ZOMERSE TOP-EDITIE MET WERELDRECORD

Nu we allemaal al enkele dagen uitgepuft zijn na een snikheet en druk weekend bomvol gestouwd met atletiek, alsnog een verslag van de Allonsius Sport Flanders Cup van afgelopen zaterdag en het PK Aflossingen daags nadien. De editie 2019 van onze Flanders Cup in Huizingen was een voltreffer, met prachtig zomerweer, goedgevulde tribunes en een sterk internationaal deelnemersveld. Een ideale mix die resulteerde in mooie prestaties van onze eigen OEH-atleten, een handvol piste-records en zowaar ook een heus wereldrecord!


Met hordeloopster Eline Berings en discuswerper Philip Milanov waren twee Belgische toppers naar Huizingen afgezakt in de hoop er de limiet voor het WK in Doha te behalen. Helaas voor ‘Team Belgium’ slaagde geen van beiden in dat opzet. De toeschouwers konden echter wel applaudisseren voor een handvol stadionrecords – zo stak de Duitser Steven Müller met zijn ‘dubbel’ op de 100m en 200m een aardige bonus op zak – en zowaar ook een wereldrecord! Daarvoor zorgde de Zuid-Afrikaanse paralympische atlete Anrune Weyers door op de 400m naar een nieuwe besttijd (55”60) in haar klasse (T46) te snellen.

LINDSEY DE GRANDE, BRAM GHUYS en NIEL MORY KLAAR VOOR BK

Ook heel wat van onze OEH-atleten zetten zaterdag in eigen ‘huis’ mooie prestaties neer. Zo kon hoogspringer Bram Ghuys met een sprong over 2m17 eindelijk zijn eeuwige rivaal Thomas Carmoy nog eens kloppen en haalde Niel Mory de zege binnen in het speerwerpen (68m31). Beide heren lijken mooi op tijd in vorm voor het Belgisch Kampioenschap van komend weekend. Podiumplaatsen waren er ook voor Dani Maluta (kogel, 2e), Vanessa Sterckendries (discus, 2e), Marilyn Alabiso (100m, 3e), Febe Ameys (ver, 3e) en Lindsey De Grande (1500m, 3e) bij de dames en Jitse Mievis (100m, 3e) bij de mannen.

Andere clubgenoten slaagden er op deze laatste manche van de Flanders Cup dan weer in om hun persoonlijk record te verbeteren. Adelina Kuqi (400m), La-My Loenders (ver), Dani Maluta (kogel), Yana Pauwelyn (1500m), Esther Van de Roy (200m), Philip Cortvriendt (800m), Pieter Debognies (3000m), Jasper Spits (200m) en Nick Vereertbrugghen (3000m) kunnen sinds zaterdag pronken met een nieuwe ‘personal best’.

Proficiat aan al onze atleten en nogmaals hartelijk dank aan alle sponsors en de vele helpende handen!

Verslag: Jan

Ook RingTV en Atletieknieuws brachten verslag uit over onze Flanders Cup-meeting:

RingTV: https://www.ringtv.be/sport/ghuys-springt-het-hoogst-op-flanders-cup-huizingen

Atletieknieuws: http://www.atni.be/2019/08/25/flanders-cup-huizingen-buitenlandse-toppers-rekenen-af-met-stadium-records/

Uitslagen:http://liveresults.be/2019/fc-allonsius-sport/schedule.html