Net geen podium voor Debognies

Simon Debognies heeft afgelopen zondag 7 november net geen podiumplaats kunnen bemachtigen in de CrossCup-wedstrijd in Mol. Hij eindigde op een 4e plaats na de Duitse winnaar Samuel Fitwi en het sterke LYRA-duo Michael Somers en Nikolaï Saké. In de korte cross bij de dames finishte onze clubgenote Paulien Nelissen heel mooi op de 5e plek, Philip Cortvriendt werd 17e op de korte afstand bij de mannen.

Geen Robin Hendrix (ziek) en ook geen Isaac Kimeli - zijn focus ligt al volledig op het EK veldlopen van 12 december in Dublin - aan de start in Mol en dus was het in de hoofdwedstrijd over 9.200m enkel uitkijken naar de prestatie van Simon Debognies in deze eerste individuele manche van het CrossCup-criterium. Debognies nam een goeie start op het zandparcours aan de boorden van het Zilvermeer en vormde samen met Michael Somers en de Duitse topfavoriet Samuel Fitwi een koptrio dat zich vrij snel kon afscheiden van de rest van het pak. Toen Fitwi op twee ronden van het einde een versnelling plaatste, moesten eerst Debognies en even later ook Somers passen. Debognies kreeg het in de slotfase bijzonder lastig en zou uiteindelijk zijn derde plaats nog verspelen aan Nikolaï Saké, die vanuit de achtergrond erg sterk was komen opzetten. In het nog jonge CrossCup-klassement staat Debognies op de 2e plaats, na leider Michael Somers.

Ook heel dicht bij het podium kwam Paulien Nelissen: in de korte cross bij de dames - waarvoor er sinds dit seizoen eindelijk ook een klassement wordt opgemaakt - finishte zij op een knappe 5e plek. Philip Cortvriendt kwam als 17e over de streep op de korte afstand bij de heren. En in de omkaderende Running Stars-wedstrijden voor de jeugd werden de OEH-clubkleuren op voortreffelijke wijze vertegenwoordigd door een drietal rappe jongedames. Marine Dumalin werd heel mooi 4e bij de pupillen meisjes uit 2012, terwijl Alexia De Clippel als 19e over de streep kwam bij de één jaar oudere meisjes. Kleine zus Camille De Clippel deed het, net als twee weken terug in Berlare, dan weer prima in de race voor benjamins meisjes (geen rangschikking).