OEH-dames aan het feest

Niet zo'n uitgebreide OEH-delegatie als het weekend voordien in Braine afgelopen zondag op de cross in Kortenberg, maar ook met een kleine en fijne selectie slagen we er blijkbaar in om met knappe resultaten huiswaarts te keren. Ditmaal lieten vooral onze dames het OEH-rood schitteren, met schitterende podiumplaatsen voor Danaë Loubers, Eglantine De Coninck en master Christine Landsheere.


De 'Memorial Jef Bogaerts', de jaarlijkse veldloop van ACKO in Kortenberg, stond dan wel niet als 'clubafspraak' op onze winterkalender aangeduid, maar toch haalden een tiental OEH'ers vorige zondag 21 november hun spikes uit de kast voor een middagje 'modder en hellingen in het bos'. Met alweer knappe resultaten tot gevolg. Bij de pupillen jongens zette Swat Roelens al meteen de toon door naar een erg knappe 5e plaats te crossen. Een mooi voorbeeld voor onze cadetten meisjes, die even later zowaar nóg beter deden: Danaë Loubers (2e) en Eglantine De Coninck (3e) draaiden van bij het startschot steeds attent mee voorin en wisten hun prima race uiteindelijk te bekronen met een plekje op het podium. Bij de cadetten jongens was er dan weer een puike 10e stek voor Twan Roelens. Ook trainingsmaat Lucas Barra leek overigens goed op weg naar een plaatsje in de top 10, maar hij moest na een val helaas opgeven.

Een derde podiumplaats voor onze club volgde bij de dames masters 50+, waar Christine Landsheere goed was voor brons en ploeggenote Hilda-Ann Foster als 5e finishte. Danny Baut kwam als 9e over de streep in dezelfde leeftijdscategorie bij de heren, Kurt Swalens eindigde op 14e plaats. Bij de masters mannen 35+ tenslotte noteerden we de mooie 5e plaats van Yves Buelinckx en een 16e plek voor Jeroen De Greef.

UITSLAGEN

Foto's: Danny Baut, Inès Loubers & Jeroen De Greef