Mooie top 10-plaats voor Kimeli

Isaac Kimeli is afgelopen zondag 12 december op een knappe 9e plaats gefinisht op de Europese Kampioenschappen Veldlopen in de Ierse hoofdstad Dublin. Ook Paulien Nelissen maakte deel uit van de Belgische selectie voor dit EK, als reserveloopster van het Mixed Relay-team zag zij haar ploegmaats een schitterende bronzen medaille binnenhalen op de aflossing.

 


Isaac Kimeli nam een prima start op het Sport Ireland-veldloopparcours in een van de groene buitenwijken van Dublin. Na een snelle eerste ronde in de kop van de wedstrijd, moest hij echter toekijken hoe een sterk viertal met de Noorse topfavoriet Jakob Ingebrigtsen, de Italiaan Crippa, de Turk Kaya en de Fransman Jimmy Gressier zich gaandeweg afscheidde van de rest van het pak. In de achtervolgende groep kreeg Kimeli het merendeel van het kopwerk opgedrongen, maar al gauw werd duidelijk dat de kloof met de leiders niet meer gedicht zou worden en dat eventuele medaillekansen weg waren. Voorin viel de Italiaan Crippa haast letterlijk weg en rekende de oppermachtige Ingebrigtsen vervolgens zonder padron af met Kaya en Gressier. Podiumplaatsen verdeeld dus en daarachter spurtte een sterke Michael Somers (LYRA) naar een puike 5e plek, Kimeli werd uiteindelijk tweede Belg op een zeer verdienstelijke 9e plaats.

Onze clubgenote Paulien Nelissen kwam als reserve voor het Belgische Mixed Relay-team niet in actie in Dublin, maar zag vanaf de zijlijn wel hoe haar ploegmaats Elise Vanderelst, Ruben Verheyden, Vanessa Scaunet en Stijn Baeten na een bijzonder spannende race heel erg knap brons pakten, na Groot-Brittannië en Frankrijk.

Foto: Runners' Lab Athletics Team