Beste recreanten, masters en Start-2-Runners,

In de nieuwsbrief van juni schreven we dat we voorzichtig moesten blijven en binnen onze loopgroep(en) is er, bij ons weten, gelukkig nog geen positief corona-geval opgedoken. De cijfers zijn evenwel terug in de verkeerde richting geëvolueerd en de overheid heeft daarom terug strengere maatregelen uitgevaardigd. Op gebied van sport zijn er evenwel niet direct wijzigingen maar we moeten voorzichtig blijven; beter voorkomen dan genezen!


We hebben de volgende info voor augustus:

 • Trainingen
  Sporten is gezond! Zeker in deze tijden is het zeer zinvol om actief te blijven en uw weerstand op pijl te houden. Het comité blijft daarom trainingen onder begeleiding aanbieden op woensdag en zondag. Je blijft uiteraard van harte welkom!

  Hoewel niet strikt verplicht, denken we vanuit het comité dat het nuttig kan zijn om de aanwezigen per groep te noteren (zoals op café of restaurant) om eventuele contact-tracing mogelijk te maken. Bij aankomst in het Hallerbos, graag je gewoon even melden bij Gunter (of iemand anders als Gunter er niet is), zoals we dit op zondag 2 augustus al een eerste keer hebben gedaan. Momenteel doen we dit dus niet (meer) online, maar op papier.
  Met respect voor de afstandsregels verzamelen we in groep zoals op onderstaand plan*!

  Sporten in groep mag (nog steeds), maar daarbij houden we toch best de nodige afstand om de risico's maximaal te beperken! Denk hieraan ook al loop je in een klein groepje!

  Voor wie een tijdje minder heeft gelopen, is het advies om te starten bij een tragere groep dan deze van voor de crisis. Meld je de eerste keer best aan bij je vertrouwde begeleider om samen te bekijken welke groep je best kiest.
  Was deze groep toch te traag, dan kan je de volgende training terug bij een snellere groep aansluiten.

 • Criterium vorig atletiekjaar
  De laureaten van het criterium die hun prijs (loopshort) nog niet hebben ontvangen, kunnen hiervoor Gunter aanspreken.

 • Duo-loop/Erwinloop
  Op 20 september gaat een nieuwe duo-loop door op een veilige manier.
  Meer info hierover volgt later.

* Plan verzamelpunt van de groepen:

Sportieve groeten van het comité!
Houd het veilig!