WAT KAN OEH ALS VICE-EUROPEES KAMPIOEN IN ALBUFEIRA?

Op zondag vindt het Europees clubkampioenschap veldlopen plaats in het Portugese Albufeira. Met iets minder ambitie dan vorig jaar, maar met minstens even veel motivatie trekt een herenteam van Olympic Essenbeek Halle richting Portugal.


Laat ons even in een teletijdmachine stappen en exact één jaar terug in de tijd gaan. Enkel een in twee weken voor het EK veldlopen voor clubs aangekochte Keniaan kon toen OEH van de Europese titel houden op het droge parcours van Mira. Sporting Clube de Portugal versloeg de rode armada die enkel uit eigen atleten bestond dankzij deze aankoop.

Dit jaar vond European Athletics andermaal een organisator in Portugal. Geen Isaac Kimeli en Simon Debognies dit jaar in de EK-selectie van OEH. Kimeli moet met zijn drukke wedstrijdkalender en opbouw richting zomerseizoen noodgedwongen de ECCC laten schieten. Simon herstelt nog van zijn val op het EK veldlopen in Tilburg.

OEH zal zondag van start gaan met Philip Cortvriendt, Thomas De Bock, Pieter Debognies, Kenny Deneyer, Joris Keppens en speerpunt Robin Hendrix. Na zijn puike tweede plaats in Trier, moest Robin de examens doorlopen, waardoor het afwachten wordt in welke vorm hij zondag in Portugal zal aantreden. Pieter Debognies is er voor het eerst bij en ziet zijn harde trainingswerk en zelfdiscipline van de afgelopen twee jaar beloond met een selectie. Philip Cortvriendt werd de week van de ECCC getroffen door een zware verkoudheid, hij hoopt dan ook om van start te kunnen gaan. Net zoals vorig jaar telt het resultaat van de vier snelste atleten voor het ploegenklassement.

Ploegsamenstelling ECCC 2019 Albufeira

                                                                         OEH - ECCC ploeg - foto Serge

"We trekken met een sterk team naar Albufeira, maar de eerlijkheid gebiedt me te stellen dat het zonder Isaac en Simon heel moeilijk zal zijn om onze knalprestatie van vorig jaar te herhalen", blikt ploegkapitein Thomas De Bock vooruit. "Ik denk als we rond die top 5 eindigen, dat we in teamverband een heel sterke wedstrijd zullen gelopen hebben", besluit Thomas.

Alle deelnemers aan deze European Champion Clubs Cup in Albufeira kan je hier raadplegen. http://www.european-athletics.org/mm/Document/EventsMeetings/General/01/28/59/83/ECCCXC2019-FE-FinalEntriesAthleteListByEvent-updated_English.pdf

De heren senioren starten zondagmiddag omstreeks 12.10 uur Portugese tijd, dat is 13.10 uur in België. Een live stream vind je zondag hier https://www.albufeira2019.com/live-streaming/.

Verslaggever Roel