Kimeli en Nelissen in EK-selectie

Drie knappe podiumplaatsen. Met dat mooie resultaat keerde de OEH-delegatie afgelopen zondag 28 november terug van de CrossCup-manche in Roeselare. Op een bijzonder modderig en erg zwaar parcours liep Isaac Kimeli naar de 2e plek in de hoofdwedstrijd bij de heren, terwijl Paulien Nelissen en Robin Hendrix allebei knap 3e werden in de korte cross. Door hun sterke prestatie in Roeselare maken Kimeli en Nelissen ook deel uit van de Belgische selectie voor het EK Veldlopen van 12 december in Dublin.


In de grote, kleverige modderbrij van Schiervelde leek Isaac Kimeli lange tijd onderweg naar een knappe solozege in de lange cross, maar onze clubgenoot kreeg in de slotronde af te rekenen met krampen en kon niet anders dan toekijken hoe de sterke Michael Somers (LYRA) er nog 'op en over' kwam. Isaac moest zich overigens nog reppen om die andere LYRA-man Nikolaï Saké af te houden in een wel érg spannend spurtje om de 2e plaats. Simon Debognies kwam een dikke minuut na de winnaar als 8e over de streep. Met zijn 2e plaats in Roeselare werd Kimeli uiteraard opgenomen in de Belgische selectie voor de Europese Kampioenschappen Veldlopen, die op 12 december in de Ierse hoofdstad Dublin worden gehouden.

En ook Paulien Nelissen mag straks mee het vliegtuig op, zij het als reserve voor het Belgische Mixed Relay-team. Nelissen finishte in Roeselare erg knap als 3e dame op de korte cross, na de oppermachtige Elise Vanderelst (MOHA) en Vanessa Scaunet (CABW). Op de korte cross bij de heren was er ook al een 3e stek weggelegd voor Robin Hendrix, die dus samen met winnaar Ruben Verheyden (EA) en ex-trainingsmakker Stijn Baeten (DCLA) het podium op mocht. Hendrix liet vooraf al weten geen aanspraak te maken op een eventuele selectie voor het EK omdat hij in volle opleiding zit bij Defensie.

Bij de cadetten meisjes kwam Eglantine De Coninck als 17e over de finish en beëindigde Danaë Loubers haar moedige tocht op het loodzware modderparcours op de 21e stek.

UITSLAGEN

Verslag Sporza

Foto's: Bruno Hendrix