Hoi recreanten, masters en Start-2-Runners,

Dat de corona-crisis gezorgd heeft voor een ander leven dan we gewoon zijn, hoeven we niet meer te vertellen.
Hoewel de situatie nu terug beter is dan een aantal maanden geleden, dienen we toch nog voorzichtig te blijven voor deze onzichtbare vijand, die plots kan toeslaan. Voor zover we weten zijn nog geen leden in onze groep getroffen geweest, maar dat neemt niet weg dat we attent moeten blijven en het gevaar niet moeten opzoeken.
Afstand houden en handen regelmatig wassen/ontsmetten brengt ons al een heel eind op weg.


Voor de maand juli kunnen we toch wel een aantal zaken communiceren:

 • Trainingen
  Voor de trainingen blijven we vanaf 1 juli hetzelfde systeem hanteren, maw. verschillende groepen met verschillende snelheden en met de nodige afstand onderling in acht te nemen. Aangezien de groepen nu 50 deelnemers mogen tellen (begeleider inclusief), stappen we af van het systeem van verplichte inschrijving. Dit systeem heeft heel goed gewerkt en iedereen hield zich goed aan de regels, dank hiervoor. Het comité en de begeleiders blijven ter plaatse een oogje in het zeil houden zodat alles volgens de regels kan verlopen.
  We vermelden graag ook nog eens de verschillende snelheden van de groepen omdat dit misschien niet meer zo duidelijk/correct is:
  Groep1:  +11 km/u, G2: 10 km/u, G3: 9 km/u, G4: 8 km/u, G5: 7-7,5 km/u, S2R: afhankelijk van begeleider en deelnemers
  Kies ter plaatse dus de voor jou meest optimale groep!
  De begeleider kijkt erop toe dat de beoogde snelheid wordt gehaald; beter iets trager dan iets te snel! En met de spirit: 'samen uit, samen thuis'.
  We verzamelen vooraf ook nog zo veel mogelijk per groep volgens onderstaand plan*.

 • Criterium
  Op de comité-vergadering van 18 juni werd unaniem beslist om voor atletiekjaar 2020 geen criterium-rangschikking op te stellen wegens het grote aantal annulaties van geplande wedstrijden en joggings. Een nieuw criterium zal worden voorzien voor het volgende atletiekjaar voor zover de omstandigheden dit zullen toelaten.
  Het spreekt voor zich dat wij hiervoor de richtlijnen van de verschillende overheden verder opvolgen.

 • S2R integratie
  De Start-2-Runners zijn zeer goed bezig!
  Diverse starters hebben zich reeds aangesloten bij groep 5 van de recreanten omdat zij reeds snel en lang genoeg kunnen lopen.
  Het comité bekijkt verder of de creatie van een zesde groep nuttig is om voor iedereen een geschikte groep ter beschikking te stellen.
  Voorts proberen we steeds minimaal één begeleider per groep te voorzien en dit is niet altijd gemakkelijk.
  Wie dus graag een groepje op sleeptouw neemt, mag dit gerust melden bij recreanten.oeh@gmail.com
  We willen er ook graag nog eens op wijzen dat wanneer je een groep 'kiest', het de bedoeling is om zich aan te passen aan de (gemiddelde) snelheid van de groep en niet omgekeerd. De groep 'uiteentrekken' kan niet de bedoeling zijn. Mocht je ervaren dat de snelheid voor jou te laag is, sluit je dan de volgende keer aan bij de groep die een hogere snelheid beoogt. Omgekeerd geldt dit uiteraard ook: kan je niet volgen in een bepaalde groep, opteer dan eventueel om een volgende training aan te sluiten bij een tragere groep.

 • Flanders Cup
  Het OEH-bestuur heeft beslist om een 'light'-versie van de Flanders Cup te organiseren met beperkt programma, beperkte deelnemerslijst en verplichte inschrijvingen. Ook bij dit programma zijn natuurlijk bereidwillige medewerkers nodig. De meeting begint om 16u30, doorlopend tot 22u00 met uitzondering van het polsstokspringen dat begint om 14u00.
  Diegenen die zich geroepen voelen voor inzet aan kassa, terrein, hygiëne/veiligheidsvoorzieningen,... kunnen een mail sturen naar info@oeh.be liefst tegen 10 juli.
  Van harte bedankt!

* Plan verzamelpunt van de groepen:

Sportieve groeten en 'keep it safe',
het comité