Geslaagde avond met zomerzon en  veel PR's

Een heleboel sterke prestaties op ongeveer alle nummers. Dat is in het kort waar de BMW Louyet Flanders Cup-meeting van OEH voor stond afgelopen zaterdag. De omstandigheden waren dan ook ideaal: quasi windstil en aangename, zomerse temperaturen. Tof voor het aanwezige publiek én de atleten, die alweer vanuit alle hoeken van de wereld naar Huizingen waren afgezakt. Het werd dan ook een hoogstaande meeting met, vanuit Belgisch oogpunt, een hoofdrol voor de sterke Rani Baillievier op de 800m bij de dames en ook meer dan aardige prestaties van onze eigen OEH-toppers Lisa Rooms, Jonathan Sacoor en Simon Debognies.


Jonathan Sacoor was de enige OEH-Olympiër die op de Flanders Cup-meeting ook echt in aktie kwam, maar een aantal van onze andere Tokio- en EK-gangers werden tijdens een podiummoment door club en sponsors in de bloemetjes gezet voor hun mooie prestaties dit seizoen. Sacoor opteerde in Huizingen voor de 200m en werd daarin met 21"15 (een evenaring van zijn PR) knap 3e achter de sterke Nederlander Solomon Bockarie en de Duitser Steven Müller. Clubgenoot Jitse Mievis klokte met 21"98 de 12e tijd in een internationaal deelnemersveld, op de 100m was zijn 10"96 goed voor een 14e plek.

Op de 400m bij de dames zette Ines Gbedassi erg knap de 10e tijd neer, met een nieuw PR van 58"22. Hiermee was Ines tevens de snelste juniore uit het pak. De zege op de baanronde bij de dames ging naar de Canadese Aiyanna Stiverne.

Ook Lisa Rooms zette een nieuwe persoonlijke besttijd op de tabellen: 4'17"89 op de 1.500m. In een spannend Belgisch sprintje om de derde plaats moest Lisa het wel nipt afleggen tegen Sofie Van Accom. De 1.500m bij de dames werd gewonnen door de Duitse Vera Coutellier.

Nog op de 1.500m, maar dan bij de mannen, was er dan weer een hoofdrol weggelegd voor Philip Cortvriendt, die zich achter de oppermachtige Duitser Christoph Kessler en de Cyprioot Aline Khadiri naar een puike 3e plek knokte in 3'43"56. Een seizoensbeste én amper 8 honderdsten boven zijn PR.

(lees verder onder de foto's)

         

       

Op de 3.000m kon Simon Debognies zijn inspanningen tijdens zijn solo in de tweede wedstrijdhelft net niet omzetten in een zege, die heel Huizingen hem nochtans erg hard had gegund. De Duitser Marc Tortell kwam in de laatste rechte lijn nog voorbijgesneld. Simon verbeterde met 7'51"23 wel nipt zijn persoonlijke besttijd.

Tuur Bras had voor eigen volk ook een snelle chrono vooropgesteld, maar kende een mindere dag op de 400m horden. Tuur schoot wel verschrikkelijk hard uit de startblokken, maar kon het tempo in de laatste rechte lijn niet aanhouden en was dan ook behoorlijk teleurgesteld met zijn 51"47. De Jamaicaan Malik James King won de race in een sterke 49"90.

Sarah Vermeir werd als 'master' knap 3e in het speerwerpen bij de dames. Haar vijfde worp was goed voor 41m02. Manon Wyns (35m60) werd 6e.

En in het zittend kogelstoten scherpte Liesbeth Moons haar eigen nationaal record nog een beetje aan naar 5m49.

(lees verder onder de foto's)

         

        

Naast de mooie prestaties van onze eigen atleten, was er dus ook dat ene 'Belgische' hoogtepunt met Rani Baillievier. De 22-jarige atlete van OLSE won de erg sterk bezette 800m bij de vrouwen in 2'03'08, niet alleen opnieuw een stevige verbetering van haar nog maar één week oude PR, maar meteen ook goed voor de beste Belgische prestatie in openlucht van dit jaar. En dát leverde haar een extra premie, geschonken door gewezen OEH-atlete Anne-Marie Van Nuffel, op.

Door de vele sterke prestaties van afgelopen zaterdag, komt onze BMW Louyet Flanders Cup-meeting voorlopig op een mooie 138e plaats in de World Ranking terecht. Daarmee staan we momenteel ook 5e in de klassering van de beste Belgische atletiekmeetings, na de KBC Nacht in Heusden-Zolder, de IFAM in Oordegem, de Flanders Cup in Ninove en de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège. Natuurlijk komt straks ook de Memorial Van Damme er nog aan, maar we staan met onze organisatie alvast in mooi gezelschap.

Alle uitslagen van de BMW Louyet Flanders Cup-meeting, ook die van de vele andere OEH-atleten in het voor- en na-programma, kan je hier raadplegen.

En onze regionale televisiezender RINGtv maakte een mooie reportage.

OEH dankt alle atleten, trainers, juryleden, helpers en toeschouwers voor hun aanwezigheid. Tot volgend jaar!

Foto's: Cindy Lefever