Nieuws

Mooie afsluiter van een perfect veldloopseizoen!

Tijdens het BK in Brussel bleef de mannenwedstrijd vrij ongewoon lang gesloten.
Na driekwart wedstrijd liep Isaac Kimeli nog relatief rustig mee in een kopgroep van acht atleten. Niemand kon of wou de wedstrijd blijkbaar hard maken. Wellicht had dat te maken met de stevige windvlagen.

Geen man overboord echter voor Isaac gezien hij in principe beschikt over het beste eindschot. En zo geschiedde. Isaac versnelde in de slotronde op de voorlaatste klim.
Meteen liep hij met een tiental meter voorsprong de laatste dalende rechte lijn in.
Hij kon uitgebreid de tijd nemen om het publiek te groeten en vrij makkelijk naar de Nationale veldlooptitel te snellen.
Pieter-Jan Hannes werd nog verrassend tweede voor Guillaume Grimard en Dorian Boulvin.

Door deze zege steekt Isaac Kimeli meteen ook het eindklassement van de Cross Cup op zak.
Na zijn brons op het EK is dit een geweldige afsluiter van een buitengewoon veldloopseizoen 22-23 waarin Isaac nooit door een landgenoot werd voorafgegaan.

Het Vlaams kampioenschap veldlopen in Diest - 12.02.2023

Onder een grauwe hemel was het 12 februari verzamelen in Diest voor het Kampioenschap van Vlaanderen in het veldlopen. De editie van 2023 vond plaats in het provinciedomein Halve Maan en viel ook samen met het Belgisch Kampioenschap Atleten Met een Handicap.

Ondanks de grijze wolken een heuse happening. Het terrein lag er deze wedstrijddag minder modderig bij als doorgaans op een veldloop. Het parcours zelf was bochtig en afwisselend gras met kortere stukken in zand.

Vanuit OEH een goede opkomst met een dertigtal deelnemers. Dank aan alle deelnemers om de kleuren van OEH te vertegenwoordigen! Enkele bijzondere vermeldingen.

2 nationale records voor onze OEH afstandslopers

 

Het superweekend van OEH werd magistraal op gang geschoten door Robin Hendrix. Na eerder deze maand de EK limiet op de 3000m te hebben gelopen ging hij tijdens de “David Hemery Valentine Invitational” in Boston resoluut voor een superchrono op de ongebruikelijke 5000m. Robin verraste vriend en vijand door na 25 rondjes af te ronden in 13’17”45. Niet alleen een persoonlijke besttijd , zowel indoor als outdoor, maar tevens een verbetering met 3 seconden van het 47 jaar oude Nationale rekord dat op naam stond van Miel Puttemans.

Iets dichter bij huis stond Simon Debognies aan de start van de “Groet uit Schoorl”, een populaire 10km. stratenwedstrijd in Noord Holland. Van bij de start nam Simon de wedstrijd in handen en legde een verschroeiend tempo op. Na een lange solotocht op het golvende parcours klokte Simon een eindtijd van 27’48. Goed voor een persoonlijke besttijd en een parcoursrecord. Hiermee stelt hij tevens het vorige Belgische rekord van Bashir Abdi ( 28’07) een stuk scherper.

Helemaal bij huis stond de Cross Cup van Diest op het programma. Isaac Kimeli die net terug was uit Spanje had geen moeite om zijn statuut van favoriet waar te maken. Enkel Dorian Boulvin en Guillaume Grimard konden het hoge tempo van Isaac  volgen. Op het eindschot van Isaac stond echter geen maat. Hiermee verstevigt Isaac niet alleen zijn leidersplaats in de Cross Cup maar pakt hij meteen ook de titel van Vlaams kampioen.

Van een topweekend gesproken!

4x200 te Gent - IFAM en Belgisch kampioenschap

Terwijl onze 4X200 relay-teams zich mentaal aan het voorbereiden waren op hun race heeft Camille Laus opnieuw een uitstap gemaakt op de voor haar relatief nieuwe afstand nl. de 800m.

Op de IFAM indoor meeting in Gent ging het voor Camille al een stuk vlotter dan vorige week. Camille klokte af in  een verdienstelijke 2’05”98, meteen goed voor een persoonlijke besttijd.

Op de 60m spurt behaalden Dora De Haeseleer (7.72) en Dag-Ferene Van Cappellen (8.38) knappe prestaties. Op dezelfde afstand lieten onze mannen zich niet onbetuigd. Hannes Huyck spurtte naar 7.02, Siemen Masure 7.08 en Gert-Jan Demeur klokte af in 7.32.

 

 

KLIK HIER voor ONLINE INSCHRIJVEN!

Meer info volgt later ...

 

Niet te missen

De inschrijvingen zijn geopend voor onze sportkampen.
Ben je lid schrijf je dan in via onze app twizzit. 
Ben je geen lid kijk dan op onze website onder organisaties - atletiekkampen


Paaskamp = 3/04 tem 7/04/2023
VSK1 = 31/07 tem 4/08/2023
VSK2 = 21/08 tem 25/08/2023
VSK3 = 28/08 tem 31/08/2023

 

 

Onze webshop begint vorm te krijgen, er staan al heel wat leuke accessoires op zoals fluohesje, een pet van OEH in verschillende kleuren, shorten,...

Onder rubriek club vind je onze webshop (is opgesplitst in 2 onderdelen nl kledij en accessoires)
Ook op onze homepage vind je een button met de webshop (dan kom je op de algemene pagina van de webshop waarin alle formulieren staan)

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

 

© 2023, website powered by Twizzit.com