MINIEM BEN VERMAUT NUMMER 1 IN VERSPRINGEN

Met enkel nog het ‘Critérium National’ in Nijvel op het programma – deze zondag, voor een beperkte selectie atleten – zit ook voor onze OEH-jeugd het pisteseizoen er zo goed als op. Een kleine delegatie benjamins, pupillen en miniemen trok vorig weekend naar het Putbosstadion in Oordegem voor de laatste grote club-afspraak van de zomer.


Onze benjamins hielden het afgelopen zaterdag bij sprinten. Bij de meisjes eindigden de vriendinnen Alexia De Clippel en Yade Witterzeel erg knap op de plaatsen 2 en 3 op de 60m. En ook onze jongens toonden hun snelle benen op datzelfde nummer: Ward Maillard, Senne Mosselmans en Vinz Francken keerden alle drie huiswaarts met een nieuw persoonlijk record.

Bij de pupillen meisjes hadden Dinha Moyeya en Roxane Dumalin blijkbaar zin in een persoonlijke mini-meerkamp: Dinha combineerde 60m, 60m horden (nieuw PR: 12”01) en 1000m, Roxane koos voor 60m, hoogspringen en kogelstoten. Bovendien vormden beide dames ook nog een gemengd 4x60m-ploegje met twee meisjes van Racing Club Brussel. Nog bij de pupillen meisjes snelde Danaë Loubers in een nieuwe persoonlijke besttijd (3’37”11) naar een puike 2e plaats op de 1000 meter. Bij de pupillen jongens werd OEH vertegenwoordigd door Eden Broothaerts (2e op de 60m horden) en Arian Ismic (5e op de 1000m).

Van onze miniemenploeg waren enkel Ben Vermaut en Gauthier Loiseau afgezakt naar Oordegem, allebei kozen ze voor de combinatie 80m en verspringen. In het sprintnummer werd Ben knap 2e en snelde Gauthier naar de 10e tijd van alle deelnemers. Het hoogtepunt van de dag volgde echter even later aan de verspringbak. Ben Vermaut verbeterde zijn persoonlijk record naar maar liefst 5m62, een prestatie waarmee hij meteen ook de nieuwe lijstaanvoerder van de nationale ranking 2019 werd. Uiteraard leverde die fantastische sprong Ben ook de overwinning op, Gauthier eindigde uiteindelijk op de 12e plek.

Verslag: Jan

Uitslagen: klik hier

Foto's (dank aan Vermaut-Lefever):