OEH MASTERS VERZEKEREN BEHOUD IN 3DE AFDELING

Na drie jaar geduldig wachten ( Covid weetjewel ) op een nieuwe editie, vond op zaterdag 28 mei opnieuw de beker van Vlaanderen voor Masters plaats.

Plaats van afspraak was de piste van VITA in Ninove. De weersomstandigheden waren opperbest. Alles was dus voorhanden om er een prachtige atletieknamiddag van te maken.

O.E.H. zakte met een mooie delegatie af. Niet minder dan 18 masters waren op de afspraak. Een bonte mengeling van ervaren atleten, zij die voor de eerste keer de club verdedigden en zij die voor de eerste keer als master aantraden.

Myriam Geerts kwam bij de dames  als beste OEH-er op een mooie 4e plaats terecht in het discuswerpen.

Nathalie Lot (100m), Sonja Fiddelers (200m), Nele Degroote (3000m) en Myriam Geerts (Kogel) werden telkenmale vijfde. Magda Avau met een zesde plek (Ver), en  Sofie Leemans als 7e (800m) vervolledigden het OEH puntentotaal.

Bij de heren waren de gebroeders Berghmans de blikvangers. Zij namen speer en discus voor hun rekening. Dieter werd knap 3e en Gert-Jan gooide na 7 jaar afwezigheid 37.80m en werd hiermee zelfs eerste.

Verder nog een mooie 4e plaats voor Xavier Dekimpe (100m) en Patrick Terasse (400m). Jeroen DeGreef werd 6e op een sterk bezette 3000m en Maarten Buyl knokte voor een podiumplaats op de 1500m en werd mooi 3e na een prangende eindsprint. Nico Ringoet behaalde in het kogelstoten een 8e plaats. In het verspringen ging Maarten Meerts met zijn eerste sprong naar een 6e plaats doch spijtig genoeg moest hij later afhaken wegens blessure.

Als afsluiter stonden, zoals de traditie het vraagt, de aflossingswedstrijden op het programma.

Bij de dames 4 x 100m kwamen Magda Avau, Sandra Clement, Sofie Leemans en Nathalie Lot terecht op een 6e plaats.

Bij de mannen 4 x 400m spurtten Patrick Terrasse, Yves Buelinckx, Kurt Swalens en Peter Rooseleers naar een mooie 5e plaats.

Dit alles bracht de masterploeg van O.E.H. op een finale 6e plaats in het klassement, dus volgend jaar opnieuw van de partij in 3e afdeling.

Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven en soms nog net ietsje meer...

Niet alleen de atleten, maar ook coach Mieke Vastesaeger en de talrijke OEH supporters kunnen tevreden terugkijken.