Het Vlaams kampioenschap veldlopen in Diest - 12.02.2023

Onder een grauwe hemel was het 12 februari verzamelen in Diest voor het Kampioenschap van Vlaanderen in het veldlopen. De editie van 2023 vond plaats in het provinciedomein Halve Maan en viel ook samen met het Belgisch Kampioenschap Atleten Met een Handicap.

Ondanks de grijze wolken een heuse happening. Het terrein lag er deze wedstrijddag minder modderig bij als doorgaans op een veldloop. Het parcours zelf was bochtig en afwisselend gras met kortere stukken in zand.

Vanuit OEH een goede opkomst met een dertigtal deelnemers. Dank aan alle deelnemers om de kleuren van OEH te vertegenwoordigen! Enkele bijzondere vermeldingen.

Isaac Kimeli wist een uitstekend resultaat neer te zetten op de lange cross (9070m): hij kwam als eerste over de eindstreep op een 5 seconden voorsprong van Guillaume Grimard. Hiermee blijft Kimeli met een ruime voorsprong aan de leiding in het klassement van de Cross Cup.

Bij de benjamins jongens zette Vinz Arnoes een geweldige prestatie neer door als eerste te eindigen van de bijna 100 deelnemers op de 600m.

Van de kangoeroes werd Fé Da Silva Retz knap 4de na een ROBA-top 3 op de 600m. Jana De Backer en Heleen Mylle waren present bij de benjamins.

Bij de pupillen meisjes (2013) eindigde Yuna Van Bienst op de 12de plaats gevolg door Camille De Clippel op de 14de stek.

Bij de eerste jaars pupillen jongens werd Elias Winderickx 17de, Ruben Mylle 41ste en Miro Wauters 54ste.

De miniemen meisjes deden het eveneens knap met een 28ste plaats voor Alexia De Clippel gevolg door Anaëlle Struys als 35ste

Swat Roelens van de miniemen jongens (2011) wist zich te handhaven in de top 10 op de 1570m en eindigde op een welverdiende 9de plaats. Siebe De Backer volgde op 6 seconden en viel net buiten de top 10. Kobe Vergeylen kwam over de streep op een 33ste stek bij de miniemen (2010).

In de cadetten reeks meisjes werd Danaë Loubers 33ste. Lucas De Backer als 59ste en Lander Steenhouwer volgde als 73ste bij de cadetten jongens.

Eglantine De Coninck werd 27ste bij de scholieren meisjes.

Bij de scholieren jongens werd Lucas Barra 22ste gevolgd door Twan Roelens op de 48ste plaats.

Juniore Julie Janssens liep over de eindstreep als 16de.

Paulien Nelissen kaapte de 12de plaats in de korte cross bij de dames.

Philip Cortvriendt eindigde op de 21ste plaats eveneens in de korte cross bij de heren.

1ste jaars seniore Yana Pauwelyn mag terugblikken op een knappe 28ste plaats.

Onze masters dames liepen zich eveneens in de kijker met Christine Landsheere (15de), Hilda-Ann Foster (20ste) en titel van KVV W70, Anne-Marie De Smedt (22ste) en Sandra Clement (23ste).

Master Nele Degroote (masters +35) werd knap 11de.

Yves Buelinckx werd mooi 4de bij de masters heren op 4570m. Danny Baut volgde op plaats 12, Kurt Swalens  als 29ste, Peter Basteleus werd 36ste.

In het klassement vertalen de resultaten voor de Cross Cup in Diest zich als volgt:

Bij de pupillen meisjes staat Camille De Clippel (13) en Marine Dumalin (12) op de 9de plaats in het veldloopklassement voor OEH. Yana Pauwelyn zet met haar 10de plaats ook een mooi resultaat neer bij de junioren dames. Bij de korte cross (1570m) dames bezet Paulien Nelissen de 6e plaats van het klassement.