OEH-TOPPERS SCHITTEREN OP HEIZEL

9 GOUDEN / 2 ZILVEREN / 2 BRONZEN MEDAILLES

De belangrijke afspraken volgen elkaar dezer dagen in sneltempo op voor de top-atleten van OEH. Eén week na de eigen Flanders Cup-meeting en slechts een handvol dagen voor de prestigieuze Memorial Van Damme, vond afgelopen weekend het BK plaats. Het werd een succesvol kampioenschapsweekend voor onze club. OEH keerde met maar liefst 9 gouden medailles terug uit Brussel.


Beginnen doen we deze keer met atleten die doorgaans wat minder in de belangstelling staan, maar zeker ook hun plekje onder de spotlights verdienen: onze atleten met een fysieke beperking. Zowel zittend werpster Liesbeth Moons (discus en speer) als bladerunner David Delespesse (400m en ver) lukten een mooie dubbelslag op de Heizel. 

Nog vijf andere OEH’ers mogen zich een jaar lang Belgisch kampioen noemen. Ook hier, ‘ladies first’: Vanessa Sterckendries toonde zich met een worp van 64m77 de sterkste van het hele pak in het hamerslingeren, Sarah Vermeir haalde de nationale titel binnen in het speerwerpen en op de 5000m wist Lisa Rooms mede-favoriete Hanne Verbruggen (VITA) te verschalken na een erg tactische race. Bij de heren knalde Michael Obasuyi in een erg mooie 13”57 naar het goud op de 110m horden en was Jonathan Sacoor twee van de Borlée-brothers te snel af op de 400m. Met zijn 45”31 finishte Jonathan helaas één honderdste van een seconde boven de limiet voor het WK in Doha, “maar dat minimum komt vrijdagavond wel in orde in de ambiance van de Memorial”, liet een zelfzekere Sacoor al optekenen in de pers.

Onze damesploeg haalde nog meer eremetaal binnen met een zilveren plak voor Lindsey De Grande op de 1500m. Nell Van Hansewyck werd 6e in het polsstokspringen. Marilyn Alabiso (100m + 200m), Esther Van de Roy (200m) en Dorien Van Diest (400m horden) konden geen finaleplaats bemachtigen, maar Marilyn en Esther wisten wel allebei hun PR op de 200m aan te scherpen.

Ook bij de mannen kregen we nog meer OEH-rood op het podium: Bram Ghuys pakte zilver in het hoogspringen, Niel Mory werd 3e in het speerwerpen. Op de 400m horden snelde Tuur Bras in een nieuw PR (51”57) naar een knappe 3e plaats, terwijl Philip Cortvriendt 5e werd in de finale van de 1500m en Thomas Engels naar de 7e plaats liep op de 800m. Spurter Jitse Mievis haalde telkens de finale van de 100m (8e plaats) en 200m (6e), op die laatste afstand had Jitse in de reeksen overigens een nieuw PR (21”63) neergezet. Kwamen verder ook nog in actie voor onze club: Axel Viaene (100m + 200m), Laurens François (200m), Julian Cobbaert (200m), Falko De Backer (1500m) en Daan Van Diest (1500m).

Verslag: Jan

Uitslagen: liveresults.be