Beste leden van onze grote OEH-familie,

De maatregelen van de regering om de corona-crisis in te dijken werden zonet verlengd tot 19 april. De kans dat die nadien doorgetrokken worden naar begin mei is echter zeer reëel.

De atletiekfederatie heeft alle activiteiten reeds stilgelegd tot zondag 10 mei, wat OEH dan ook deed beslissen hetzelfde te doen. Vanmorgen heb ik het informatiebord aan de piste vervangen door een bord met deze nieuwe datum.

Wanneer we terug zullen kunnen samenkomen om te trainen, een pintje te pakken of voor een gezellige babbel rond de piste of in het Olympicske, niemand die het nu reeds weet.

Wat ik wel weet, is dat we daarna toch een pittig feestje zullen bouwen in ons vertrouwde Olympicske. Daarvoor reken ik op mijn vriend Gust en zijn fantastische feestcomité. 

Maar dat zijn bekommernissen voor later.  Nu denk ik vooral aan jullie, jong en oud, en wens ik dat niemand iets overkomt!

Daarom hoop ik dat iedereen zijn uiterste best doet om alle nodige maatregelen secuur op te volgen en vooral vol te houden tot de overheid ze begint af te bouwen! Dit geldt ook voor de 'onaantastbaren' onder jullie, die denken dat een coronavirus geen vat op hen kan hebben. Dat is best mogelijk, maar daar gaat het hier niet om. Het gaat erom dat iedereen een ander, zwakker en minder onaantastbaar persoon, kan besmetten met dat verdomde virus. En dat moeten we absoluut vermijden, zodat ik iedereen na deze moeilijke periode opnieuw kan omhelzen, de hand kan schudden, een kus kan geven, enz.

Hoe lang het nog zal duren weet ik niet, maar ik kan jullie alvast zeggen dat het feit dat ik écht uitkijk naar die dag waarop ik, samen met jullie allemaal op de piste of in het Olympicske, het coronavirus kan uitwuiven, mij voldoende energie geeft om het verder vol te houden.

Hou daarom vol en laat de moed niet zakken! Er komt een dag dat dit gevaarlijke virus onder controle zal zijn en dat we ons gewone leven opnieuw op de sporen zullen kunnen zetten.

Blijf intussen contact houden met elkaar, maar dan door middel van de technologie. Er bestaan immers vele apps die je in staat stellen om met elkaar te communiceren met klank en beeld.  Op onze website is sinds vandaag een nieuwe rubriek gecreëerd, waar leuke berichtjes en foto’s kunnen gezet worden over jullie activiteiten in tijden van corona.  Bedankt Leen en Jan voor dit bijzonder leuk initiatief.  Dit is ook een manier om in contact te blijven met de OEH-familie.

Zorg intussen goed voor elkaar en voor jezelf.

Groetjes,

Jean-Pierre.