijk trachten te volgen. Maar liefst 8 clubgenoten komen straks in actie op het allergrootste sportfeest ter wereld. Uniek voor onze vereniging en uiteraard supporteren we vanuit Halle, Huizingen en omstreken keihard mee voor Camille Laus, Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Jonathan Sacoor, Michael Obasuyi, Robin Hendrix, Isaac Kimeli en ook alle andere atleten van Team Belgium!

Het was even wachten op de atletiekwedstrijden, maar vanaf vrijdag 30 juli beginnen we er eindelijk aan! De 4x400m mixed relay-ploeg (met wellicht Camille, Dylan en Kevin aan de start) mag omstreeks 13 uur (Belgische tijd) de spits afbijten. Ongeveer een halfuurtje later is het dan de beurt aan Isaac Kimeli in de rechtstreekse finale van de 10.000m.

Via Sporza kan je alles live volgen, hou ook de OEH-facebookpagina in de gaten voor updates.

Succes iedereen! Go for gold!

OEH-leden nemen gratis deel

Op zaterdag 11 september 2021 organiseert OEH de VVBO Jumbo-meeting voor pupillen en miniemen, met de zeer gewaardeerde steun van De Slaapadviseur, trotse shirtsponsor van onze jongste atleten.

Tijdens de meeting vindt ook het PK polsstokspringen voor miniemen plaats.

 

De verschillende disciplines en het tijdschema kan je hier raadplegen.

Deelname aan deze meeting is volledig gratis voor de eigen OEH-atleten. Vooraf inschrijven, via atletiek.nu, is wel vereist.

 

 

Obasuyi en Sacoor klaar voor Tokio

Team Belgium is afgelopen week met maar liefst vijf medailles (1x goud, 4x zilver) teruggekeerd van het Europees Kampioenschap voor beloften (U23) in Tallinn. Twee van die zilveren plakken werden behaald door atleten van onze club: Jonathan Sacoor op de 400m en Michael Obasuyi op de 110m horden. Beide heren hebben de goeie vorm duidelijk te pakken en dat is uiteraard alleen maar goed nieuws met het oog op de Olympische Spelen die binnen een tiental dagen al van start gaan. Watch out, Tokyo! Here we come!

 

Obasuyi wervelend naar Tokio

Drie nationale titels, drie zilveren medailles en ook nog twee keer brons: de Allianz Belgian Championships - zoals het BK tegenwoordig heet - van afgelopen weekend in het Brusselse Koning Boudewijnstadion zijn andermaal bijzonder succesvol gebleken voor onze club. Grootste uitblinker op de Heizel was zonder discussie 'onze' Michael Obasuyi, die op de 110m horden niet alleen de nationale titel pakte, maar zich met een nieuw PR van 13"32 meteen ook rechtstreeks kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokio. Naast Obasuyi werden ook Tuur Bras en Vanessa Sterckendries (opnieuw) Belgisch kampioen.

 

Afscheid van een kampioen

In hetzelfde weekend dat een aantal van onze atleten titels en medailles pakken op het Belgisch Kampioenschap, moet onze club met pijn in het hart afscheid nemen van een groot kampioen.
 
Op vrijdagavond 26 juni overleed onze vriend Henri Lenoir, één van onze beroemde super-masters en winnaar van ontelbare medailles op BK's, EK's en zelfs WK's. Henri was net 89 geworden. We zullen zijn enorme gedrevenheid, pakken goede raad maar vooral zijn glimlach missen... Rust zacht, Henri.
 
Heel OEH wenst de familie en vrienden van Henri veel sterkte.
 
Hier vinden jullie de rouwbrief.
 
 
 
 
 
 
 

Op dinsdag 15 juni werd er door het comité van masters en recreanten een kleine meeting georganiseerd voor deze OEH-leden, zodat het wedstrijdgevoel nog eens kon gesmaakt worden. Deze avond werd unaniem als zeer positief beschouwd in deze moeilijke periode. Marc zorgde voor mooie foto's - waarvoor dank! - die je hier kan terugvinden.

Niet te missen

Op woensdag 21/7 zal er geen training zijn voor de jeugd (kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen) wegens de Nationale feestdag.

Vanaf 15 januari zullen de inschrijvingen voor de atletiekkampen openstaan. 
Er is er 1 voorzien tijdens de paasvakantie en 2 tijdens de maand augustus. 
Check onze kalender om de data al te zien (klik hier)
Onder organisaties - atletiekkampen zal alle info staan alsook de link om in te schrijven.

Onze webshop begint vorm te krijgen, er staan al heel wat leuke accessoires op zoals fluohesje, een pet van OEH in verschillende kleuren, shorten,...

Onder rubriek club vind je onze webshop (is opgesplitst in 2 onderdelen nl kledij en accessoires)
Ook op onze homepage vind je een button met de webshop (dan kom je op de algemene pagina van de webshop waarin alle formulieren staan)

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijdetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com